Vnitřní stehy v pochvě

288
19.8.16 17:35

vnitřní stehy v pochvě

Maminky chci se zeptat, neměla z vás některá poranění po porodu takové, že jste měla i vnitřní stehy v pochvě? syn měl mimo osu hlavičku a sice venkovní stehy nemám, ale za to 8-9stehu vnitřních, je možnost i tak něco použít na dezinfekci nebo mazání? bylo mě doporučeno častější sprchování vlažnou vodou, ale jsem si říkala, jestli není něco, čím bych si to i urychlila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5920
19.8.16 17:41

@zancaa Já bych tam nic nedávala, časem vypadnou, já je měla a nic jsem s tím nedělala. Akorát jsem zkoumala jestli vypadávají. A jak píšeš častěji jsem se sprchovala.Nech to v klidu zahojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
19.8.16 17:48

Já měla a opravdu jen sprchovat. Rozhodně si tam nedávej žádnou dezinfekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.8.16 17:50

:) ale já měla po obou porodech i hromadu vnějších. Dělala jsem koupele z dubové kůry, sprchovala studenou vodou a nezvedala nic těžkého. U prvního se to zhojilo, u druhého to zlobí a to jsem měsíc po porodu. Chce to čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16414
19.8.16 17:52

@zancaa Myslis vyplach? Jestli by z toho pak nebyl teren pro mykozu. Zkousela jsi treba koupel z budove kury, rana se lepe zatahuje. Nekoho to ale stipe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.16 18:38

Ja mela jen jeden. Zadny vyplach, nic zavadet, to bys mohla akorat zhorsit. Jen ocista zvenci, aby se nemnozily bakterie. Takze pokud mozno, po kazde,,male" aspon ze zacatku. Jinak me gyndar doporucil gynexid, cistici gynekologickou penu, ktera je vhodna po porodu a jinych gyn. zakrocich. Ma nejakou dezinf. slozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
19.8.16 19:36

Po hysterektomii (uvnitr jsem mela vstrebavaci stehy) jsem od gynDr. dostala vaginalni cipky, ktere jsem zavadela co druhy vecer. Jako prevenci, protoze vnitrni posevni prostredi je vlhke, tak aby se to bez problemu zhojilo. Nazev uz si nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
19.8.16 19:43

Ted po druhém porodu jsem se vniřtně malinko natrhla, nástřih jinak nebyl, řekli nemazat, jen sprchovat, nic jśem s tím nedělala, jen sprchovala vlažnou vodou, občas to svědilo při čurání, ale jinak s tím problém zatím nemám a myslím že se to zhojilo pěkně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.8.16 20:04

Mala som šitý čípek a 1-2 stehy v pochve, vonku nič. Dodržovala som normálnu hygienu ako v šestinedelí a všetko sa bez problému zhojilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
20.8.16 08:44

Děkuji tak nechám tak. právě mě jen napadlo jestli něco není, tak budu jen sprchovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
24.11.16 20:09

tuhe vnitrni stehy

Obnovuji diskusi, syn pri porodu uplne nedorotoval, tak krome natrzeni hraze mam kupu vnitrnich stehu. A dnes pri myti jsem si vsimla, ze jsou hrozne tuhe a navic trochu svedi a mam po myti vzdy pocit, jakoby se tlacily ven z pochvy (nevim, jak lepe to popsat). Jsem tri tydny po porodu. Za jak dlouho se vstrebaji? A pocity jsou normalni, nebo mam plasit? :think: Hygienu samozrejme dodrzuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
24.11.16 20:29

@Jenisa já měla taky dost vnitřních stehů. Jenom jsem sprchovala a kontrolovala jestli uz vypadávají. Jednu dobu se mi zdálo ze pořad nic, ale až tak ten 4ty týden po porodu uz to pekne začlo a do konce šestinedeli vypadly všechny. Taky mě svedily, přešlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
24.11.16 20:39

@MartinaG diky, uklidnila jsi me :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
24.11.16 21:14

Jo tuhy to tam ve spoji bude delsi dobu i po vypadani stehu. Je to klasicka jizva jen rychleji hojici, vypadli do mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
24.11.16 21:19

To ze to svedi je známka toho ze se to hojí tak buď v klidu…ja je měla taky a ani nevim kdy vypadli nejak jsem to nezaznamenala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí