Bělající prsty v zimě. Mám jít k lékaři?

18.12.24 20:26

Prsty v zimě

Ahoj, mám dost už dlouho takový menší problém. Spozorovala jsem to cca už v 15ti.Jen to nebylo nic závažného a vždy to odeznělo takže jsem nijak neřešila.
Jde o to že kdykoliv je zima ať už zima venku nebo třeba v létě v bazéně mě začne být zima tak mi úplně bělavý prsty na rukou. Vetsinou 3prsty…Vždy je to dost nepříjemné ale tento rok to mám mnohem více, dost to pálí a nepříjemné je to proto že v tu chvíli nemohu vůbec hýbat rukou nebo spíš těmi prsty a nic nemohu uchopit.
Děje se to každé ráno když vidím dceru do školy, když jdu nakoupit a prostě kdykoliv jsem větší chvíli venku v zimně a ano děje se to i když mám rukavice.
Po té co to není tak bílé tak to začíná šílené štípat jako bych měla v těch prstech střepy.
Myslíte že je nutné s tím zajít k lékaři? Máte někdo něco podobného? Dekuji :srdce:
(foto jsou už skoro v poho, to je fáze toho štípání…venku je to ještě bělejší)

Příspěvek upraven 18.12.24 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21836
18.12.24 20:32

@DominikaS13 oprav si aspoň ten nadpis. Je zima, v zimě. Ty nejsi Češka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.24 20:37

@mado děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42058
18.12.24 20:41

Mohlo by jít o Raynaudův syndrom. Klidně s tím skoč k lékaři. Vyfoť si prsty, ať vidí co a jak. Chce to teplo - nosíš teplé rukavice? Opravdu teplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 20:55

Taky se mi to v zime stava, 1-2 prsty uplne bile a necitlive. Na internetu jsem taky nasla Raynaduv syndrom. K dr jsem s tim nesla a neplanuji jit. Nepusobi mi to zadne potize, jen je to otravne jak ten prst studeny (az tak moc jako tebe me to nepali). Koupila jsem si poradne teple termalni rukavice a v nich se mi to nestava.

• Citovat
  • Upravit
72725
18.12.24 21:07

Raynaduv syndrom. Nic na to není. V kombinaci s alergii na chlad je to dost peklo. Naučila jsem se nosit sebou vyhrevne polštáře, dají se koupit za pár Kč. A zachraňují mi kůži fakt hodně. Mě rukavice nepomáhají. Jen přímé teplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.24 21:17

@martina.se děkuji také si zkusím sehnat♥️
Rukavice i ruce v kapsách mi nepomáhají vůbec přijde mi že jsou ještě víc ztuhlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.12.24 21:23
@DominikaS13 píše: Více

Ano, mam to stejně. Ano rukavice ani nic jiného. Já to mám i na nohách, to je dost průšvih. Když to neuhlidam, ztrácím stabilitu :mrgreen: :lol: ale ty ruce se dají vychytat těmi polštářky. Vevnitř gel, po použití vyvaris a znovu použiješ. Některé mám už pár let a stále fungují :mrgreen: v létě je to lepší, ale stačí držet v ruce např studený jogurt a je to hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
18.12.24 21:30

@DominikaS13 jak již bylo psáno.. může to být Raynaudův syndrom.
Já to mám i v létě. Venku bylo klidne 30 stupni a já měla takové prsty.
Nicméně nijak mi to neléčí.. :pankac: Jen sledují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
19.12.24 06:58

Nevím co by to mohlo být. Ale napadlo mě že dělají takový polštářky do kapsy, je v nich tekutina a plíšek a když ho prasknes začne hřát. Co si tohle hodit do kapsy a prubezne nahřívat. Třeba by to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
19.12.24 17:50

Raynaudův syndrom. Taky tím trpím, je to nepříjemné, ale dá se s tím žít :lol: Stává se mi to klidně i v létě na kole, když mi prochladnou prsty na rukou. Na několik minut zbělá, s jasně ohraničeným rozhraním od zbytku prstu, který je normální. Úplně bez citu. Pak začne fialovět, až po cca. 20 minutách se vrací původní stav. Vhodné jsou na to léky a doplňky podporující prokrvení a normální funkci cév, třeba ginkgo biloba nebo Aescin. To se osvědčilo mně. A nosit rukavice, neprochladnout. Je to cévní záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
19.12.24 18:16

Také jsem měla podobný problém ale jenom na poslední článku prsteníčku jedné ruky. Ale bude to zřejmě tím, že jsem si prošla onkologickým onemocněním, takže mi lékař řekl, že to může být po tom léčení a že by to mělo samo vymizet a opravdu po 2 letech to odeznělo samo. Ale raději být vámi, tak si k lékaři zajdu, za to nic nedáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí