Fyzio špatná zkušenost?

36
2.5.23 10:56

Fyzio špatná zkušenost?

Ahojky holky, potřebovala bych se tak trosku vypovídat o dnešním zážitku na fyzio. Malá ma 13 měsíců, bohužel kolem roka ještě nelezla po čtyřech tak jsme byli poslání na rehabilitace a následně na fyzio. Teď už malá krásné leze po 4, stoupe si okolo nábytku, ale zapira se ještě o hrudník, to je prý špatně a ma se držet za ručičky. Dnešní návštěva na fyzio pro mě byla strašná, doktorka ji posadila na velký balon, držela malou za lýtka a různé s ni hazela ale jakoze hrozně. Malá strašně plakala hlavně se i bála měla úplně vytřeštěné očička.(Ještě mě říká nebojte se takhle s ni trepat) chápu, ze se ji takhle zpevni svaly, ale byl to fakt masakr. No mě se chtělo úplně brecet, jak mě malé bylo líto. Mám takhle s ni cvičit 6× denně. Za 14 dnů znovu a já přemýšlím jestli vůbec jit po tomhle strašný zážitku. A ještě ji říká, no neřvi to už se vztekáš. Měla jsem z to chuti se sbalit a jit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36134
2.5.23 11:08
@monica2304 píše:
Ahojky holky, potřebovala bych se tak trosku vypovídat o dnešním zážitku na fyzio. Malá ma 13 měsíců, bohužel kolem roka ještě nelezla po čtyřech tak jsme byli poslání na rehabilitace a následně na fyzio. Teď už malá krásné leze po 4, stoupe si okolo nábytku, ale zapira se ještě o hrudník, to je prý špatně a ma se držet za ručičky. Dnešní návštěva na fyzio pro mě byla strašná, doktorka ji posadila na velký balon, držela malou za lýtka a různé s ni hazela ale jakoze hrozně. Malá strašně plakala hlavně se i bála měla úplně vytřeštěné očička.(Ještě mě říká nebojte se takhle s ni trepat) chápu, ze se ji takhle zpevni svaly, ale byl to fakt masakr. No mě se chtělo úplně brecet, jak mě malé bylo líto. Mám takhle s ni cvičit 6× denně. Za 14 dnů znovu a já přemýšlím jestli vůbec jit po tomhle strašný zážitku. A ještě ji říká, no neřvi to už se vztekáš. Měla jsem z to chuti se sbalit a jit.

Mě teda děti rehabilitace taky vždycky prořvali a nelíbilo se jim tam. Ale určitě bych s dítětem netřepala. Na balónu to byly spíš pomalý cviky, dopředu, dozadu doboku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
2.5.23 11:10

U fyzio děti většinou pláčou, ale takový přístup by se mi nelíbil, šla bych jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
2.5.23 11:18

Tak zkus ještě jinou. Nevím co si mám predstavit pojem třepala :think: s malými dětmi se házet nesmí :nevim: nicméně moje děti rvou úplně všude, většinou stačí aby se na ne někdo jenom podíval, když s nima má někdo ještě cvičit, tak to je hystericky výstup i u 4 leteho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
2.5.23 11:43

Že děti na fyzio brečí je normální. Fyzioterapeutka by ti ale jako matce měla jasně vysvětlit, co a proč dělá a proč na to dítě reaguje tak, jak reaguje. Jestli jenom bez vysvětlení popadne dítě, začne s ním házet na balónu a ještě ho okřikne, ať neřve, je to dost neprofesionální přístup z její strany.

