Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, je ještě nějaká země, kde je moře, kam se dá dostat přímým vlakovým spojem?
Letadlem nechceme, manžel se bojí létání, autobusem taky ne.. takže nejlepší kompromis je jet vlakem
v roce 2020 jsme jeli přímým spojem do Chorvatska, to už dnes ale nefunguje.. chtěli jsme se podívat do Francie, do Itálie, do Řecka.. ale teď už nám je to asi fuk, protože nikam přímý vlaky nejezdí
tak kdyby měl někdo nějaký tip, kam vyrazit.. sem s ním
děkuju
@Dendule1 Vždyť ty přímé vlaky do Chorvatska jezdí každý rok v sezóně. Nejezdí celoročně.
No, tak to máte docela problém. Pokud vám nestačí okolní země, nikam dál se přímým spojem nedostanete. Jestli by nestálo zato, slevit z nároků. Strach z letadla chápu, ale busem nebo kombinací různých spojů se dá relativně pohodlně cestovat.
V sest vecer nasednes v Praze a v sest rano jsi v Amsterodamu. Popripade Rotterodamu, atd.
https://www.europeansleeper.eu/
To je problém předsednout po cestě, že musí být přímý vlak? Preferuji teda na cestování auto nebo letadlo. Je to větší pohodlí. Když chcete vlak. Tak vlakem se dá jezdit. Ale nechápu, že chceš přímé spojení. Tak si to naplánuj, že cestou přesednete na místní spoj. V době internetu i v mobilu. Pokud neumíš jazyk. Je překladač - třeba Google, Deepl.
@Kelsey píše: Více
Tak ono to přímé spojení bude mít výhodu v tom, že většinou půjde o lůžkový vlak, což je na dlouho cestu pohodlný způsob přepravy.
@1Pears1 píše: Více
Letos nebudou. Slyšela jsem to nedávno v rádiu. Takže asi proto to řeší.
Neexistuje přímá do Řecka, existuje s přestupem ve vídni do Itálie. Chorvatsko možná u Českých drah.
V každém případě ale existují psychologové, kteří léčí úzkosti.
Idos mi vyhodil nějaký slovenský vlak na trase Bratislava- Split, ale jinak jsem zvědavá, jestli se tu objeví nějaký tip. Kromě nechání manžela doma a letu bez něj, mě nic nenapadá.
Tak to rozpulte, ne? Jedte treba vlakem do Rakouska, tam nekde prespete, udelejte si den v Rakousku a pak dalsim pokracujte do Italie treba..nebo jinam..a proc ne bus, z Rakouska treba do Italie nejaky flixbus..to uz pak nebude ani tak dlouhe..
Jinak ze Salzburgu jezdili nocni vlaky La Spezia treba, z Vidne do Splitu, chce to hledat..v salzburgu jste za 6 hodin z Prahy busem, vlakem s prestupem v Linzu..mozna uz jezdi i primy, ja uz leta jezdim autem jen..ale driv to tak jezdilo, tak mrkni..
@ahhotep píše: Více
Tak ten vlak je mnohem pohodlnější než bus, takže se nedivím, že chce jet vlakem
@Snorlaxik píše: Více
No jak se to vezme, zalezi kam, jsou spojeni, kde ti primy vlak nejede a kdyz pak kouknes na spoje, muzes byt 6 hod v buse nebo o x hoidn vic na ceste vlakem, ale s x prestupy a kolikrat pak v tom prestupu je nakonec stejne nejaky bus..jinak samozrejme, kdybych volila a cas na ceste vychazel stejne, sla bych do vlaku..