Počůrává se naschvál....

Anonymní
2.5.23 13:01

Počůrává se naschvál....

Prosím o radu🙏
2,5 letá se mi začala naschvál počůrávat…
Jakmile neuděláme to co chce, tak se zastaví podívá se na nás a začne čůrat… tz. jsme venku, hrajeme si a pak řeknu, že půjdeme spolu udělat oběd, že brzy přijede tatínek ale nechce a tak se počůrá… Nebo jsme venku a já potřebuji rychle běžet nahoru, tak říkám že hned přijdu a aby počkala na mě s tatínkem ale to se jí nelíbí, tak začne čůrat…
Nechápu proč se to děje… Nikdy žádný problém nebyl…
Najednou ze dne na den to přišlo…
Nic se nestalo, věnujeme se jí…
Vše řešíme v klidu, žádný stres nic… Tak proč se to děje???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.5.23 13:07
@Anonymní píše:
Prosím o radu🙏
Jakmile neuděláme to co chce, tak se zastaví podívá se na nás a začne čůrat… tz. jsme venku, hrajeme si a pak řeknu, že půjdeme spolu udělat oběd, že brzy přijede tatínek ale nechce a tak se počůrá… Nebo jsme venku a já potřebuji rychle běžet nahoru, tak říkám že hned přijdu a aby počkala na mě s tatínkem ale to se jí nelíbí, tak začne čůrat…

Tohle dělala neteř, když byla malá. Neboj, vyrostla z toho. Je jí 22 a už to nedělá. :mrgreen: Jinak jde podle mě o období vzdoru a nezbývá ti, než to přežít. Každé dítě ten vzdor projevuje jinak. Tvé se schválně počůrává.

• Citovat
  • Upravit
34322
2.5.23 13:15

No asi to v klidu neni, kdyz se ji „vyplati“ to delat…
Vzdor, stres, tohle je urcity ventil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.5.23 13:18

No prostě určitá forma vzdoru, kolem 3 let úplně běžné. Já bych jí v tom nechala, nekomentovala to, mokrou jí odvedla domu a beze slova převlékla. Už je teplo, nenastydne. Případně bych jí řekla, že pokud bude čůrat do kalhot, dostane plenku jako malé mimino - ale záleží, zda by to pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
2.5.23 13:47

Snazi se dosahnout sveho a cim vice to budete resit a probirat, tim spis to bude delat.. jak tu nekdo uz psal, tak beze slova bych ji sla prevlcet a dal pokracovala v tom kvuli cemu se pocurala..

• Citovat
  • Upravit
6706
2.5.23 13:50

Nemám ještě tak staré dítě, takže je možná moje rada úplně mimo, ale při čtení dotazu mě napadlo, ji dát vždycky strategicky vyčůrat chvíli předtím, než plánuješ provést onu neoblíbenou činnost, třeba ten odchod ze hřiště domů. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.5.23 13:52

Ono by nekdy stacilo ji dat najevo, ze ji chapes. Drepnout si k ni, obejmout, rict „ty jsi nastvana, ze uz mame jit domu, vid“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2656
2.5.23 14:03

To je normální a přejde to samo. Buď ráda, že se i nepokaká. Dává tím najevo svou nevoli. Teď mě napadá, jestli zrovna odtud nepochází věta: „No, aby ses z toho neposral!“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
2.5.23 14:15

Ja mela kdysi jiny problem. Malej se uplne odplenkoval cca ve 2 letech. Par mesicu na to zacal blbnout pred spanim, ze proste curat nepujde. Kolikrat byl kvuli tomu i hysterak. Samozrejme byl behem chvile pocuranej. Jinak problem nebyl. Proste jen pred spanim. Nejdriv jsem se snazila nenutit, pozdeji vysvetlovat, pak ukazovat s oblibenym plysakem, ze se jde pred spanim taky vycurat. Nic nezabralo. Az mi jednou ruply nervy, protoze 2× denne prevlikat postel me fakt omrzelo rychle a proste jsem mu nandala plenu a jeste mu rekla, ze jdu do kramu koupit dudlik a bude jako maly miminko. No to bylo neco pro nej. Takze hysterak, ze plenu nechce. Kdyz to zase zkousel, ze curat nepujde, stacilo mu jen ukazat plenu a letel sam, div se neprerazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
2.5.23 14:25

Já bych s ní zašla k psychologovi dětskýmu. Nikdy nevíš co v tom může být. I když to vypadá, že je vše v pohodě. Pro takový dítě už není pohodlný být v mokru, když se není možnost hned převlíknout kdekoli. Takže to udělá v krajním případě, když neví co se sebou nebo s určitou situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
2.5.23 15:00
@Anonymní píše:
Prosím o radu🙏

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: moje mamka, vždy vypráví historky, jak jsem byla malá a schválně jsem se počuravala :lol: hlavně na návštěvě na cizí gauč 🤣 časem mě to prý přešlo. Teď jsem dospěla a nedělám to, takže to určitě taky přejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.23 15:11
@Lucie_Sx píše:
Ono by nekdy stacilo ji dat najevo, ze ji chapes. Drepnout si k ni, obejmout, rict „ty jsi nastvana, ze uz mame jit domu, vid“.

A vy si myslíte, že jsem to nezkoušela?? Snažím se dělat věci podle,,nevýchovy,,
Takže vše v klidu, obejmout, mluvit s ní o tom atd… Myslím že to tak dělá většina matek v dnešní době… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12616
2.5.23 17:24

Já se počůrával ještě v 7. I pokakával. Doma ne, ale v lázních, neměl jsem to tam rád, přesně jak píše Lucie, je to forma vzdoru. Schválně jsem usnul ve škole vo hodině a ještě jsem se jim tam pochcal. Na střední to přestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
2.5.23 18:05
@Anonymní píše:
A vy si myslíte, že jsem to nezkoušela?? Snažím se dělat věci podle,,nevýchovy,,
Takže vše v klidu, obejmout, mluvit s ní o tom atd… Myslím že to tak dělá většina matek v dnešní době… :nevim:

Jojo, je to takova pekna priruckova rada. Meho syna takovy pristup vetsinou uplne rozbesnil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.5.23 19:04
@Janadel píše:
Jojo, je to takova pekna priruckova rada. Meho syna takovy pristup vetsinou uplne rozbesnil :lol:

Mne to fungovalo :nevim:. Je to takova prvni pomoc, co zkusit.
Ale kazde dite je jine.
Jo a neprijde mi, ze by to delali vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí