Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, doporučíte hezkou dovolenu v ČR, kam by se dalo dojet vláčkem? Máme rok a půl starou holčičku a jsme bez auta. Děkuji. ![]()
Možností je určitě moc, ale teď zrovna mě napadají dvě. Za prvé Lázně Lipová, to je skoro předměstí Jeseníku (vlakem jsou to sousední zastávky) a taky okolí Jindřichova Hradce. Do obou lokalit se dá bez problému dojet vlakem (v Hradci i v Jeseníku zastavují i rychlíky), ale konkrétní ubytování neporadím… ![]()
Meri, a co je pro tebe hezká dovča? Já bych řekla že je spousta míst kde se dá ubytovat a mají i železniční stanici
Záleží jakou oblast chceš, jak dlouho jet… I po ČR se dá jet 8 a víc hodin, když jsou špatné přestupy.
Hanule, spíš kratší a jednoduchší trasu, do 4h.
A nemusí to byt vysloveně pro děti, spíš jde o změnu prostředí. ![]()
ahojky mám takový dotaz ve čtvrtek pojedu do školy vlakem (trasa Zlín střed Holešov) jenže dvakrát přesedám (otrokovice,Hulín) špatně vydím a jak někteří z vás ví podchod v Hulíně je dost tmavý kort po ránu mám průkaz ztp/p myslíte že můžu požádat o pomoc průvodčího(jednou mi pomoc průvodčí nabídl k vystoupení v opačném směru)tam jsem ji ale nepotřebovala protože když jedu z Holešova směrem na otrokovice tak podchod nepotřebuju tak těd váhám zda mám průvodčího o pomoc s projítím podchodu požádat nebo ne protože v cizím prostředí to asi pro mě samotnou bude mazec vybyvím se kapesní baterkou ale i tak jak byste se na mém místě zachovaly vy požádaly byste o pomoc průvodčího? musím ješte napsat že ze Zlína budu vyjíždět v 5:50 dík moc za odpovědi a doufám že mě za můj dotaz nikdo nenadá
Ahoj, poprosila bych průvodčího nebo nějakého spolucestujícího. Lepší než se přerazit. Šťastnou cestu :- )
Tak tma už nebude, pokud budeš mít lepší pocit, tak požádej průvodčího nebo nějakého spolucestujícího. ![]()
Ale upřímně - já bych jela busem, jezdí jich plno a vlakem je to teda okružní jízda (než dojedeš do Otrokovice, jsi v Holešově
).
Rekni pruvodcimu pokud teda nejakeho potkas
at zavola na zakaznicke centrum,ze budes potrebovat pomoc v Huline s prevedenim,tak at tam na tebe ceka nejaky zamestnanec CD.Myslim,ze pruvodci ktery s tebou pojede z Otrokovic nebude mit cas te prevest nebot hned bude pokracovat smer Prerov.Jinak ja osobne pokud mam takoveho cestujiciho a vim,ze mi nekdo vystupuje ve stejne stanici jak cest.s pruz.ZTP tak ho pozadam jestli by dotycnemu nepomohl.At teda stastne dojedes.
A ten autobus by mozna opravdu byl protebe lepsi.Po ranu pojede urco nejaky primi do Holesova ![]()
Ahojky dovolím si znovu oživit diskusi
zhruba do měsíce pojedu trasu Zlín střed Třebíč a ten den i zpět ale mám pořád problémy s tím zrakem. Přestup v Otrokovicích je bez problému tam to znám a funguju bez problému jenže je přestup ještě v Brně a tam jsem v životě na vlakovém nádraží nebyla. Můžu tedy požádat průvodčího aby zavolal na to zákaznické centrum jak mi tu již jednou bylo porazeno aby mi někdo pomohl s přestupem na vlak na Třebíč protože já si nejsem jistá že bych byla schopná zjistit ze kterého nástupiště a koleje vlak jede. dík moc za rady.
Zkus zavolat na zákaznické centrum, ať Ti poradí: +420 840 112 113.