Vodácká dovolená - budu ráda za jakýkoliv tip

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
25.10.18 09:24

@danik Myslím, že když nepůjčíš loď tak ta přeprava bagáže nejde. Ale jinak jsme to dělali tak, že se řidiči z Koruny vraceli pro auta linkovým busem, abysme nemuseli jet na dvě místa. TAky to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
25.10.18 09:28

My jsme byli letos. Auta jsme nechali dole v kempu v Boršově. Věci jsme převáželi v barelech. Nabalili jsme tedy vše do barelů a zanechali půjčovně která nám to i s loděma dovezla do Vyššího Brodu. Naše skupina si objednala bus který nás hodil do prvního kempu, bylo nás hodně.
Ale kdyby nás bylo třeba jen 6-8 tak bychom se vlezli i do té dodávky co vezla lodě s barelama. Pak jsme si věci vezli tedy v lodích v barelech, lodě jsme vytahovali na břeh a secvakli zámkem. Vyjížděli jsme ve středu s prvním naloděním ve čtvrtek. Dojeli jsme v neděli zpět do kempu v boršově kde jsme měli svá auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.10.18 09:35

@klamonožka Já četla tvůj první příspěvek, kde bylo že žádné vození se nekoná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.10.18 09:37
@danik píše:
Holky, moc všem děkuju za rady, tipy.
My bychom jeli právě buď první nebo druhý červencový víkend, ojéééé asi:-).
Na kempy jsme zvyklí, jezdíme na Senec, hlučný ažaž.
Děti jsou velké (9 a 11).
Já našla nějakou cestovku, která nabízí svozy, ale za podmínky, že si u nich půjčíme lodě.
My máme možnost půjčení 1 raftu (chlapi a děti) a pálavu (my maminky) od manžela z práce, takže zdarma.
Tudíž nevím, zda jsme pro přepravce lukrativní, když nebude loď jejich.
Ale určitě by to šlo udělat, jak píše někdo nahoře… jedno auto dovést dolů, pro druhé pak přijet.

Počítej, že na začátku července jsou ty dva svátky. To bývá narváno, i když příští rok to vychází asi na víkend, tak se to moc neprojeví a narváno bude stejně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
25.10.18 09:45

@danik Nebo najděte někoho jako já, nemůžu kvůli poškozenému rameni na loď, jedině jako balast. Tak jsem dělala převozníka, jela jsem autem do dalšího cíle, tam jsem si udělala procházku se psem (naší polokachnu nikdo nechtěl do lodi, vždycky cvakla všechny kánoe v okolí) a začala jsem stavět stany. Vyhovovalo to mojí introvertní povaze, měla jsem většinu dne klid, můj technický duch se vybil na stavění stanů (dokonce jsem se naučila stavět stan pro 8 osob sama (v návodu je velké upozornění že je to práce pro 3 lidi). A večer jsem byla s kamarády. Co máme děti a druhého psa tak už jezdíme, naše krámy zaberou celé auto a už jsme na to moc pohodlní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
25.10.18 09:52

Všechny věci vložíme na lodi s sebou. Na každou loď vychází 2 barely + pytel se stanem a karimatkami. Vejdeme se do nich s přehledem. Zvážila bych, jestli chcete skutečně jet jen na lehko a být závislí na někom jiném. Zvlášť s dětmi se může cokoliv přihodit, můžete potřebovat náhradní oblečení, nemusíte stihnou dojet do kempu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
25.10.18 10:00

@danik já bych řekla, že tohle už sou dost velký děti, aby se sebou muselo vozit bagáže jak pro kojence ;) Takže každej dvě trika, mikiny a tepláky, plavky a slamák :jazyk:
Prostě to chce přemejšlet (a třeba si ty konve zabalit už doma, ať víte).

Takže já osobně bych vzala barely a pěkně vozit s sebou. Obrovská výhoda je to, že nemusíte hlásit ráno, kam dojedete, někde se vám zalíbí, zůstanete, nebo to poteče, budete chtít dál. To by mi vadilo.

Jinak já jela předloňskou vodu jako doprovodné vozidlo. Bylo víc dětí, i malejch a tak sme se domluvili. Ráno se sbalily stany, oni vypluli, já to naházela do auta a s knížkou si lehla k vodě. Odpoledne zavolali kam teda dojedou, já přejela autem, zabrala místa, postavila stany, než oni dojeli.
Pro mě třídenní dovolená s knížkou, válendo grande, oni spokojení bez bagáže. ALe jak říkám, tam se vozila halda věcí pro prcky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.10.18 10:07

Co se týká oblečení, tam asi toho nebudeme potřebovat moc.
Spíš stan, 4 karimatky, 4 spacáky…kam tohle vše narvat? Do těch barelů? A vše tahat na raftu sebou?
A jídlo řešíte tak, že si vše kupujete po cestě v kempech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.10.18 10:11
@danik píše:
Co se týká oblečení, tam asi toho nebudeme potřebovat moc.
Spíš stan, 4 karimatky, 4 spacáky…kam tohle vše narvat? Do těch barelů? A vše tahat na raftu sebou?
A jídlo řešíte tak, že si vše kupujete po cestě v kempech?

Hele raft je v tomhle v pohodě. A jinak karimatku máme samonafukovací, takže malou. Stan nemusíš cpát do barelu ale stačí omotat třeba fresh folií a nebo do velikého igelitového pytle a přivázat pod sedátko třeba.

Jídlo můžeš nechat na kempech a nebo my třeba vozíme malej vařič a kupujeme expres menu na večer, abysme se nemuseli pořád cpát v kempech. Jinak vše i snídaně koupíš, ale bývá to držší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí