Syn 30m nemluvi jen ukazuje

4.5.23 22:56

Syn 30m nemluvi jen ukazuje

Syn 30m ještě nemluvi jen ukazuje všemu rozumí a mi řeknu chodí že schodů dolů i nahoru vše ho zajímá ale prostě mi to jen ukazuje a neřekne.
Občas mi řekne zvířátka co ddelaji jakože prasátko chro chro pejsek har haf kočička a tak občas řekne mama táta jinak vůbec nic.
Pediatrie říká že se rozmluvi jenže nechci cekat přijde mi to dlouhý a od každého slyším že jejich děti keasne mluví a jestli můj syn nemá autismus což si myslím že ne když na něj zavolám otočí se nebo když mu ukážu kde je letadlo podívá se už sem s toho zoufalá poraďte prosím.
Dekujii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2200
4.5.23 23:01

@Veronika111_m chápu. Důležité je, že ti rozumí. A v jeho letech by měl umět nejméně 10 slov (počítá se do toho i haf, mňau, chro atd.) 10 slov je spodní hranice.
Na rozmluveni má čas do 3 let. Řešila jsem to s kamarádkou, která má dobrou kamarádku psycholožku. Takže se mi konkrétně ptala co jsem chtěla vědět ohledně mluvení.
Důležité je že syn slyší na jméno, rozumí co říkáte atd.
Ohledně ukazovani. Nedělej hned to, co po tobě syn chce. Snaž se ho nechat chvíli vydusit. Aby se snažil začít říkat co chce. Když se hned nebo rychle splní to, na co si ukáže, tak nemá takovou motivaci.
Přeji hodně štěstí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2011
4.5.23 23:01

Jdi k logopedce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.23 23:04

K lokopedce jdeme 27.kvetna doufám že se vše pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
4.5.23 23:13

Nam pomohla detska skupinka. Behem 2 mesicu neskutecnej obrat, kdy najednou zacal mluvit ve vetach. Do te doby taky jen ukazoval a rekl jen par slov. Ted jsou mu 3 roky a klapacku nezavre ani kdyz spi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.23 23:15

No my žijeme sami v Praze takže nemáme moc dětského kolektivu a do školky ještě nevezme:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35897
4.5.23 23:30

Chápu, máme to podobný, občas je líp, občas ne. Teď je mu 3,5 a jsme v kolečku vyšetření, chodíme na logopedii, fyzioterapie, teď to vypadá že ještě ergoterapie :roll:, chodí do školky a že by to nějak moc pomáhalo se říct nedá :nevim: umí počítat, umí abecedu, barvy ve dvou jazycích, ale aby z něj něco vypadlo třeba že má hlad nebo co dělali ve školce to ne. Navíc žijeme v bilinguálním prostředí, všichni říkali že to mají děti později, ale ten náš ten typ nebude. Já to řeším asi od dvou let, kdy jsem si nebyla jistá, jestli vůbec slyší :roll: slyší, ale kašle na mě :mrgreen: my máme navic i motorické problémy a křivé kotníky :roll:
Taky vždycky závidím jak ostatní děti mluví, ten můj akorát tak „autobus“ :jazyk: teď se naučil docela pěkně říkat teda čokoláda :mrgreen: ale víc jak dvě slova za sebou nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
4.5.23 23:51
@Veronika111_m píše:
Syn 30m ještě nemluvi jen ukazuje všemu rozumí a mi řeknu chodí že schodů dolů i nahoru vše ho zajímá ale prostě mi to jen ukazuje a neřekne.
Občas mi řekne zvířátka co ddelaji jakože prasátko chro chro pejsek har haf kočička a tak občas řekne mama táta jinak vůbec nic.
Pediatrie říká že se rozmluvi jenže nechci cekat přijde mi to dlouhý a od každého slyším že jejich děti keasne mluví a jestli můj syn nemá autismus což si myslím že ne když na něj zavolám otočí se nebo když mu ukážu kde je letadlo podívá se už sem s toho zoufalá poraďte prosím.
Dekujii

Dej mu čas, některé děti se prostě rozmluví až ve školce pořádně. Teda, obdivuju, že zvládáš každý měsíc připočítat k věku :think: Jinak si zvykej asi aj na to, že KAŽDÝ má děti dokonalý, dokonalejší, než zrovna to druhý vedle. Nemůžeš brát zase každou matku vážně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5384
5.5.23 01:23
@Veronika111_m píše:
Dekujii

Tak nereaguj, když ukáže, ale az rekne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
5.5.23 08:24

A zkousela si opakovat ty po nem? Kdyz neco rekne, tak to zopakuj ty. Psycho trik.

Pak zacne treba po case opakovat on po tobe. Deti se uci napodobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.5.23 09:17

Tady nic nevymyslíš. Může to být dobrý a taky nemusí. Může mít VD, může mít OVŘ, nemusí mít nic a může se rozmluvit zítra, s nástupem do školky, atd…
Super že jdete k logopedovi. To je fajn.

Na reakce o autismu se vykašli. Lidi jiné dg neznají, vědí prd, hlavně že znají pojem autismus…

• Citovat
  • Upravit
5.5.23 11:51
@kocourGarfield píše:
Tady nic nevymyslíš. Může to být dobrý a taky nemusí. Může mít VD, může mít OVŘ, nemusí mít nic a může se rozmluvit zítra, s nástupem do školky, atd…
Super že jdete k logopedovi. To je fajn.Na reakce o autismu se vykašli. Lidi jiné dg neznají, vědí prd, hlavně že znají pojem autismus…

Dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.5.23 13:36

Mám stejně staré dítě, umí taky tak 15 slovíček, spojuje je akorát s není nebo s „taj“ což znamená tady. Docházíme od dvou let na logopedii, lepší je klinická logopedie u takto malých děti. Zatím žádnou diagnózu nemáme. Na logopedii dávají tipy a různé materiály k rozmluveni, případně logopedická školka, ta taky může hodně pomoci, ale většinou tam berou až od čtyř let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí