Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
již měsíc mám vnější hemeroid (nejsem těhotná, děti nemám). Nebolí, nepálí, nekrvácí, mažu mastí faktu a týden jsem dávala čipky faktu, ale pořád tam je. Zmizí sám nebo to mám nějak dál řešit chirurgicky či s doktorem?
@Maky620 já mám od puberty a ničím jsem ani nemazala.. asi by už zmizel, já ale kojím takže to budu řešit asi později
Nezmizí..Faktu je na hojení již podrážděného nebo prasklého hemeroid…
Zkusit třeba dubovou kůru, ale stejně s ním nic nenaděláš. Křečové žíly se taky neztratí…
Nezmizí, spíš se bude časem zvětšovat. Odstraňuje se ambulantně neoperativně zaškrcením hemeroidu gumičkou - Barronova ligatura, která za pár dní po zákroku odpadne. Samotný zákrok trvá max 30s.
Můžeš zkusit diozen ( volně prodejné, posiluje to cévní stěny
@takamine a není to nějak nebezpečné jakože vedlejší reakce? To mi přijde drastické takto nechat zaškrtit. Dává se u toho injekce na bolest nebo jak to bolí?
Viděl jsem už hodně zadních prcek a má to skoro každá. Dokonce i poupátka.
Ja jsem mela hemeroid roky, stale stejny. Nedavno jsem mela chripku a strasne ze zvetsi, bylo to i bolestive. Pomohl mi Procten, hemeroid prakticky zmizel.
@Anonymní píše: Více
Bolest je celkem v pohodě a injekce se proto nedává. Je to standardní metoda na odstranění hemeroidů.