Chůze jen po klenou po roce a půl

5.5.23 07:06

Chůze jen po klenou po roce a půl

Dobrý den,

moje malá měla nedávno rok a půl a ještě neudělala sama ani krok. Začala lozit až týden po prvních narozeninách, do té doby se jen plazila a sedala si. Poprvé si stoupla u nábytku ve 14 měsících. Jinak je velmi aktivní. Ale už 4 měsíce chodí jen po kolenách. Má je naprosto rudé, musí ji to neskutečně bolet. Kolem nábytku chodí s přehledem po nožkách jak má, pomalu u něj skáče, pohybu má mnohem víc než ostatní vrstevníci i na těch kolenách, je to neskutečné torpédo. Ale jakmile ji chci postavit v prostoru, krčí nohy a nenechá se. V prostoru se nepostaví a sama neudělala ani krok, když zkouším aby šla od nábytku ke mě, jde okamžitě na kolena. Jinak s žídlí, chodítkem, kočárkem pro panenky (stabilnějším) chodí pěkně, ale prostě se drží. Nenechá se v prostoru ani postavit když ji držím, tudíž chůze za ruku taky nic, prostě nechce :(

Mudr na prohlídce řekla, že by to neřešila, že evidetně má jen strach, že jinak je pohybově dost nadaná, prej se rozchodí. Ale je jaro, chceme chodit hodně ven a je nonstop v kočárku, zkušela jsem to i venku, ale nic. A to, že bude zakurtovaná v kočáru ji nepomůže.
Chtěla jsem aspoň rehabky, prej to je zbytečné…

Máte někdo zkušenost, že by v tom byl nějaký zdravotní problém, třeba špatně srostlé kosti, něco co by ji mohlo bolet?

Nemám vůbec pocit, že by se to mělo někam pohnout, je prostě zaseklá :(

Moc děkuji O:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
5.5.23 07:19

U nás to samé, taky má dcera rok a půl a nechodí, chodí po kolenou, ale ne zase tak často. Doktorka nás poslala na neurologii, říkala, že to nic být nemusí, ale pokud ano, není čas ztrácet čas a je lepší, když se na to přijde co nejdřív. Jsme tam teprve objednané, takže uvidíme, co tam vykoumají.
Jinak s tím kočárem mě to taky štve, jsme jen na hřišti a to jen, když je sucho. Jinak jí na zem nedávám a jsme kvůli tomu dost omezení v mnoha aktivitách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
5.5.23 07:25

Syn chodil po kolenou od 11 do 16 měsíců. Nábytek obcházel od 8 měsíců, ale v prostoru nic.
Našívala jsem mu na kolena polstrování, třeba dvě vrstvy froté, aby ho to tak nebolelo. Pak se rozchodil skoro ze dne na den a už se na kolena nevrátil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36071
5.5.23 07:31
@Aneťulíkk píše:
Dobrý den,

moje malá měla nedávno rok a půl a ještě neudělala sama ani krok. Začala lozit až týden po prvních narozeninách, do té doby se jen plazila a sedala si. Poprvé si stoupla u nábytku ve 14 měsících. Jinak je velmi aktivní. Ale už 4 měsíce chodí jen po kolenách. Má je naprosto rudé, musí ji to neskutečně bolet. Kolem nábytku chodí s přehledem po nožkách jak má, pomalu u něj skáče, pohybu má mnohem víc než ostatní vrstevníci i na těch kolenách, je to neskutečné torpédo. Ale jakmile ji chci postavit v prostoru, krčí nohy a nenechá se. V prostoru se nepostaví a sama neudělala ani krok, když zkouším aby šla od nábytku ke mě, jde okamžitě na kolena. Jinak s žídlí, chodítkem, kočárkem pro panenky (stabilnějším) chodí pěkně, ale prostě se drží. Nenechá se v prostoru ani postavit když ji držím, tudíž chůze za ruku taky nic, prostě nechce :(

Mudr na prohlídce řekla, že by to neřešila, že evidetně má jen strach, že jinak je pohybově dost nadaná, prej se rozchodí. Ale je jaro, chceme chodit hodně ven a je nonstop v kočárku, zkušela jsem to i venku, ale nic. A to, že bude zakurtovaná v kočáru ji nepomůže.
Chtěla jsem aspoň rehabky, prej to je zbytečné…

Máte někdo zkušenost, že by v tom byl nějaký zdravotní problém, třeba špatně srostlé kosti, něco co by ji mohlo bolet?

Nemám vůbec pocit, že by se to mělo někam pohnout, je prostě zaseklá :(

Moc děkuji O:)

To máte teda dost laxní doktorku. Nás poslala na rehabilitaci když dcera v 10 měsících nelezla a ještě že tak, měla trochu rozestup břišních svalů. Cvičením to během chvíle dohnala. Chodit začala v 16 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11861
5.5.23 07:32

Myslím že se spíš prostě opravdu boji..dcera začala chodit v prostoru až 5 měsíců po postavení se u nábytku…bylo to teda v 15m ale prostě trvalo hodně dlouho než se odvážila do prostoru…taky to nebylo nic moc..bylo to napodzim takže taky všude v kocarem nebo sem ji musela nosit…což bylo naprd protože sem čekala druhé mimčo…my jsme teda měli zas podezření že špatně vidí proto nechce (manžel i já máme oční vady)
PS viděla jsem že se dají koupit chrániče na kolena pro batolata tak je zkuste pořídit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
5.5.23 07:33

Ahoj, první dcera takto lezla do roku a půl. Měla na kolenou doslova hroší kůži. Teď ji je 4 a půl a běhá jako blázen 😄 druhá dcera chodila od 10 měsíců, byl to děs, lezla mi po oknech atd. Ještě jsem ráda vzpomínala, jaký to byl u první klídek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.5.23 07:55

U nás syn 21měsíců nechodí po kolenou, ale zatím stále jen podél nábytku. V prostoru se postaví bez problémů, ale udělá jeden dva kroky a pak zpět na čtyři. Ortopedka řekla, že je ok a má posilovat záda a střed těla lezením a dvou let má čas. Taky už nevíme, jak ho třeba víc motivovat, doleze si kam potřebuje a je mu to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14668
5.5.23 08:04

Nas Klouček začal chodit do prostoru až par dni po roce a půl. To udělal první samostatně krůčky. Je takovy celkově trochu pomalejší, má své tempo ;) pediatr to neřešil, hlavně že musí byt viditelný vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.5.23 08:13

Synovi to také trvalo dlouho, vlastně doma začal chodit v 15 měsících a venku sám až v roce a půl. Já ho teda nechala lozit venku i po čtyřech, buď na hřišti nebo jsem našla pěknou travnatou plochu a vypustila jsem ho. Měli jsme velkou campingovou deku, když bylo vlhko softshell kombinézu a mohl zkoumat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4114
5.5.23 08:55

Co jsi zkoušela venku? Proč ji nenechas venku lézt? Naše děti začaly chodit v 18, 17 a 16 měsících a všechny lezly venku. To chození totiž vycházelo na konec léta. Dlouhé období lezení je prospěšné pro záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.23 14:04

@Hibou protoze nemame zahradu a venku na sildlisti je to samybobek. Kazdopadne doted byla fakt zima, az dneska to vypada na takovy echt teply den ze by se ta puda mohla vice prohrata, tak ted odpoledne zkusime nekde bokem. Ale jina ve meste po betonu, kor kdyz je mokro ci zima, to by snad neudelal nikdo 🤷🏼‍♀️

Jinak vsem dekuji za odpovedi. Taky bych to uz nejradeji resila. Pockam do 19 mesicu, to je za chvilku a kdyztak si opravdu tu rehabku vydupu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí