Meškající MS a cysta - co teď?

Anonymní
18.12.24 08:01

Meškající MS a cysta - co teď?

Zdravím,

byla jsem na gyndě, kde mi byla zjištěna cysta na vaječníku. Jelikož moje doktorka zásadně nedává zprávy, nevím, o jaký typ cysty se jedná a jak je přesně velká - dle slov doktorky zřejmě malá, vůbec to neřešila..
Každopádně mi mešká MS už 5 dní, mám sice bolesti, jako bych ji měla dostat, ale bohužel :zed:.
Prosím vás, je tu někdo, kdo si prošel něčím podobným? Může cysta zpozdit menstruaci?
Byla bych ráda za tipy na nějaké bylinkové čaje/přírodní kapky/.., které by mi mohly pomoct.. Zatím piju kotryhelový čaj.
Nevíte náhodou, co může ovlivnit vznik cyst? Poslední dva měsíce jsem byla ve velkém stresu, může to mít vliv? V půlce cyklu obvykle mívám ovulační hlen (poznám tak ovulaci), tento měsíc jsem žádný neměla, místo toho v době ovulace silnou křeč v podbřišku.. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35822
18.12.24 08:32

Těhotenství máš vyloučeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11768
18.12.24 08:56

Cysta může ovlivnit délku cyklu. Je to běžné.
Nestresuj se s tím zbytečně.

Příspěvek upraven 18.12.24 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 08:59

@JancaS84 no, poznala by to na UTZ? Test jsem si nedělala, ale používáme kondomy. Žádný nepraskl :). Jakože by cysta mohla značit těhotenství? 8o

• Citovat
  • Upravit
3643
18.12.24 09:37
@Anonymní píše: Více
Může to být těhotenská cysta ze žlutého tělíska. Měla jsem to při každém těhotenství a pak se vždycky vstřebala. Ale když používáte kondom, tak asi nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35822
18.12.24 09:51
@Anonymní píše: Více

Na ultrazvuku by to nebylo ještě vidět. Ne cysta neznačí těhotenství, ale zpoždění a bolesti v podbřišku jako by jsi měla dostat menstruaci ano. Ale může to být i od té cysty. Udělala bych si pro jistotu i ten těhotenský test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
18.12.24 09:53

Pokud je to cysta kolem 2cm, tak obvykle zmizí sama s ms, ale může ji zpozdit. Pokud bys ani do týdne, 14dnů ms nedostala, zavolej znovu dr. je možné zkusit nasadit norethisteron, měla jsem ho myslím na 14dní a pak tím poklesem hormonů se ms spustila a cysta odešla. Měla jsem kvůli cystě cyklus 53dní (ověřená ovulace 15dc). Pokud je příliš velká obvykle nad 4cm a neodejde, tak pak je ještě možnost punkce, kdy ji v narkóze odsají. Cysty se občas mohou objevit, třeba z neprasklého folikulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 11:36

@Ardilera děkuji za komentář.. Ano, měla by to být nějaká malá cysta.. Počkám ještě pár dní a kdyby MS nedošla, tak půjdu znovu na gyndu :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex