Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, přijímají vaši prcci vitaminy na imunitu v sirupu? Pokud ne jak to děláte u nás to nejde jinak než zakleknout 😕 většinou všechny vitaminy v bonbonech jsou od 3 let no… tak nevím co mu dávat má dlouhodobě sníženou imunitu vitaminy v ovoci a zelenině moc úspěch teda nemají spíše žádný 😕 tak už fakt nevím jak něco do nej dostat no než ty vitaminy v sirupu který musi být na sílu… a div se tím nedusi jak vyvadi a mě to samozřejmě úplně láme srdce jak brečí 😃ale chci mít alespoň nějaký lepší pocit ze do nej něco dostanu 🤷♀️
Davam malému jinak glukanek sirup. ( nevím udá tento sirup se muže s něčím míchat (pití nebo tak, ale myslím ze ani tohle by nemělo úspěch. )
Hele nechci ti do toho kecat, ale když ho zakleknes, tak předpokládám, že bude dítě v leze. A sirup se nesmí podávat v leze. Jelikož hrozí vdechnuti do plic.
A hlavně ne když bude brečet.
O snížené imunitě ti řekl kdo? Nechala jsi dělat odběry?
Třeba naše děti měli v odberech vitamíny nad hranici normy a to i vitamín D. Takže hned jsme museli přestat dávat vigantol atd.
@Ťarbík01 ano, pravé ze mu dělali na alergo odběry… a rovnou krz tu imunitu zakázali i očkováni priorix… no pravé z toho mám také strach.. nevím už jak mu to dat ani nevím zda ten glukanek tedy se muže dávat do nějakého pití nevím už jak mu ho dat no 🤷♀️
@Nicooool5 zajímavé. A říkali jaké vitamíny chybí? A kdy dát priorix? Jen ze zvědavosti. ![]()
Jinak do pití se to dát může. Jen nevím to vlažné. Ale pokud to nepřesáhne 40 stupňů, tak i to by šlo.
Jinak fakt pozor na ten sirup a vdechnuti.
Nám se ti stalo.
A měla jsem stažený zadek. A několik dní syna hlídala.
Jinak my už dáváme jen rybí olej a ten dávám do piti, ake musím ho rozdělit na dávky. Jelikož když dám celou dávku, tak to pozná a nepije
Jestli zvládne gumový bonbóny tak bych mu dala klidně to. Od tří let je to kvůli tomu, že se tím může dítě dusit. Naše stejně stará s tím nemá problém, dávala jsem starším sourozencům tak chtěla samozřejmě taky a v pohodě.
@Ťarbík01 u toho Glukanku pravé nevím není to psané ze se to muže míchat vím ze u nějakých sirupu to psané je zkusila sem ku to dat do limonády vypil trosku na lzicce to nemělo úspěch no 😃tak uvidíme… jinak to mě mrzí a to se poznalo hned když to malý vdechl?? No js to dělala do teď stim sirupem ze sem zaklekla ale už to kašlu ikdybych do nej nic nedostala ještě občas i kojim no… Ale teda vystrasilo mě to… a kolik prckovi bylo když se to stalo? Doufám ze jdyz už to dělat nebudu nic se nestane a mužů být v klidu.. ja jen zda se to poznali ti všechnuti hned nebi až po par dnech… uf ale strach mám.. ![]()
@JancaS84 super a jaké přímí mate vitaminy? Ano bonbóny zvládá.
@Ťarbík01 jinak priorix nevím kdy příští kontrola na alergo až příští rok
… a při pitizich kdyby byl často nemocny tak dřív a udělali by ještě odběry… ale teda teď prirorix odlozeny… kdyby nám na alergo nevzali krev krz to ze dřív měl atopak krz alergii na vejce tak se to ani nedozvim ze ma oslabenou imunitu a normalne se očkuje… ale naštěstí alergii už nemáme odeznela.
@Ťarbík01 ale stejně když je nemocny sirup do nej dostat musím… bohužel ale teda nebudu to dávat už vleze ale budu se snažit normalne když sedí no ale chytnout na sílu budu muset pritizit to bych jinak neudělala ![]()
@Nicooool5 ne museli jsme ho hlídat. No vdechl to a začal kaslat jako blázen, až se z toho pomalu pozvracel. ![]()
Pak jsme museli chodit a kontrolovat, zda to v něm chci nebo ne a pak hlídat teplotu.
Měl asi rok a 7 měsíců.
Prostě naše blbost no. Měl horečky, čípky byl boj a tak jsme vzali sirup a to byl další boj. Takže jsme mu to dávali taky násilím.
Jo a jak zařval, tak to vdechl. Proto jsem ti to hned napsala. Aby se Vám to nestalo také. Pak jen to dítě pozorujes a pozorujes.
Ale do několika dní se nic z příznaků vdechnuti do plic nerozvynulo, tak asi ok. A nebo pokud něco, tak že prý vše vykašlal. ![]()
A mohu se zeptat, kdo vás poslal na alergo? Já jen že syn měl ABKM asi od 3 měsíců a teď má vyrazku na nohách. A stále nevím z čeho. ![]()
Jako ABKM má lehce v krvi zvýšené, ale jen lehce. Tak nevím zda s ním někam jít a nebo to neřešit. ![]()
Jinak ty bonbóny je dobrý nápad. To by si dal a odpadl by vám boj.
A hexu syn zvládl dobře?
@Ťarbík01 ABKM, takže má dietu?
@Nicooool5 Zkus si přečíst nějakou knížku o mikrobiomu, třeba 10% člověka. Imunita souvisí s mikrobiomem. Není to jen o doplňování vitamínů. Je to hlavně o vyvážené zdravé nejlépe bio stravě, dostatek probiotik a prebiotik. A mj. kojení ve zmiňované knížce z tohoto pohledu se taky doporučuje.
Sníženou imunitu dlouhodobě… na to si přišla jak? Vždyť je maličký, už do něj cpeš kdoví co. Když byly děti malé, tak sem jim nic necpala, používala sem třeba jen éterické oleje do koupele / aromalampy. Nebo mázla tymiánem. Před nástupem do MŠ teprve třeba Echinacina, nebo Narosany. To se pak poraď, co komu vyhovovalo. Ale v roce a půl bych na dítěti fakt neležela, abych mi nacpala nějaký sirup na imunitu 🤷🏻♀️
PS: už to čtu, odběry má dělané ![]()