Našla bych si jinou fyzioterapii s dobrými referencemi, protože vykašlat se na cvičení úplně jen kvůli jedné špatné zkušenosti taky není úplně nejlepší řešení. Ty jako laik těžko posoudíš, jestli se tvoje dítě po pohybové stránce vyvíjí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
2.5.23 12:02

Taky jsme měli hrozný zážitek z fyzioterapie, když jsem to řekla neuroložce, která nám ty fyzioterapie předepsala, řekla ať změníme fyzioterapeutku. Člověk se bojí, aby ho třeba někam vzali, ale pomohlo to a byla jsem nakonec neskutečně šťastná. Jinak u nás teda cviky na míči byly taky a žádné třepání rovněž neproběhlo.
Jinak první fyzioterapeutka tvrdila, jak je na tom dcera hrozně, jak má strašné břišní svaly, jestli nemá pupeční kýlu, jestli nemá špatnou uzdičku, furt něco, totálně jsme odcházeli vždy vydeptaní.
Druhá fyzioterapeutka naopak usoudila, jak je dcera úplně v pořádku a její vývoj je normální. Přišlo mi, že ta první se akorát z lidí snaží tahat prachy. Určitě bych si vyhledala jinou fyzioterapii a poslechla si jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
2.5.23 13:44

Jako z toho co popisuješ si myslím že šlo o hodně neprofesionální chování a jak už tu padlo, zkusila bych se poohlédnout po jiné fyzioterapeutce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
2.5.23 13:54

Taky mi dítě rvalo a myslím, ze vím, co myslíš tím trepanim. U nas to bylo taky tak, já to doma dělala pomaleji.
Naštěstí nás vzala jiná, moc dobra. Takže já bych se poohlidla po jiné, tady ti urcite taky nějakou doporucime, když reknes, kde hledas, však tady cvičila skoro každá druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
2.5.23 14:49
@Anezka1990 píše:
Taky mi dítě rvalo a myslím, ze vím, co myslíš tím trepanim. U nas to bylo taky tak, já to doma dělala pomaleji.
Naštěstí nás vzala jiná, moc dobra. Takže já bych se poohlidla po jiné, tady ti urcite taky nějakou doporucime, když reknes, kde hledas, však tady cvičila skoro každá druhá.

Byli jsme ve Vyskovske nemocnici. Ještě teď se z toho vzpamatovavam. A to si myslím, ze snesu hodně. Kdyby malá jen plakala tak bych to ještě pochopila, ale jakej měla strach z toho co ona s ni predvadela jak s ni na tom balonu hazela.. No strašný.. kazdopadne všem dekujuuu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
2.5.23 21:11

Mne syn vzdycky brecel, ale byl mensi a byla to Vojtovka. Na balonu jsme taky cvicili na zpevneni, jako nadstavbu k vojtovce. Vubec neni treba rychle trhave pohyby. Drzet za lytka ano, ale balon naklanet klidne pomalu, jde o tu polohu, ze pri urcitem naklonu uz dite musi zatnout svaly trupu, aby udrzelo balanc. Pro rocni to muze byt i sranda. Na balonu cvici i mnohem mensi mimina, neumim si predstavit, ze by s nima nekdo trhal. Jde o tu krajni polohu, nikoliv o rychlost, s jakou do te polohy dute dostanes. Asi bych zkusila jinde :think:

Příspěvek upraven 02.05.23 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
2.5.23 21:13
@monica2304 píše:
Byli jsme ve Vyskovske nemocnici. Ještě teď se z toho vzpamatovavam. A to si myslím, ze snesu hodně. Kdyby malá jen plakala tak bych to ještě pochopila, ale jakej měla strach z toho co ona s ni predvadela jak s ni na tom balonu hazela.. No strašný.. kazdopadne všem dekujuuu :palec:

Hlavne takto velke dite, kdyz takto vydesi, tezko cekat, ze ji pak vubec donutis na tom balonu byt. Cviceni na balonu muze byt strasne fajn. U nas bylo takovou druhou moznosti vedle vojtovky, ktera neprijemna tem miminum byva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
2.5.23 21:19

@monica2304 tak tohle bych nedala!!! Nasla bych si jiny fyzio, a to bez pardonu! Takhle maly dite takhle moc vystrasit, a k tomu i tebe jako matku dostat pod takovej tlak a stres?! Aniz by predem vysvetlila, co bude delat atd.? Ne nikdy!
Neverim, ze to nejde i jinak a to ani nemluvim o pristupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí