Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja ne, ale znam podobny pripad. Doktora napadlo tu vodu otestovat a byla to myslim borelioza
@Anonymní píše: Více
A doktor neřekl, čím by to mohlo být? Manžel šel na vytahování asi 2×, pak už to zmizelo a nikdy se to znovu neobjevilo.
ano, pokud tam není jiný důvod, jako třeba nějaká výrazná artrosa, nebo třeba poúrazové, tak to není špatný nápad poslat ten punktát na borelie.
Jak to u vás pak léčili nebo co stím? Ja to budu mit asi poúrazové. Nedokážu si predstavit kdyby zjistili boreliózu
Přesně tak. Měla jsem to tak a byla to borelióza. Zjistili mi ji docela pozdě a byla jsem pak tři týdny v nemocnici na kapackach. Nech si udělat testy.
Ale může to být i revma a spousta dalších věcí.
Doktor to nějak řeší? Máš to koleno teplé?
@JancaS84 teplé to nemám jen nateklé a hůře se mi chodí doporucil mi artroskopii ale na tu se mi nechce pry by bylo dobré se do kolene podívat
Takže jsi měla nějaký úraz? Jak je to dlouho?
Mě když to koleno oteklo podruhé tak to taky chtěli hned řezat, ale nejdřív jsem se nechala vyšetřit na revmatologii a tam zjistili ještě něco dalšího.
Já mám to koleno v 5 letech operované, takže když mi oteče tak to je signál že není něco v pořádku a nejdřív jdu cestou jestli to není nějaká infekce.
@JancaS84 cca dva roky je to co se mi uraz stalono pobolivalo, ale vzdy to přešlo teď se začalo horšit tak chodim na obstřiky ty nepomahaj do toho se přidala voda a ted me chce hnát na operaci
Zkusila bych nejdřív tu revmatologii, tam tě proklepnou. Ale jsou taky poměrně dlouhý čekací lhůty.
Matka moji kamosky byla ucitelka a tenkrat kdysi pri telocviku se zaky dostala ranu granatem do kolena no a pak mela spoustu let prave problem s vodou v kolene, uz s kamoskou nejsem v kontaktu, tak te nechci strasit jestli to bylo celozivotne nebo jestli se toho nekdy zbavila.
Ahojky krásný večer, setkal se někdo někdy že měl vodu v koleni? Ja byla na vytahování vody z kolene před 14 dny a dnes na kontrole jsem ji tam měla zase a nevim si uz rady? Nevíte co stím nebo čím by to mohlo být? Nejlépe co na to aby se nedělala? Bolelo vás vytahování mě hrozně vytahl dvě injekční stříkačky. Děkuji za rady omlouvám se za anonym nechci aby to věděli v práci děkuji