Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, chci se zeptat jestli neznáte nějakou agenturu nebo někoho kdo odvádí děti do školy/školky ale stim že by s němi musel třeba třičtvrtě hodiny být než se otevře ve školce/škole ![]()
Ve velkých městech to asi bude, my se jinak vystřídáme s mužem a máme k tomu nastavené pracovní doby…
Jo, jmenuje se to soukromá chůva. Zkus hlidacky, tam jich je spousta. Nebo sousedka v duchodu, matka spolužáka…přímo agentura nebo firma s tímto zaměřením nejspis neexistuje.
Chůva - my využíváme buď studentku přes Hlídačky nebo Hlídací babičky (minimálně v Praze fungují super).
Jinak o „speciální“ službě nevím
Případně se pak zkusit domluvit s jiným rodičem na střídačku..
@Anonymní píše: VíceTo by asi zakladatelku nenapadlo jako řešení.
Když nemůžeme, tak využijeme babičky, chůvy, kamarádky - nebo jak někdo výše už zmínil, tak se domluvit s jiným rodičem ze třídy dítěte ![]()
@Nickname16 Jak píšou holky, ideálně asi Hlídačky v okolí
Případně nějaká sousedka, nebo tak
Ahoj, zkus se podívat na hlídací agentury nebo třeba na weby s chůvami, některé nabízejí i doprovod do školky či školy a pohlídání před otevřením.
Jinak bych zkusila i místní FB skupinky, tam se často najde nějaká spolehlivá paní z okolí.
Hlídačky nebo chůva, ovšem nedovedu si představit nechat dítě 45 minut v dešti nebo třeba v zimě čekat před školou.
Zkus to nabídnout nějaké holčině nebo důchodkyni ve svém okolí, koho znáš a věříš ji. Pokud s dětmi bude muset být nějaký čas ráno, bude to u vás doma a mělo by jít o důvěru. Také se můžeš domluvit s kamarádkou co je na RD a chtěla by si přivydělat, s tím že jí předáš děti u ní doma a ona je potom odvede.
Jestli to dobře chápu, zakladatelka by vypravila dítě zároveň se svým odchodem z domu, aby ten placený člověk nebyl u ní v bytě. Předpokládejme, že do školy, školky to je čtvrt hodina cesty. Většinou se školka a družina otevírá v šest. Takže dítě s doprovodem by tam stálo do těch šesti, než by je chůva předala odpovědnému člověku. V zimě, v létě. To je docela drsný. Dítě, které musí z domu ráno v pět, je u mě teda chudák. To po návratu domů bude pěkně unavené. A ani mi to nepřijde bezpečné. Tak brzo ráno není před těmi budovami ani noha…
@Pe.M.1 tak já to pochopila tak, že by ten dotyčný přišel k nim domů a v určitý čas odešel s dítětem do školy/školky. Ta tvoje varianta mě vůbec nenapadla. Tohle bych svému dítěti neudělala ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.