3,5letá si stěžuje na bolesti bříška

613
22.10.14 10:39

3,5 letá si stěžuje na bolesti bříška

Ahoj maminky, prosím o radu. Malá (3,5) v sobotu 2× zvracela, pak i průjem. V neděli už byla ok, v pondělí do školky. V úterý jsem jí vzala k doktorce, protože si několikrát za den šáhne na bříško a že jí bolí…Mudr. řekla ať jí dám lactobacily a nedávám jí smažená jídla, citrusy, mléko. Malá si stěžuje na bříško dál, že jí bolí :nevim: Přitom ani průjem ani zvracení, jen bolení toho břicha. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Je mi divné, že to trvá tak dlouho :? Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
22.10.14 10:44

@Majkla vysetreni na detske chirurgii :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27737
22.10.14 10:49

A stěžuje si na konkrétní místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.10.14 10:52
@ka2ka píše:
A stěžuje si na konkrétní místo?

Kolem pupíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30632
22.10.14 10:54

Malá si taky stěžovala na bolest kolem pupíku a známá mi řekla, že to vypadá na roupy. Zkus si to najít na netu…bolest kolem pupíku, nechutenství, svědění u konečníku, hlavně v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2593
22.10.14 10:56

Naše malá to měla přibližně ve stejném věku taky. Zvracela jeden den hodně, pak už ne, ale měla trochu průjem. Pak taky že ji bolí kolem pupíku, měla jsem strach, jestli třeba nemá slepé střevo… Hned fantazie na plno. Doktorka ji tehda taky prohmatala, nasadila laktobacilky, dietu jako u vás. Samo to přešlo. možná tak týden to trvalo. Od té doby pak blinkala ještě jednou a zase ji z toho bolelo i bříško. Myslím si, že prostě mají ty střeva podrážděné, nebude to určitě nic strašného. Neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.10.14 10:56
@laducha píše:
Malá si taky stěžovala na bolest kolem pupíku a známá mi řekla, že to vypadá na roupy. Zkus si to najít na netu…bolest kolem pupíku, nechutenství, svědění u konečníku, hlavně v noci.

Roupy? Děkuju mrknu, nechutenství totiž taky sedí  :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2593
22.10.14 10:59

Tak pokud zvracela a měla průjem, měla nejspíše nějakou střevní virozu. U nás to teď řádilo ve školce, i my doma jsme to chytli. Nechutenství by pak taky odpovídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
22.10.14 11:04
@Majkla píše:
Ahoj maminky, prosím o radu. Malá (3,5) v sobotu 2× zvracela, pak i průjem. V neděli už byla ok, v pondělí do školky. V úterý jsem jí vzala k doktorce, protože si několikrát za den šáhne na bříško a že jí bolí…Mudr. řekla ať jí dám lactobacily a nedávám jí smažená jídla, citrusy, mléko. Malá si stěžuje na bříško dál, že jí bolí :nevim: Přitom ani průjem ani zvracení, jen bolení toho břicha. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Je mi divné, že to trvá tak dlouho :? Děkuji všem :kytka:

Střevní viróza trvá delší dobu, přestože ty akutní příznaky odezní rychle - spousta maminek je přesně takhle hloupě podceňuje.

Tvoje dcera v sobotu zvracela a měla průjem - tj. ještě minimálně 2-3 dny měla být v klidu a na dietě doma, ne mazat v pondělí do školky (do kolektivu a na běžnou stravu). Její tělo ještě není v pořádku - je oslabené a bříško ji bolí proto, že v ní ta nemoc ještě stále je.

Příspěvek upraven 22.10.14 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.10.14 11:04

Ano střevní viróza to nejspíš byla, ale bolení toho bříška je divné, tak snad to brzy přejde jako u Vás.. Jinak roupy to nebudou, naštěstí, ale stejně děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.10.14 11:08

Přesně tak, teď si to vyčítám, měla zůstat doma :roll: Jenže zpátky už to nevezmu. Je to moje první dítě a dělám chyby..Takže dieta, lactobacily a doma v klidu..děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
22.10.14 13:34

Dcera to mívala-kolem pupíku jsou lymfatické uzlinky, které se při nemoci „naběhnou“ a bolí.
Kolikrát jsme byli s dcerou na sonu na chíře, vždy jen tento závěr a následovala angína-tedy u nás.
Takže to klidně může být z nedoléčené střevní virózy, kdy imunitní systém ještě pracuje na vyčištění.
Můžeš zkusit priznic obklad na bříško-to nám také doporučoval chirurg-plenka namočená v teplé vodě, vyždímaná na břicho, igelit a suchou plenu a nechat jak dlouho to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.10.14 14:07

@Halamka Moc Ti děkuji, tohle jsem třeba vůbec netušila a zní to logicky, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí