Voda - studená, ohřev TUV

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.3.14 22:06

Voda- studena, ohrev TUV

Ahoj, asi 8 mesicu pronajimam byt 2+1, bydli tam par. Ted mi prislo vyuctovani a chtela jsem se zeptat, jestli je normalni, ze za 7,5 mesice spotrebovali 50 m3 studene a 44 m3 teple vody. Je to 17500 kc ( 7500 kc studena, 10000 kc tepla).
A jaka je normalni spotreba na osobu za mesic? Ted to vychazi cca 6 kubiku studene a skoro 6 kubiku teple…des.
 dekuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30301
19.3.14 22:14

My máme spotřebu asi 110 kubíků za rok, byly jsme 2 dospělí a jedno batole. Máme jen studenou, teplou si ohříváme sami bojlerem. Malý je v látce, takže pračky navíc na pleny. Vodu používáme na běžné věci, máme myčku, občas se teda použije ještě na rekonstrukci, ale teď už to bylo jen výjimečně. Přijde mi, že ten tvůj pár neumí šetřit a vodou plácají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
19.3.14 22:15

Našla jsem naše 2 roky staré vyúčtování - 2 dospělí a mimino, spotřeba za 12 měsíců: teplá 32 kubíků, studená 41 kubíků. A to jsme celkem vodníci, dopláceli jsme tenkrát hodně peněz :oops:. Vaši podnájemníci jsou teda hodně vodomilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.14 22:17

No ja jsem z toho prave v soku. Hlavne se s nima ted budu dohadovat. :roll:

• Citovat
  • Upravit
68918
19.3.14 22:18

Tak jako je to dost, ale pokud nekdo na spotrebu vody nekouka, casto si napousti vanu, myje nadobi pod tekouci vodou apod., realne to je. My se (taky dva a batole na latkovych plenach) ve 2+1 pohybovali kolem 6-9 kubiku za mesic (tepla + studena dohromady), vana tam nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68918
19.3.14 22:19

Tak jestli mas nastavene platby za energie tak, ze ti plati zalohy a pri vyuctovani se vyrovnate, je to dobry, pokud plati pausal nezavisle na spotrebe, tak na to asi dost hresi, nemaji motivaci setrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.14 22:26

Nastesti mam depozit, tak to z toho strhnu, ale radsi se s nima brzo rozloucim

• Citovat
  • Upravit
101529
19.3.14 22:42
@Anonymní píše:
Nastesti mam depozit, tak to z toho strhnu, ale radsi se s nima brzo rozloucim

Tak jde spíš o to, jak to máš specifikované ve smlouvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68918
19.3.14 23:02

Ja se priznam, ze kdyby mi to zaplatili (ve smlouve mam, ze preplatky vyplatim a nedoplatky oni doplati), tak by mi bylo zcela jedno, kolik spotrebuji, kdyz to zaplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
20.3.14 06:07

Tohle máme ve třech za rok s tím, že manžel se sprchoval většinou v práci, peru dvě az tři pračky týdně a nadobi myje myčka, jen par kousků myju v ruce pod tekoucí vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný