Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj děvčata zakládámm téma kvuli zvědavosti jak jste na tom vy…?Muj syn nikdy nemarodil a ted behem 14 dní má podruhé rýmu a hnusný kašel asi z toho počasí tak jsme doma řešily jestli koupit nějaké vitamíny v lékarně a dávat mu to…aspon přes zimu sní i hodně ovoce a zeleniny ale asi to nestačí…co používate vy jestli něco používáte…a od kolika let malému je 28 měsíců…
Díky za rady a názory
Ahoj, zrovna řeším to samé. Malý je teď nemocný po třetí, má to ob týden. Bavila jsem se s dětskou dr. a ta mi v podstatě řekla, že to jsou vyhozené peníze. Preferuje ovoce a zeleninu, ale malý jí tak max. ovocnou kapsičku. Takže mi řekla ať zkusím hlívu, nebo marťánky sirup ![]()
No mě řekla vibovit ale ja jsem koukala ze je to az od tri let…
Když byl hodně nemocný a chytil všechno tak jsme pořídili sirup Glukánek, je to s Betaglukany a mohou to děti od jednoho roku.. Vybral tu jednu lahvičku a je ok, nic nechytá ale jestli je to tím kdo ví..
@Mišulemišule Kolik ovoce a zeleniny za den sní? Mám dvouleťačku, je tedy pořád zdravá, ale zajímalo by mě, kolik toho jiné dvouleté dítě sní. Dneska měla jeden velký pomeranč a velké jablko. Většinou sní ale 3 kusy ovoce denně. Zeleninu moc nechce…
@Elilen Kdybych dovolila našemu jíst co chce tak je to denně asi 8 mandarinek, půl kila hroznů, 4 nektarinky, 2 jablka, 2 banány a miska jahod
Dovoluji mu tak 3-4 kusy ovoce..
My dáváme sirup z hlivy ustřičné. Vibovit je psány sice od 3 let ale jen z toho důvodu že menší děti by to mohli zhltnout. Takže pokud máš jistotu že se tím neudusi, tak mu to klidně můžeš dát ![]()
@Almira-Alm takže 3-4 kusy stačí? Dcera je ujetá na pomeranče a grep. Ale většinou je kupuju po 4 kusech na dva dny a já je jim taky, takže má smůlu. ![]()
@veria píše:
Já davam sirup Multisanostol.
Ten jsme taky dávali.
Dávala jsem jednu zimu Pikovit, druhý Multisanostol. Vyloženě jen vitamíny.
Mne nase pediatricka doporucila oscilococcinum (nevim, jak se to pise presne). Davam pul tubicky tydne, mam taky dvouletou dceru. Pri nachlazeni tri dny trikrat denne.
@Elilen Já moc netuším kolik stačí.. Dávám nejvyšší možný počet, aby neměl druhý den průjem ![]()
@Almira-Alm No vidíš, dcera ho jednou do týdne má. Já jí chtěla hnát na vyšetření, jestli nemá nějaké alergie. Nikdy by mě nenapadlo, že to může být z ovoce.
Zkusím to ohlídat. Kdyžtak jí budu dávat víc banánů, ty prý staví.
My jsem pred mesicem zacali davat Imunoglukan a uvidime.
Syrovou zeleninu mi neji teda vubec ale ovoce aspon ty dva kousky denne se do neho snazim dostat ![]()