Vodnaté mléko

Anonymní
10.7.13 09:47

Vodnaté mléko

Ahoj, mám necelé 3 týdny starého chlapečka, už od narození máme problémy s kojením. Mléko se mi spustilo až 5 den po porodu a malý se vůbec nechtěl přisávat a když už se přisál, tak u kojení pořád usínal. Po propuštění z nemocnice jsem kojila každé 3 hodiny na 20 minut (někdy 30 minut), miminko mi však stále plakalo, bylo neklidné a špatně spinkalo. Když začal vyžadovat kojení po hodině, zkoušela jsem odstříkat mléko, ale žádné mi neteklo, tak byl hladový, až jsem to nevydržela a běžela koupit Nutrilon :roll: Po něm se krásně najedl a spinkal. Teď mám navíc zánět v prsu - doktor řekl odsávat mléko, tak odsávám, ale odsaju max. 100ml z obou prsou dohromady, což mu nestačí, takže stejně ještě přidělávám ten Nutrilon. Včera jsem ale zjistila, že odsáté mléko je téměř jako voda a ani trochu ho to nezasytilo :(
Co byste dělali vy? Mám začít dávat plně UM?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.7.13 09:51

Mléko se mění v závislosti potřeb dítěte. Tobě se může zdát vodnaté, ale určitě je složení takové, jaké má mít. Jinak kojení po hodině, to bude nejspíš růstový spurt. Odsávačka u mě třeba téměř nefungovala, přitom mléka jsem měla na rozdávání. Ale pokud fakt váháš a máš z kojení zbytečné nervy, tak s klidným srdcem přejdi na um. Ono je celkem fuk, z čeho dítko vyroste. Důležitější je spokojená máma, tudíž i dítko… Jo a ještě k tomu neklidu, může být bolavým bříškem, v tomhle věku je to zcela normální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
10.7.13 09:52

Mé odsáté mléko bylo taky jako voda s bílým škraloupem nahoře - a bylo v pořádku. A při zánětu nekojíš? Nevím, co všechno si už vyzkoušela - pití čajů, laktační poradkyně, změna jídelníčku,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
10.7.13 10:09

.

Příspěvek upraven 22.02.14 v 00:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
10.7.13 10:15

Ahoj, já odsavačkou odsaju sotva 10ml z každého prsu a to mám mlíka jak pro dvojčata :mrgreen:. Jinak kolem tří týdnů je růstový sprut tak možná pro to tak často pil a nebo to může být i vedrem, že měl jen žízeň a napil se předního mlíka. Já bych to asi jen tak nevzdávala s tím kojením a zkoušela bych převažovat, kolik toho vypije a jak přibírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.7.13 10:18

Zavolej si laktační poradkyni, u takhle malého mimča se dá, myslím, kojení ještě zachránit. A určitě ho nekrm z lahve. Koj co nejvíc, od retence ti dítě pomůže mnohem lépe než odsávačka. To, kolik odsaješ, vůbec nevypovídá o tom, jaké množství mléka je k dispozici pro dítě. Jinak v tomhle věku má myslím dítě ještě nárok na kojení klidně co hodinu (osobně tak občas kojím i šestiměsíčního). Když budeš dávat UM, laktace půjde postupně do kytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
10.7.13 10:22

Zkusila bych si někde půjčit váhu pokud nemáš a vyzkoušet kolik ti vypije, ale ani to nemusí být směrodatné, někdo si cucne 50ml a za hodinu chce zas a někdo prostě vypije 150ml a stačí mu to na 3 hodiny… ono je to těžké… pokud ti na kojení záleží tak koj, koj a koj, pokud nabírá tak mu to stačí, to že pláče neznamená, že je hladový. A barva mléka je opravdu individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
10.7.13 10:26

.

Příspěvek upraven 22.02.14 v 00:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.13 10:26

@micelinka Měla jsem vysoké horečky, tak mi doktor řekl, abych při horečkách nekojila, jen odsávala :nevim:
Vzdávat to nechci, jen mi to hrozně trhá srdce, když brouček pořád pláče a já tak nějak cítím, že ode mě nemá dost papání :| No tak snad se nám to ještě nějak upraví ;)
Jinak čajíky pro kojící matky piju + Gravimilk
Tak díky holky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1733
10.7.13 10:29

Přesně jak píšou holky, poraď se s laktační poradkyní, pláč může znamenat i bolení bříška nebo nevyspání. Já začala přikrmovat až po nařízení doktorky, protože malý nic nepřibíral. Vždy jsem malého před kojením zvážila, nakojila, pak zvážila a třeba 20ml dala UM stříkačkou. Ale na podporu laktace jsem kojila nejpozději po dvou hodinách (myšleno od konce posledního kojení). Zkus hodně pít a nenervuj se kvůli tomu, buď se ještě rozkojíš nebo můžete kombinovat kojení a UM. Já dala po třech měsících i flašku s UM a kojení mi rozhodně nebojkotuje, naopak jej preferuje. Má devět měsíců (dokrmujeme od jeho měsíce) a ještě ho po každém probuzení kojím. Samozřejmě už má příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.13 10:30

@kjhui My jdeme na kontrolu až v 6 týdnech, naše doktorka má 3 týdny dovolenou. Samozřejmě má určitě nějaký zástup, takže v nejhorším bych zajít mohla. Zatím jsem teď zkoušela vážit na obyč digitální kuchyňské váže, tak to zkusím ještě nějaký den pozorovat, jestli přibírá.

• Citovat
  • Upravit
11700
10.7.13 10:32
@Anonymní píše:
@kjhui My jdeme na kontrolu až v 6 týdnech, naše doktorka má 3 týdny dovolenou. Samozřejmě má určitě nějaký zástup, takže v nejhorším bych zajít mohla. Zatím jsem teď zkoušela vážit na obyč digitální kuchyňské váže, tak to zkusím ještě nějaký den pozorovat, jestli přibírá.

Poznáš to i na počůraných plínkách, jestli čůrá pěkně, tak by mu mlíčko mělo stačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.7.13 10:36

Mně nějak nesedí ten zánět prsu a málo mlíka… Mně druhej prcek prořval první dva měsíce, málo mlíka neměl, přibíral nadstandardně, podle toho nemůžeš jít… Prcek je malej, ty v šestinedělí, zalezte si oba do postele, koj, jak si řekne a na tabulky se vyprdni… :jazyk: Jediná situace, kdy jsem omezovala kojení byla, když se prcek přecpal tak, až se z toho pozvracel… Pak měl třeba dvě hodiny pauzu… :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.7.13 10:42
@Anonymní píše:
@micelinka Měla jsem vysoké horečky, tak mi doktor řekl, abych při horečkách nekojila, jen odsávala :nevim:
Vzdávat to nechci, jen mi to hrozně trhá srdce, když brouček pořád pláče a já tak nějak cítím, že ode mě nemá dost papání :| No tak snad se nám to ještě nějak upraví ;)
Tak díky holky za rady :kytka:

Neodsávala bych, ale kojila. Nevím, jestli to není nějaký zastaralý názor tvého dr.. Každopádně počítám, že teď už tak vysoké horečky nemáš. Já měla po retenci problém, že mléka bylo pár dní míň, ale kojila jsem, co to dalo, a po pár dnech se to spravilo. Jak píšou holky, zalézt s prckem do postele a kojit a kojit, pokud vyloženě nehubne, tak bych to tak dva tři dny vydržela a nedávala ani UM, to ti k nárůstu laktace nepomůže, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.7.13 11:14
@Anonymní píše:
Tak díky holky za rady :kytka:

Mě zase doktor řekl, že se mám snažit kojit i z nemocného prsu. Ale že se může stát, že mimčo nebude dočasně chtít. Malý nakonec jedl i to mlíko nakojené s teplotou, jen měl po něm zelenou stolici - asi to holt nebyla extra kvalita. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová