Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, jsem kočárkový negramota, takže mě nezabte za asi debilní dotaz.
V červenci s nám narodí mimčo, synovi v té době bude 22 měsíců. Mám kočárek Mutsy, se kterým jsem byla na jízdy po okolí spokojená, ale do MHD je to těžký tank. Pak jsem pořídila golfáče Jané Energy. Nicméně jsme v podstatě bez kočárku (kluk chodí plus nosím v šátku).
Až bude mimino, plánuji po okolí mimino nosit (případně Mutsy hluboká korba), kluk pěšky, případně poponášet v šátku.
Do MHD s oběmi si však bez kočáru s oběmi netroufnu, Mutsy se mi vláčet nechce. Tak mě napadlo, zda by neexistovala vložná taška, která by se do golfek vešla. Děti by se tak mohli v golfkách podle potřeby vystřídat. Bylo by to předpokládám na vyjímečné příležitosti (doktor, úřady).
Popřípadě prosím poraďte co nejlehčí kočárek vhodný pro mimino. Ale cena max. 4-5 tis. Manžela i tak trefí, že budu kupovat další kočár, když jsem s ním za poslední půl rok vyjela 4×.
Tak třeba do golfek Peg Perego Pliko jde dát vložná taška od PP. Ale ta cena je trochu někde jinde, nicméně golfky jsou to parádní, uživatelné s vložnou taškou právě pro takovéhle účely už od narození…
Každopádně to bude chtít případně jiné golfky, kde půjde vytvořit 100 % leh - na to je expert Nataša ![]()
a co varianta,mimi v šátku a malej na golfkách?
to jsem ti s výběrem moc neporadila ![]()
oliš píše:
a co varianta,mimi v šátku a malej na golfkách?
to jsem ti s výběrem moc neporadila
varianta optimální, jenže kluk není na kočár zvyklý. Respektive je, ale myslí si, že se tam jen spí.
jakmile se probudí, chce ven.
Takže aby to pak nedopadalo tak, že povezu prázdné golfky, ponesu mimino v šátku a ještě budu nahánět běhající batole. Nebo dokonce ponesu v šátku oba a potlačim prázdné golfky.
Takže doufám, že by mimino mohlo alespoň ze začátku být v kočáře spokojené.
ahoj, s těmi golfkami mi to připadá jako dobrý nápad. jsou uplně dolehu? hádám, že do nich dáš kdejakou vložnou tašku - jediná věc k řešení bude asi jak ji k tomu kočáru bezpečně připoutat. jestli je dole n ejaká zarážka , nebo za uši ji nejak přidělat?
vůbec si nemyslim, že do toho musí být originál taška- co pohledat na mmb nejakou hezkou co se ti bude barevně hodit? případně tam podat inzerát.
teoreticky ji taky zasunout do nánožníku - ten je u mýho kočáru připoutaný pásem, kterým se poutá větší dítě.
harpyje píše:
ahoj, s těmi golfkami mi to připadá jako dobrý nápad. jsou uplně dolehu?
no do uplně uplně ne. tipuji 170 st.
já dávala mladší do kočáru bez korbičky asi ve čtyřech měsících. - kočár taky není uplně do lehu - paradoxně, dokud byla dostatečně malá, tak tam pasovala líp
protože se vešla jen do té jedné půlky a neležela na tom (miniaturním) zlomu.
Ale ani pak to nevadilo, ono je to fakt skoro do lehu, no a ty když planuješ tam dát tašku, tak ta má většinou tvrdá záda, tak uplně v pohodě.
Jané energy jsou podle mého dost úzké, takže vložnou tašku tam nedáš..
případně, můžeš jít do nějakého obchodu a zkusit uni tašku, od ABC design, nebo emitex (osobně se mi víc líbí ABC des., kreásně pasovala třeba i do callista…)
existují golfky, které jdou do úplného lehu, nebo téměř úplného lehu (170°)třeba peg perego switch, inglesina zippy free, streety od bebeconfort,chipolino pooky, chicco for me, Jané solo reverse, apod., to by byla asi nejlepší varianta, protože nevíc, co s vložnou taškou v okamžiku, kdy potřebuješ přendat děti někde venku.. bohužel, ale jsou to kočárky s otočným sedákem, které jsou těžší..
pak sjou golfky, které mají možnost přímo originální vložné tašky.. třeba cybex callisto, topaz., do plika od PP jde také vložná taška, ..
podle mého jde od třeba 3-4 měsíců v těhle kočárech klidně vozit dítě bez tašky.. prootže leh je značný a jemné zvednutí nevadí, zvlášť když bys to střídala s šátkem plus korby které jsou polohovatelné mají často i větší volitelný „sed“..
pak mám ještě pocit, že cam portofino je ve verzi 2010 do skoro plochého lehu a má polohovací nohy.. a uni vložná taška by posdle mého šla.. navíc má spojenou rukojeť, která je výhodná, kdžy se poveze mladší..
http://www.kocarky.cz/…rtofino.html
ještě se podívám na další.. ![]()
p.s. třeba ta abc design taška se zaklesne za zádovou opěrku takže pasuje na téměř všechny kočáry, záleží je na šířce, aby se vlezla. vleze se ok do kočárů s šířkou 30cm.
Nataša píše:
p.s. třeba ta abc design taška se zaklesne za zádovou opěrku takže pasuje na téměř všechny kočáry, záleží je na šířce, aby se vlezla. vleze se ok do kočárů s šířkou 30cm.
dík. já bych tedy nejradši využila to, co už mám. Jané mají 29 cm šířku sedu.
Tak by šla ta vyndavací deska snad o cenťák zúžit.
určitě to raději vyzkoušej!! (nevím, odkud jsi, ale nějakou tašku mají většinou v každém obchodě..) ta ABC design je opravdu uni, takže pokud by to šlo co do šířky.. chápu, že chceš využít co máš, navíc Energy je lehký, oproti těm kočárkům, co jsou otočné a tak..