Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Cysta může ovlivnit délku cyklu. Je to běžné.
Nestresuj se s tím zbytečně.
Příspěvek upraven 18.12.24 v 09:18
@JancaS84 no, poznala by to na UTZ? Test jsem si nedělala, ale používáme kondomy. Žádný nepraskl
. Jakože by cysta mohla značit těhotenství? ![]()
@Anonymní píše: VíceMůže to být těhotenská cysta ze žlutého tělíska. Měla jsem to při každém těhotenství a pak se vždycky vstřebala. Ale když používáte kondom, tak asi nic.
@Anonymní píše: Více
Na ultrazvuku by to nebylo ještě vidět. Ne cysta neznačí těhotenství, ale zpoždění a bolesti v podbřišku jako by jsi měla dostat menstruaci ano. Ale může to být i od té cysty. Udělala bych si pro jistotu i ten těhotenský test.
Pokud je to cysta kolem 2cm, tak obvykle zmizí sama s ms, ale může ji zpozdit. Pokud bys ani do týdne, 14dnů ms nedostala, zavolej znovu dr. je možné zkusit nasadit norethisteron, měla jsem ho myslím na 14dní a pak tím poklesem hormonů se ms spustila a cysta odešla. Měla jsem kvůli cystě cyklus 53dní (ověřená ovulace 15dc). Pokud je příliš velká obvykle nad 4cm a neodejde, tak pak je ještě možnost punkce, kdy ji v narkóze odsají. Cysty se občas mohou objevit, třeba z neprasklého folikulu.
@Ardilera děkuji za komentář.. Ano, měla by to být nějaká malá cysta.. Počkám ještě pár dní a kdyby MS nedošla, tak půjdu znovu na gyndu ![]()
Zdravím,
byla jsem na gyndě, kde mi byla zjištěna cysta na vaječníku. Jelikož moje doktorka zásadně nedává zprávy, nevím, o jaký typ cysty se jedná a jak je přesně velká - dle slov doktorky zřejmě malá, vůbec to neřešila..
.
Každopádně mi mešká MS už 5 dní, mám sice bolesti, jako bych ji měla dostat, ale bohužel
Prosím vás, je tu někdo, kdo si prošel něčím podobným? Může cysta zpozdit menstruaci?
Byla bych ráda za tipy na nějaké bylinkové čaje/přírodní kapky/.., které by mi mohly pomoct.. Zatím piju kotryhelový čaj.
Nevíte náhodou, co může ovlivnit vznik cyst? Poslední dva měsíce jsem byla ve velkém stresu, může to mít vliv? V půlce cyklu obvykle mívám ovulační hlen (poznám tak ovulaci), tento měsíc jsem žádný neměla, místo toho v době ovulace silnou křeč v podbřišku..