Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jen mě tak napadla jedna věc a týká se vlhčených ubrousků,pokud používáte,zda vůbec víte,čím dětičkám utíráte mnohdy bolavé a opruzené zadečky.Já celůkem ozkoušela asi 4 značky,vím,že občas malej poplakával,když jsem mu utírala zadeček,konkrétně naposledy to byly ubousky PAMPERS zelené balení s levandulí.Já sama z hygienických důvodů používám vlhké ubrousky na záchodě a došly mi,tak jsem si vzala od malýhoa řeknu vám.....měla jusem zrovna bolavej zadek a když jsem se otřela s těma ubrouskama,myslela jsem si že mě upadne!!!!Pálilo to jako čert!Jsme si tak říkala" chudák malej…".
Co nakonec sama na sobě jse otestovala a jsou v pohodě jsou,bílé DM ubrousky,tuším snad huggies také byly v pohodě…
Není to teď na reklamu nebo hanění nějaké značky,ale jen jsem se chtěla podělit o docela zajímavý objev.
No jo,není nad mytí obyčejnou vodou ![]()
Haidule, já myslím ,že se to ví docela běžně
ale je fakt že některým dětem to na kůži nevadí. Náš mrmla taky nesnáší Pampers (mam doma pampers sensitive) , když je třeba jen trochu zarudlej, Když má kůži uplne dobrou, tak mu nevadej. Fakt je, že tenhle ubrousek použiju tak jeden za čtrnáct dní, jinak myju vodou. ale jinak se těmito ubrousky dobře čistí cokoli nevyčistitelného, ted jsem s nimi třeba dostala dolu zaschlý balakryl z dveří - ničím jiným mi to nešlo. holky taky ríkaly, že to zabralo na asfalt na oblečení když jim dítě kolencovalo na roztáté asfaltové cestě. vyzkoušej, doporučuji .
Ahoj
no my používali pampers senzitive ale teď si kámošky mooc chválí značku DM-babylove ty bílý senzitive.Ty prý jsou takový jemný.Ale dobrej nápad,až budu mít něco opruzenýho nebo podrápanýho zkusím si to s tím utřít…není nad vlastní zkušenost:-) zkoušela jsem na sobě mastičku na bříško proti větříkům,to je šílenost,pálelo to jako prase a musela jsem si to honem umýt takže na bříško raději Sab:-)
u Báry jsem používala Pampers sensitive. Ale ke konci je změnili a byly strašný jak na dotek, tak smrad a tak.
Zkusila jsem Baby Love (mezitím i Huggies a ještě něco) a ty jsou nej. Používám i na Anetu.
Utřu jima i opruzenej zadeček (máme ze špatného jídla sem tam - při opruzenině mažu pravidelně při každém přebalení, jinak jen sem tam, až večer po koupačce)
Ahoj,
já Ondrovi taky myju prdku v umyvadle a je to rychlé a hlavně líp do čista. Je schopný se tak zadělat, že by na to nestačily ani čtyři kapesníčky.
Jinak já na WC používám vlhký toaletní papír taky, přijde mi to takový lepší a oproti kapesníčkům se dá hodit do záchodu.
Jinak ale vlhké kapesníčky používám denně a to snad na vše - utírání rukou po jídle, začuněných pusinek od jídla, občas s nima otřu stůl, sporák atd., prostě je používám často jako rychlý hadřík a dětem se zatím na obličeji nic neukázalo
, takže jim snad neva. Značky střídám, ale je fakt, že na prdelku, když byli kluci mimi, jsem nejvíc užila DM.
M.
Kupuju v Dm ty bily Babylove
Vyjdou me se slevovym kuponkem 4 baleni za 100, takze jedny za 25 Kc..... ![]()
Ale prevazne utiram mokrou zinkou nebo si delam domaci vlhceny ubrousky - nastrihany kousky fleecu, zality hermankovym cajem s oliv. olejem. Po tom ma drobek prdelku alabastrovou
a krasne to voni.
S obrúskami máme tiež všelijaké skúsenosti… ![]()
Tak som to vyriešila tak, že mám na prebalováku misku s vodou a obyč vatu a umývam zadočky tým. Obrúsky používa iba manžel, ja len pri cestovaní ![]()
Já taky používám ubrousky Babylove ty bílě i zelené a oboje jsou perfektní..Snad nejhorší jaký jsem vyzkoušela byly od Johnsonu.Já jsem je použila na sebe a tak šílený pálení jsem snad ještě nezažila.Tak u nás jednoznačně Babylove ![]()
U nás se vlhčené ubrousky nepoužívaly, nepoužívají a používat ani nebudou ![]()
Je to jednak tahání peněz z kapes, tj. věc, bez které se jednoznačně obejdeme (taky jsme vytostli bez nich) a druhak zbytečná chemie (při výrobě, používání…) a taky potom - co s tím odpadem, co tu po nás zbyde???
Kdyz se mala moc pokaka tak voda.A kdyz to neni tak strasny tak ubrousky.Ale pampers sensitive.Mam doma jakesi s tety a mely jsme i s Dm a mala po nich byla opruzena.A navic byli strasne parfemovane a to ja a pritel nemusime.Takze uz nikdy vice levne ubrousky.Jeste jsme meli jakesi Huggies a taky dobry ale jinak pampers.Ale my nemuzem pouzivat ani levne plinky.
Zajímavé je, že u nás jak pleny tak i ubrousky Pampers vůbec neuspěly. Jsou moc navoněné a dcerka i když nemá problémovou kůži se pokaždé osypala. Po žádných jiných… Ale řídím se pravidlem, čím méně navoněné tím lépe. Jinak využití v domácnosti je opravdu velké, utírala jsem prach, občas přejela nějakou tu špínu, na ruce… Ale při opruzeném zadku jsem nikdy nepoužívala ubrousky, vždy voda…Teď už chodíme na nočník, tak to neřešíme.
Pro nás to byl pokrok a pohodlí, jednoznačně zvítězily Huggies Pure nebo Aloe Vera, papírové, balení po 80ks v uzavíratelném pytlíku.
V terénu k nezaplacení, nosíme cestovní balení dodnes (kdysi jsme v akci dostali takovou krabičku na cca 30ks, oddělím z velkého balení), nic tak nevyčistí dětské ručky zahnojené směsí asfaltu, detritu z listí, slin a čokoládové tyčinky.
Navíc jsou skvělé na čištění dálkových ovladačů a interiérů aut.
BaraF píše:
Pro nás to byl pokrok a pohodlí, jednoznačně zvítězily Huggies Pure nebo Aloe Vera, papírové, balení po 80ks v uzavíratelném pytlíku.
V terénu k nezaplacení, nosíme cestovní balení dodnes (kdysi jsme v akci dostali takovou krabičku na cca 30ks, oddělím z velkého balení), nic tak nevyčistí dětské ručky zahnojené směsí asfaltu, detritu z listí, slin a čokoládové tyčinky.
Navíc jsou skvělé na čištění dálkových ovladačů a interiérů aut.
Jinak jeste si teda ohromne chvalim ubroucky Nivea Pure, ale ty tedka nekupujem pac jsou silene drahy…
Tak koukam docela se to tu rozrostlo o diskuzi,ktera znacka je dobra
.No my nakonec zustali take u bilych babylove z DM jak jsem jiz psala aty jsou v pohode a jak jsem otestovala na svem bolavem zadku,vim ze mohu pouzit i na opruzeny zadecek dalsiho clovika,co nosim v brise…Ten starsi uz taky chodi na nocnik tak uz je to v pohode,obcas ma plenku,pokud se doslova „posere“ taky jde do vany protoze by to byla silena spotreba kapesnicku.....a s tim vseobecnym vyuzitim…taky jsem pouzila na mnohja mistech,hlavne venku treba na zaspinene obleceni nebo kocar apod…aby se spina hned nezazrala ![]()
No a s tou mastickou na prdiky…taky bych asi napred vyzkousela na sobe co to udela nez to namazu miminku.Snad nam bude ale stacit jen Sabik.Ale sila tedy,pokud to palilo,chudak dite,pak nebude vedet zda ho to vic pali nebo mu tam bubla…ale treba mu to prave ty vetry vypali
Blbej for,ja vim…ale co si mam o tom myslet,proc to vyrobce vytvoril?… ![]()
fakt je ze ta mastička Pupík, je fakt žíravina
jsem zkusila mrmlovi je njednou, a donesla jsem to pouze na svuj prst a utikala se umýt
pálilo to jak čert. nechápu.