Vlakem přes Sibiř - byl někdo?

3596
25.5.14 11:50

Vlakem přes Sibiř- byl někdo?

Zdravím všechny, nevím jestli jsem zvolila správnou kategorii tématu, tak snad prominete.

Už delší dobu vážně přemýšlím že chci nějakou netradiční dovolenou. Láká mě dovolená ve vlaku konkrétně Transsibiřská magistrála nebo Orient expres do Istanbulu. Ale spíš se mi moc líbí cesta Moskva- Peking.
Jela bych samozřejmě s chlapem. Chtěla bych to pojmout jako takový odpočinkový poznávací výlet, prostě vidět kus světa. Co se týče společností, plánů cesty atd. tak to si samo zjistím na netu, ale třeba se najde někdo s podobným zájmem a poskytne praktické rady.
Prakticky by to bylo uskutečnitelné až příští léto, ale informuji se dopředu.
Naše firma bude rekonstruovat tak budu mít měsíc volno (první dovolená po x letech, proto chci něco extra), chlap si taky dovolenou zařídí a nápad se mu líbí- je fanda do vlaků.
Tak jsem zvědavá jestli se někdo najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
25.5.14 12:04

Zkušenost nemám, ale taky mě to láká, hodně jsme o tom přemýšlela..i když v následujících 8 letech je to pro nás nereálné…ale budu sledovat diskusi, jestli nevadí :) myslím že tam už přímý vlak nejezdí, bylo by to s hodně přestupama, jezdí tam jen místní vláčky, někde jsem to myslím četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
25.5.14 12:08

Já jela vlakem jen na Krym před 12ti lety. Ruské vlaky jsou zážitek a spolucestující rusové taky, ale já mám jejich kulturu a zemi a jazyk ráda, takže mi to nijak zásadně nevadilo.
Určitě to bude zážitek, jeďte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.5.14 12:16

Pojala bych to jako trošku luxusnější dovču, nějaký lepší vláček, soukromé kupé. Cesta trvá cca 14 dní tak bychom samozřejmě chtěli soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.5.14 12:24

@slavuska1 Jsou různé vlaky, ty obyč jsou lehátkové a sdílíte kupé ještě s někým, stojí to tuším každých 5 hodin a na nástupištích stávají obchodníci, je možné nakoupit zásoby. Jede to přímo z Moskvy do Vladivostoku.
Pak jezdí takzvané privátní vlaky, ty stojí ve více městech, v rámci výletu jsou i prohlídky těchto měst a několik noclehů v hotelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.5.14 12:25

@Aliki Cizí kultura mi nevadí, rádi cestujeme a poznáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.5.14 12:32
@Big boss píše:
Pojala bych to jako trošku luxusnější dovču, nějaký lepší vláček, soukromé kupé. Cesta trvá cca 14 dní tak bychom samozřejmě chtěli soukromí.

jo takhle, já nevěděla že tam jezdí i takové vlaky..to bude ale každopádně super dovolená..i když asi by byly fajn nějaký delší pauzy v některých městech, třeba pár hodin na prohlídku(i když upřímně nevím, kudy přesně vede, jestli i velkými městy :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
25.5.14 12:35

No to bude ale super luxusní… dívala jsi se na ceny?
Jo a jinak na Sibiři toho k vidění moc není ;-) Ale zase ty širé pláně a tajga, krása.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.5.14 12:46

No na ceny jsem se dívala, zase tak superluxusní to není, třeba ESO travel to má vyloženě jako poznávačku a spí se v tom obyč vlaku, do toho nějaké výlety a noclehy v hotelech, ale obyč hotely nic luxusního, jen bych si asi připlatila za tu 1. třídu kvuli soukromí.
Orient expres do Instanbulu je luxus to jo, je to pár dní (tuším 5-6) a cena je stejná jako za 14 dni přes Sibiř.
Pak jsou samozřejmě superluxusní vlaky jako Golden Eagle, ale tam cesta vyjde cca půl mega na osobu a není v tom zpáteční letenka, což už je trochu přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
25.5.14 12:49

No každopádně to bude super dovolená, tak si to užijte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.5.14 13:02

Díky, já doufám že to vyjde, třeba se ještě někdo ozve, takový
@Jura007 by mohl něco vědět.

Příspěvek upraven 26.05.14 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
25.5.14 13:10

@Big boss doporučuji Hedvábnou stezku nebo podobná cestovatelská fóra. Známí jeli Moskva - Irkutsk, ale jeli v normálním vagónu s dalšími cestujícími, žádná kupé, natož soukromá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.14 13:41

@Big boss já jsem to měla v plánu, nevyšlo. Ale ex přítel byl a bylo to fakt super :mrgreen: jen hodně náročné na játra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
25.3.20 09:10

Známý známého část cesty transsibiřskou magistrálou absolvoval a prohlásil, že už příště ne…nekonečná monotoní cesta jednotvárnou krajinou…ale jistě, není nad osobní zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí