Vlastní masérna? vyplatí se?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vlastní masérna? vyplatí se?
Dobrý večer,
chci se zeptat moje mamka má migrény atd a je to od zad. Masáže ji pomáhají a mě napadlo, že bych si udělala kurz normální + ten speciální na migrény a masáže ji dělala já a jak jsem nad tím tak přemýšlela, tak mě napadlo, že by mě to i bavilo jako práce. Ale vůbec s tím nemám zkušenost nevím jestli je v dnešní době možné si masážemi vydělávat. Co vše se do toho musí vrazit co vše se musí platit. atd… neporadíte někdo kdo má masážní salon? Jak dlouho vám trvalo si vybudovat trvalou klientelu? Atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemám masážní salon, takže nevím, ale záleží hodně asi na lokalitě.. Dneska už provozuje masáže „každý“ kosmetický salon, takže samostatná masérna se myslím neuživí.. Nevím, jak ostatní ženy, ale já si radši zajdu na masáž po vlasech nebo nehtech v jednom - komplex služeb ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám masážní salon na malém městečku. Jsme tady dvě. Ještě další dvě to dělají po práci. Určitě kurz mají i další, ale neživí se tím.
V zimě se uživím v pohodě. Kor teď kolem Vánoce
. Léto je u mě slabé. Proto teď přemýšlím, co k tomu přidat z jiného soudku.
Taky mě napadlo, najít si práci na půl úvazku (mám vystudované úplně něco jiného) a odpoledne masírovat. Ale to je tady v téhle lokalitě zřejmě sci-fi.
V Brně mi teda jeden salon tvrdil, že tenhle problém v létě nemají. Na druhou stranu vím o druhém, kde paní k tomu dělá pedikůru. Záleží asi lokalitu od lokality, taky osobnost maséra v tom hraje roli.
Já teda většinou končím kolem 20h.
Ale co vím určitě, peníze, co jsem do toho investovala na začátku, ty si zpátky nevydělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sofie92 Ahojda.Ted jsem na mateřské ale masážema jsem se živila a snad i budu. Doporučuji správný výber základního masérského kurzu! Potom bych si postupne dodelávala masáže jiné. Nabízím 11 druhu masáží a proto si klienti mohou vybrat. Jedna z možností je i nabídka přes slevomat na rozjed. Popř. se nechat nekde zamestnat a získat zkušenosti. Práce maséra te musí hlavne bavit a je to opravdu krásná práce. Jestli máš ješte náké dotazy klidne Ti ráda poradím (sz) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Clementia mě by zajímalo, jak jsi řešila mateřskou? A jestli se dá částečně masírovat i s prckem. Nemám v plánu zůstat doma 3 roky + těhotenství ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites Ja to ješte řeším:-)jsem na mateřské a ješte budu rok. Jestli Te dobře chápu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Clementia píše:
@omites Ja to ješte řeším:-)jsem na mateřské a ješte budu rok. Jestli Te dobře chápu?
já mám pětiletého syna. Chceme mu pořídit ještě sourozence. Ale je mi líto opustit klientelu a budovat to celé od znova. Chvíli jsem nakloněná k jednomu řešení, podruhé k druhému. Tedy jít na mateřskou nebo už si dítě nepořizovat.
Jako že bych nutně musela mít ještě jedno, to úplně ne, ale zas nechci syna jedináčka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites jako když mluvím já:-)Ale me už je dost let a druhé si asi pořizovat nebudeme…Je to asi tak že dáš přednost rodine a přijdeš o klientelu a nebo naopak.Je to asi o tom vnitřím pocitu co je víc…Co Ti říká Tvoje já? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites ja bych rekla, ze klienti se ti i po materske aspon zcasti vrati - aspon ja to tak mam z te druhe strany - ted treba netrpelive cekam, az se mi z materske vrati kadernice. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty je jasné, že úplně od nuly by to nebylo, pokud zůstanu v tom městečku, kde jsem teď. I proto bych chtěla začít pozvolně už při mrňouskovi. Jen to pořád nějak odkládám. A prvorozený už má těch 5. Ještě tak 2 - 3 roky ale mimi nebude určitě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Clementia by jsi mi ještě mohla poradit, o které masáže je zájem v létě. Jsem to teď počítala, nabízím jich tak 6. Většinou takový ten základ. V březnu jdu na kurz lymfy. Tak ještě něco k tomu, co se líbí v létě. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit