Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
Minulý rok jsem se stěhovala do našeho nového bytu a v zimě jsem zjistila že se nám zevnitř vlhčí. Ikdyž je denně 10× utírám, za noc to začne stékat po stěnách a začně se dělat plíseń.Máme tedka čerstvě vymalovaný pokojík pro miminko a nerada bych aby se zas zničila stěna…Horší je že okna jsou podkrovní takže to teče rychle a de to hodně vidět. Vypadá to, že okna jsou v pořádku, ale bude špatná izolace.
Přemýšlela jsem nad takovýma pěnovýma páskama, ale moc nevěřím že by to pomohlo..Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo existuje ještě něco co by pohltilo vlhkost? Krom nové izolace nebo oken ![]()
@Denisa313 Mně napadá jen, že špatně větráš, myšleno, že máš špatnou techniku větrání, nemluvím o tom, zda to děláš nebo ne ![]()
Rada k nezaplacení: jak správně větrat:
Nám se tohle dělalo v bytě a mělo to i víc sousedů, takže naše SVJ nechalo udělat nezávislý posudek a zjistilo se, že okna jsou nekvalitní ![]()
Větrám právě hodně, vím že by se to mělo..Ale i když máme nový barák, jsou v něm jen problémy, je celý špatně postavěný. S těmi okny jsou problémy u všech 30ti bytů ![]()
@Denisa313 Ta okna jsou už podle tvého úvodního příspěvku špatně zkonstruovaná. Ono nestačí vzít jen plastový profil, nařezat ho a narvat dovnitř to nejlevnější dvojsklo, co na trhu je. Okno se musí taky spočítat na tepelné ztráty - a to nikdo asi neudělal. Pokud je to novostavba, okamžitě reklamční zápis a slevu z ceny.
@MUFICE píše:
Nám se tohle dělalo v bytě a mělo to i víc sousedů, takže naše SVJ nechalo udělat nezávislý posudek a zjistilo se, že okna jsou nekvalitní
Naše byty už v záruce nejsou, prvně se necelé dva roky pronajímal. A okna máme od firmy Euro Jordán a ten zkrachoval a je v insolvenci.Ted majitelé všech bytů řešíme tu izolaci ale stejný problém. Byty stavěl pán Vlk, který pořád krachuje ze všemi svými firmami a hned otevře novou, takže už má pěkně prošlapanou cestičku a tahanice u soudu(vždy vyhraje) ![]()
Vetrani na to nema vliv, my to ted u noveho bytu reklamovali a delali nam priteplovani oken. Zavolejte si firmu ktera vam tepelnou kamero premeri tepelne mosty, pak dejte posudek na reklamaci. Jsou to spatne udelana okna!!!
@Denisa313 píše:
Naše byty už v záruce nejsou, prvně se necelé dva roky pronajímal. A okna máme od firmy Euro Jordán a ten zkrachoval a je v insolvenci.Ted majitelé všech bytů řešíme tu izolaci ale stejný problém. Byty stavěl pán Vlk, který pořád krachuje ze všemi svými firmami a hned otevře novou, takže už má pěkně prošlapanou cestičku a tahanice u soudu(vždy vyhraje)
U nás taky nebyla okna v záruce, i když to byla novostavba. Problémy se začaly objevovat až po uplynutí záruč. doby. Prodejce bytů se k ničemu neměl, tak SVJ podalo žalobu.
@Jura007 píše:
@Denisa313 Ta okna jsou už podle tvého úvodního příspěvku špatně zkonstruovaná. Ono nestačí vzít jen plastový profil, nařezat ho a narvat dovnitř to nejlevnější dvojsklo, co na trhu je. Okno se musí taky spočítat na tepelné ztráty - a to nikdo asi neudělal. Pokud je to novostavba, okamžitě reklamční zápis a slevu z ceny.
Jako jediná jsme byt koupila od RK a né majitele co ji stavěl, měla jsme půl roku na to aby jsem nahlásila vady, ale ve létě to nedělá, a právníka jsem na to už měla..
@Denisa313 píše:
Větrám právě hodně, vím že by se to mělo..Ale i když máme nový barák, jsou v něm jen problémy, je celý špatně postavěný. S těmi okny jsou problémy u všech 30ti bytů
Ale já se neptala jestli hodně, ale jestli efektivně ![]()
@MUFICE píše:
U nás taky nebyla okna v záruce, i když to byla novostavba. Problémy se začaly objevovat až po uplynutí záruč. doby. Prodejce bytů se k ničemu neměl, tak SVJ podalo žalobu.
Ted jsme měly domovní schůzy, jeden z majitelů je právník a nevíme zda ji podat, majitel firmy už kvůli špatným bytům byl u soudu mnohokrát, vždy vyhlásí bankrot a otevře si novou firmu..Tak váháme jestli ji podat nebo ne, byty jsou 4 roky staré a museli bychom platit znalce, právníka atd a každý se tu majitele firmy víceméně bojí ![]()
@Amabilis77 píše:
Ale já se neptala jestli hodně, ale jestli efektivně
Podle těch rad správně ![]()
@Denisa313 píše:
Podle těch rad správně
Tak to je pak v pytli, co ![]()
Nám to dělalo taky v zimě, máme nějaká polská, s těmi jsme byt už koupili, tak jsme to svalovali na ně. Větrání jsme zkoušeli, odvlhčovače, vyčetli na netu, že se dají seřídit, tak jsme sháněli nějakou firmu, která by to udělala. Bohužel všechny firmy poskytují tento servis jen na svá okna a tak nás odpálkovali. Pak jsem někde viděla venku plakát na pozáruční servis-seřízení, promazání a nové těsnění. Jenže nedopadlo z jiného důvodu. No nakonec jsme zjistili, že největším producentem vlhka bylo akvárko, koupili jsme kryt a je celkem pokoj, už se mlží max. 2 cm a nikde nic neteče. Bohužel v ložnici, kde máme v noci zavřeno, se to dělá v zimě dál. Z našeho funění, tak mám na vnitřním parapetu smotané ručníky, které dám přes den uschnout. Ale to už je jen problém ložnice. Asi jsem moc neporadila, ale zkuste někde pohledat ten pozáruční servis, na netu my teda nikoho nenašli, až v tom městě na plakátu.
@B EL píše:
Nám to dělalo taky v zimě, máme nějaká polská, s těmi jsme byt už koupili, tak jsme to svalovali na ně. Větrání jsme zkoušeli, odvlhčovače, vyčetli na netu, že se dají seřídit, tak jsme sháněli nějakou firmu, která by to udělala. Bohužel všechny firmy poskytují tento servis jen na svá okna a tak nás odpálkovali. Pak jsem někde viděla venku plakát na pozáruční servis-seřízení, promazání a nové těsnění. Jenže nedopadlo z jiného důvodu. No nakonec jsme zjistili, že největším producentem vlhka bylo akvárko, koupili jsme kryt a je celkem pokoj, už se mlží max. 2 cm a nikde nic neteče. Bohužel v ložnici, kde máme v noci zavřeno, se to dělá v zimě dál. Z našeho funění, tak mám na vnitřním parapetu smotané ručníky, které dám přes den uschnout. Ale to už je jen problém ložnice. Asi jsem moc neporadila, ale zkuste někde pohledat ten pozáruční servis, na netu my teda nikoho nenašli, až v tom městě na plakátu.
taky bych tam dávala ručník, ale jsou to zrovna podkrovní okna
, a měla jsem tu pána který mi dával žaluzie, zrovna se díval i na ty okna a říkal že ty jsou v pořádku, že to bude určitě ta izolace, která tam asi vůbec není ![]()