Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je možné abych měla ve 26DC příznaky?Mám takový divný pocit v žaludku.. občas mě píchne v podbříšku. A chvílemi se mi motá v hlavě. Cyklus bych měla mít cca 30dnů. Myslíte , že má už smysl si dělat test?
Ahoj Kay,
pokud máš cyklus 30 dnů, tak bys měla být asi deset dnů po OVU. U někoho už to stačí na potvrzení testem, ale u většiny je to ještě brzo. Mimísek se zahnízďuje 7-12 den od OVU a pak teprve za nějakou dobu (dalších 5-6 dnů) trvá, než je vylučováno takové množství HCG, aby to test zachytil. Asi tě moc nepotěším, ale podle mě bude nejlepší pár dní počkat, dokud ti se MS nezpozdí o den nebo dva. Já mám dneska dva dny zpoždění MS a testovat chci až pozítří, abych měla jistotu.
Milli
AHoj Milli,
já tedy ještě počkám, i když to bude nejdelší čekání v mém životě
Rozhodla sem se počkat do neděle. Jen by mě zajímalo zda moje příznaky můžou alespoň trošičku něco naznačovat
Jestli je možný aby mi bylo špatně a motala se mi hlava..
Kay,
mě se taky trochu motá hlava. Připadám si jako po lehce alkoholovém dýchánku a taky mě dost bolí prsa. Ty začaly přesně 10 den po OVU. Bolí mě bradavky jen samy o sobě a na dotek mě v prsou tak jako by píchá a tlačí. Jinak mi v podstatě nic není, ani necítím nějaké předmenstruační pocity, které jsem jindy mívala - tlak v podbřišku a v kříži. Jak dlouho se snažíte o miminko? My skoro 3/4 roku, ale z toho docela velkou část tvořilo rovnání se do normálu po vysazení HA. Brala jsem jí 7 let a víckrát už to neudělám.
Milli
Ahoj Milli,
mas negativne skusenosti po vy:,–(eni HA? Ja ju beriem uz 6.rok a tiez uvazujem o vy:,–(eni..Coho sa mam obavat?
Drzim Vam holky obom palce, aby ste sa tesili z //
Miruska
Ahoj Mirusko,
já jsem brala 7 let Marvelon - to bylo v pohodě. Pak jsem vy:,–(ila a musela jsem na Agolutinovou injekci, protože ani po 60 dnech nic. Cyklus jsem měla i před braním HA dlouhý, ale pak byl skoro nekonečný. Jednou dokonce 49 dnů! Začala jsem pít „oplodňovací“ čajík a cyklus se mi srovnal na 30 dnů. Takže v celku vzato mi trvalo asi tak 4-5 měsíců, než se můj organismus srovnal do starých kolejí. Proto budu teď všem předsnažilkám doporučovat vy:,–(it HA 3-4 měsíce před tím, než by chtěli počít miminko. Ovšem na druhou stranu je fakt, že nejplodnější období bývá hned první cyklus po vysazení. To jsme bohužel nestihli - manžel by 14 dnů mimo republiku.
Milli
Milli, snažíme se teprve první měsíc. Takže ani moc nedokážu říct kdy by měla menstruace přijít. Při užíváni HA jsem jí měla pravidelnou po 30 dnech, ale jak tak čtu, v hodně případech se po vysazeni HA, cyklus dost rozhodí. Ovulaci jsem jen odhadla, prostě jsem si přičetla 14 dnů od poslední menstruace, takže těžko říct ejstli sem se trefila, ale kažopádně jsem už ovulaci měla, protože moje BT byla dneska 37,0. Snaženíčko v plodné dny bylo, ale dost střídmé , protože přítel měl chřipku. Takže uvidíme. Mimi si moc s přítelem přejeme.
U tebe to vypádá dost nadějně ! Občas nakouknu do tvého deníčku. Takže vím, že az pár dnů bude tvůj den D a proto ti držím palce a přeji ti ať na testu uvidíš dvě čárky.
Ahoj Milli,
a teraz si uz ok? Ja som vystriedala rozne znacky,momentalne beriem jeanine. Je fajn,este pred dvoma mesiacmi som v podstate vobec neuvazovala o rodinke..Ale minuly mesiac mi neprisla MS a zrazu sme sa s manzelom nenormalne tesili,ze budeme mat mimi
Nakoniec to bolo len kvoli antibiotikam,ale ten krasny pocit nejako ostal,tak sme sa rozhodli,ze to od noveho roka nechame na osud ![]()
Prajem krasny den!
Miruska
Miruska - teď už jsem úplně v pohodě. Během těch několika měsíců, co mimísek nepřicházel, jsem si řádně nastudovala všechno okolo MS, OVU, teplot, atd., takže jsem hezky v obraze. Taky beru Calibrum Babyplan - načala jsem třetí balení, takže teď už by se to mohlo povést. Jsem nekuřačka a dám si jen příležitostně skleničku vína - což je podle mě spíš zdravé, než aby to škodilo. U mě to bylo tak, že jsem se letos v únoru vdávala s tím, že mi na podzim bude 27 a už bych chtěla pomalu mimíska. Takže jsem si dala závazek, že do roka od svatby s tím něco udělám.
Kay - třeba oznámíme ty // spolu
, každopádně budu ráda, pokud, až k nám do deníčku zase nakoukneš, připíšeš i nějakou zprávičku. My rády uvítáme novou členku
, vždyť nám jde všem o to samé ![]()
Milli
Milli, rada od mojej maminky: Spalnu na cerveno
Bracho sa im totiz 5 rokov nedaril napriek tomu, ze uz mali mna a boli obaja v poriadku.. Raz im niekto poradil cervene tapety, cervene zavesy a este aj cerveny koberec a do mesiaca sa zadarilo
Miruska
Ahoj holky,
k mým brzkým těhupříznakům, ještě před vynecháním MS byla zvýšená citlivost na pachy. Kvůli tomu jsem pojala podezření na těhu (i když jsme si dávali „pozor“ podle plodných dnů) ještě před vynecháním. Jo a mimochodem, ještě týden po vynechání mi testy (všechny možné i nemožné) ukazovaly jen jednu čárku.
Binisi 19tt
Napětí v prsou, tlak v podbřišku a nevolnosti nemusejí být vždycky jen těhupříznaky. Sama jsem to dvakrát zažila, MS se jen o cca týden zpozdila, tak jsem si začala měřit BT, abych byla více v obraze. A ejhle, po pár normálních cyklech opět jeden s „falešnou březostí“. Jen v době, kdy mělo dojít k OVU, se objevily ony tajemné příznaky těhotenství, asi 10 dní mě trápily a den poté co zmizely došlo k vzestupu teploty a teď čekám na MS, která by měla přijít s 14 denním odstupem. Už prostě stárnu a hormony blbnou ![]()
Taky jsem brala dlouho antikoncepci (skoro sedm let) a taky mi to dost rozhodilo cyklus. Prvni mesic po vysazeni jsem myslela, ze jsem hned otehotnela - mela jsem snad vsechny klasicke priznaky tehotenstvi a menstruace se opozdila o tri tydny, ale po provokovaci injekci se spustila. Na provokacku jsem musela i dalsi cyklus, teprve potom zacala MS chodit sama, ale dost nepravidelne a prumerne po 35-40 dnech. Otehotnet se mi podarilo az rok a pul potom (to jsem zase ze zacatku zadne priznaky nepocitovala a test se ukazal pozitivni az asi deset dni po vynechani MS). Takze antikoncepce umi telo pekne rozhazet… Ale pry je to spis vyjemecne, vetsina holek po vysazeni problemy nema, tak vam preju, at patrite k te vetsine a brzy se vam zadari!
Jana
Chci se zeptat, kdy vám začalo být špatně. Chytrá knížka píše, že žena trpí ranní nevolností od 2. týdne těhotenství, což by znamenalo, že prakticky od počátku. Připadlo mi to hodně divné až do okamžiku, než mi dnes začalo být dost hrozně od žaludku. Za normálních okolností bych řekla, že je to příznak těhotenství, ale měla bych být jen 5 dnů po možném oplodnění!!!!!! Obvykle takové potíže nemám a na to, abych to byla psychosomatika, jsem celkem „tvrďačka“. Máte s tím některá zkušenost? Začalo vám být špatně tak hrozně brzo? Díky,
Adélka
mne vcera bolo strasne zle
akurat cakam menzes, tak neviem co si mam o tom celom mysliet. ale laskocka moja hovori, ze nemam sa velmi dopredu tesit aby som zase nebola sklamana. tak cakam a asi si pojdem kupit aj test. ale ako vianocny darcek by to bolo pekne, dve ciarky, no nie? ![]()