Vláčkodráha

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1702
23.7.15 15:57

Jo??mě se právě zdál, že je to takový vratký a pořádně to u sebe nedrží a ty pohyblivý mezery tam :roll: Myslela jsem, že to bude pěkně všechno do sebe pasovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.7.15 15:59

@MickyG Jo, takhle to skutečně je. To je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
23.7.15 16:04

Holky díky :kytka: tak jste mě uklidnily :) já už myslela, že nám poslali nějakýho zmetka :mrgreen: Takže když k tomu dokoupím další díly z teska, tak to bude k té naší pasovat? Holky a máte taky tu elektrickou mašinku a ty závory na přejezd blikací? Mělo to úspěch? Ty bych chtěla taky přikoupit. A vyjede ta mašinka v pohodě to stoupání na most jak píšou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
23.7.15 16:12

@MickyG my máme dřevěné vláčky už dlouho a od více výrobců a naopak ty koleje, které nejsou volné už jsou polámané, že děti, jak to skládají do sebe, tak nemají cit a při skládání se jim to spíš poláme. Také při rozebírání, když jim to nejde od sebe, tak to praskne.
Takže podle mě ta vůle je pro jejich hraní dost dobrá. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.7.15 16:14
@MickyG píše:
Holky díky :kytka: tak jste mě uklidnily :) já už myslela, že nám poslali nějakýho zmetka :mrgreen: Takže když k tomu dokoupím další díly z teska, tak to bude k té naší pasovat? Holky a máte taky tu elektrickou mašinku a ty závory na přejezd blikací? Mělo to úspěch? Ty bych chtěla taky přikoupit. A vyjede ta mašinka v pohodě to stoupání na most jak píšou?

alektrická mašinka kluka lehce začala bavit až ve 4 letech, přejezd miluje od 3 let, kdy ho dostal, A ve 2,5 letech elektrickou mašinku zničil, když s ní chtěl jezdit podle sebe

Příspěvek upraven 23.07.15 v 16:16

• Citovat
  • Upravit
28446
23.7.15 16:15

@MickyG tak my máme i na baterky mašinky a nám vyjedou i do kopce.
Naše děti si s těmi elektrickými rádi hrají.

Ale když dojdou baterky, tak si stejně rádi hrají i s obyčejnými mechanickými.
Je to ale dobrý tip na dokupování k svátkům a narozeninám. :palec: :palec:
Pořád je toho spousty, co se k vláčkům hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.7.15 10:44

@MickyG mno elektrický mašinky máme, dokonce dvě, ale malýho to moc nebere, radši si jezdí těma svejma sám a hlavně rád staví :)

jak jsem psala kupovali jsme ty v Tescu a sedí to i s doplňkama, který jsem kupovala tady. sem si vzpomněla :lol: www.modroocko.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
2.8.15 16:46

Holky, ještě mám na Vás dotaz :) když pustím vláček z mostu, tak dole vykolejí :roll: tak nevím jestli to je normální nebo vykolejí, protože jsou tam celkem velký mezery a nesedí to pořádně. Můžu to vrátit, tak přemejšlím jestli jo nebo to nechám..Když pak pojede ta mašinka na baterky, která to má vyjet i sjet v pohodě, tak aby taky nebyla furt vykolejená :think: zatím ji ještě nemám, tak nemůžu zkusit. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.8.15 16:55

@MickyG A co je příčinou toho vykolejení? To, že vlak najede velkou rychlostí do zatáčky pod kopcem? Nebo že najede do spáry mezi díly kolejí? Nebo něco jiného?
(Sorry za otázky, ale nedokážu věštit bez popisu události… :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
2.8.15 17:11

@Jura007 že najede většinou do spáru. Když je srovnám k sobě na těsno, tak jedna mašinka nebo jeden vagonek to občas sjedou aniž by nevykolejili.Ale,když je spojím, tak ani náhodou. Jenže zas se ty koleje rozjedou od sebe a už vidím syna jak to bude pořád rovnat k sobě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.8.15 17:50

Na to existuje jednoduchá finta. Vzít útržek papíru, přeložit ho načtyřikrát nebo napětkrát a vsunout do spáry, ovšem tak, aby nevyčníval do cesty kolům vláčku. Tím se vymezí ta spára mezi díly. Vláčky vykolejují nejspíš proto, že při jízdě z kopce rchle najedou na tu spáru a tím se propadnou rychle dolů a zase nadskočí rychle nahoru. Prostě to chce tu spáru něčím zaplnit, aby na ní kola „nedrncala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
2.8.15 18:08

Tak me to take některe mašinky dělají. ale je to o správném postavení dráhy - pod mostem nesmí být zatáčka. takže po mostem dám rovnou kojenici, pak zatáčku a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.8.15 18:31

@MickyG pod mostem musí být rovinka nebo maximálně ta větší zatáčka a krátký vlak. Mašinka na baterky je těžší, tak má lepší stabilitu.

• Citovat
  • Upravit
1702
2.8.15 20:47

Děkuji moc za rady.No dokoupím ještě nějaký rovný koleje a zatáčky. Zkusím tesco, tak snad na tu vláčkodráhu Maxim budou líp pasovat a nebudou tam takový mezery. Právě máme zatím jednu sadu a tam se to hned pod mostem stáčí do zatáčky (viz můj odkaz na první straně).Budu dál ještě postupně dokupovat..Máme to až na Vánoce :) Jen jsem to v rychlosti zkoušela složit, když syn spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
22.9.15 10:53

Milé maminky, poraďte prosím, co dokoupit k dráze dráze z Ikea? Je to ta klasická osmička s mostem. Na trhu jsou to toho mraky. Vyplatí se koupit další dráhu, nebo spíš jen koleje zvlášť, nějaký most s tunelem, nádraží, výhybku.. Syn vláčky miluje, chceme pro něj pod stromeček :-) Popřípadě s čím konkrétně si vaše děti nejraději hrají. Koukala jsem, že jsou i víceúrovňové dráhy, no prostě nádhera! Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí

Usínáček Dino