Vlhkost v lednici

44
7.6.15 13:40

Vlhkost v lednici

Dobrý den,
trápí mě už dlouho jedna věc. V lednici v šuplíku na zeleninu je neustále vlhko, mokro a zelenina brzy začne plesnivět. Lednici máme značky Bosch, šuplík má vepředu dokonce i větrání - takové díry, které lze zavřít či otevřít v závislosti na množství uložené zeleniny. Bohužel jsem nevypozorovala žádnou změnu, vlhko je v šuplíku pořád.
Netuším, co dělám špatně, jestli má být větrání otevřené, uzavřené, jak skladovat zeleninu. Zeleninu vždy vybaluji z obalů. Manžela napadlo dát do šuplíku mřížku, aby zelenina neležela ve vodě, ale raději bych problém řešila jinak - odstranila příčinu vlhkosti.
Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4062
7.6.15 13:46

Máme stejný problém, na příčinu jsme nepřišli, řešíme to, jak píšeš, mřížkou, pod kterou jsou noviny, které pravidelně vyměňujeme. Trochu to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
7.6.15 13:54

A jakou mřížku tam máte? Kde se dá něco takového sehnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.6.15 14:13

Muž koupil prostě takovou tu plastovou, co se dávají do dřezů, za pár korun normálně v domácích potřebách. Pod ní ty noviny, které se vymění, jak začnou být na omak mokré.
Jednu dobu taky zkoušel dát tam pytlík soli, ahy tu vlhkost nasávala, ale to se moc neosvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
7.6.15 14:23

Aha, tuhle. Já si spíš představovala tu na chladnutí pečiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.6.15 14:49

@Fizzi: My jsme nechtěli kovovou. Nepřijde mi dobré, aby zelenina byla skladovaná v přímém styku s kovem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
7.6.15 15:07

Holky někde vedle v diskusi v týdnu psaly, že balí do pečícího papíru a prý OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí