Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat, dostali jsme od rodiny použité vajíčko maxi cosi citi. Je tam nějaká vložka viz fotka, ale miminko je úplně zapadlé, hlavičku má na hrudníku a ta Horní část vložky vůbec nenaléhá na hlavičku, ale je tak o 10 cm výš. Máte prosím někdo stejnou zkušenost a kupovali jste nějakou vložku? Žádnou originální jsem nenašla. Nechci s ním takto nikam jezdit a potřebuji to rychle vyřešit. Děkuji moc za rady.
Tak tam nejspíš dáváš mimčo blbě. Tuto sedačku jsme měli a do tří měsíců i s tou vložkou a úplně v pohodě. Ta je právě kvůli tomu, aby malé mimčo nebylo zapadlé. Nějak si nedovedu představit, tak ho tam dáváš, že ten lem nemá kolem hlavy, ale o 10 cm jinde. ![]()
Nemá tato sedačka možnost uchytit pásy na dvou místech? Jako pro menší a větší dítě. Většinou se hýbe těmi pásy, co jdou přes ramena. Pokud má dítě hlavu dopředu, máš ho posazené moc vysoko…
Neměla jsem přímo tento model, ale stejnou značku. Zpětně to byl hodně blbej kup. Na druhé dítě mám Avionaut pixel a když to porovnám, tak se to dítě tam polohuje mnohem lépe a i co se týká bezpečnosti mám lepší pocit.
@nozu Jo máš pravdu, když tam byla ta vložka, byly ramenní pásy níž. Když se vložka vyndala, posouvaly se do druhé díry nahoru. Zakladatelka to musí mít blbě, jinak si to nedovedu představit. My jsme měli tuto sedačku na všechny čtyři děti a bylo to úplně v pohodě.
Zkus poslat fotku usazeni do nějaké FB skupiny (děti proti směru ). Je tam pani, co tomu opravdu rozumí a pomůže s usazením případně doporučí nějakou vložku.
My si tenkrát nechávali šít od DankaVlnienka a byla to zmenšovací vložka do vajíčka (z merina). Takze se malá ani nepotila.