Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
ve vysoké dávce Ospen funguje na pneumokoka, ale spíš na pneumokoky dává amoxycilin. Ale nyní řádí hlavně mykoplasmové zápaly plic a na ty Ospen fungovat nebude. Takže ideálně Klacid, nebo Doxybene.
Když nebude užívat nic, tak to vyjde nastejno. Ospen na zápal plic prakticky nikdy, jedině u potvrzeného průkazu pneumokoka, který by byl na PNC citlivý. Nepředpokládám, že dělali kultivaci sputa.
Horečky jsou? Poslechový nález byl? V současné epidemiologické situaci bych šel do doxycyklinu 200 mg denně na 14 dnů, neboť narůstá rezistence mykoplasmat na makrolidová a azalidová ATB.
Stačí pár sekund gůglení a zjistíš, že Ospen se používá i na bakteriální zánět průdušek a plic. Předepsal to skutečný lékař, tak k tomu měl asi důvod.
Pan prý doktor D. už svádí tazatelku na scestí - vyjde to stejně, jako by neužíval nic. Tak jo, no. Ale mě nakonec dají ban. ![]()
@NaNicemNezalezi
Vy zalezte a neotravujte svět, když tomu nerozumíte. Kdybyste dostala na zápal plic předepsaný Ospen, tak vám bych ho nikdy nerozmlouval, to vám mohu slíbit.
Copak vám jedno varování od adminů nestačilo?
@Lucka1111
Teď to tady začne, připravte se. Paní NNN chce po všech lékařích zde na Emiminu, aby prokázali svou totožnost, jinak jim nelze věřit. Čočku dostala od admina i na jiné diskusi, ale asi ji to nestačí. Potvrzuje to jen skutečnost, že psychicky nemocných lidí je v populaci hodně.
@Doctus píše: Více
Starej se o sebe. Když můžeš psát do diskuzí ty, tak já taky.
Zakldatelčin muž dostal léky od skutečného lékaře, který ho vyšetřil, tak psát, že předepsaný lék vyjde nastejno jako nic, a přidávat informace zkopčené z netu (taky jsem je našla) je nejen neužitečné, ale potenciálně nebezpečné. A klidni se ve výrazech, trolle. Nahlásila jsem tě. ![]()
Příspěvek upraven 18.12.24 v 16:33
@NaNicemNezalezi
Však si pište. Ale když schvaluje na zápal plic Ospen, jen tím ukazujete, jak tomu nerozumíte. Ospen na zápal plic pouze v případě jasného kultivačního průkazu pneumokoka s prokázanou citlivostí, vstupně se nenasazuje prakticky nikdy, jedině v rámci deeskalace např. z amoxicilinu.
@NaNicemNezalezi píše: Více
stačí pár minut gůglení aby člověk zjistil že nejčastějším vyvolavatelem zápalu plic je mykoplasma pneumoniae a na tu penicilin nezabírá.
@Doctus píše: Více
Nikde jsem nic neschvalovala a to proto, že nejsem lékař. Vidíte, něco máme společné.
Možná nechápete, že ve vašem pokojíčku není ordinace praktického lékaře a manžel zakladatelky byl podle všeho vyšetřen lékařem, proto zpochybňovat jeho rozhodnutí je potenciálně nebezpečné. A dej mi pokoj, trollíku zlý. Raději předepiš něco sobě, potřebuješ to jako troll smazání. ![]()
@Lucka1111
Nenaskenovala jste jí občanský průkaz, diplom z LF ani atestační diplom. Po mně chtěla, ať odhalím identitu, aby se mi dalo věřit.
Ona všemu rozumí nejlépe. Sice ukazuje, jak tomu vůbec nerozumí, ale ve své zaslepenosti to nepochopí.
@Lucka1111 píše: Více
Ale o tom diskuze nebo dotaz nebyl.
Zakladatelka se ptá, zda Ospen na zápal plic ano, nebo ne. Ospen se na zápal plic, bakteriální, předepisuje. Za jakých podmínek, to snad určí vyšetřující lékař. Dál se s tebou ani s tím druhým bavit nehodlám. ![]()
Tak ještě jednou pro rekapitulaci.
Ospen se může podávat na zápal plic pouze za předpokladu kultivačního průkazu Streptococcus pneumoniae s prokázanou citlivostí na penicilin, v ostatních případech je to velký hazard s lidským zdravím.
Tak jo, ještě jednou, pro rekapitulaci:
Ospen a kterýkoliv jiný lék se může předepisovat tehdy, když to ošetřující lékař, skutečný, uzná za vhodné. Zpochybňovat jeho rozhodnutí, nebo kecama zkopírovanýma z netu se snažit oslnit, jak tomu někdo rozumí a tvrdit, že předepsaný lék byl nejspíš předepsán chybně a vyjde nastejno, jako by pacient nebral nic, je jednak blbost pisatele, jednak potenciálně nebezpečná rada. Pokud ji dává někdo, kdo si hraje na doktora, tak dvojnásob nebezpečná.
Hazardem pro lidské zdraví je neposlouchat pokyny svého ošetřujícího lékaře a naslouchat radám bláznů z internetu. Jestli se v tom bláznovi někdo poznal, tak to není moje starost, já tím myslela obecně všechny blázny.
Klidně mi dejte ban, je mi to fuk. ![]()
@NaNicemNezalezi píše: Více
Asi takhle: Ve všech profesích najdeš fušery, bohužel i mezi těmi „skutečnými lékaři“. Takže pokud se člověku něco nezdá, není úplně od věci si to ověřit ![]()
A zakladatelka píše, že zápal plic byl potvrzen RTG… a pokud byl opravdu potvrzen pouze RTG, tak je bohužel dost pravděpodobné, že předepsané ATB účinkovat nebude…
Ahoj holky, manžel má z RTG potvrzený zápal plic a dostal ATB Ospen. V příbalovém letáku, jsem ale vůbec nenaša, že by byla na zápal plic. Měl jste je někdo při tomto onemocnění??
Děkuji