Vodnaté svědící pupínky

492
3.10.12 08:55

Vodnaté svědící pupínky

Ahoj, pokud už tu byla podbná diskuze, tak se omlouvám, ale nenašla jsem ji…
Už několik dní, nevím přesně, možná týden, se mi na prstech u rukou dělají takový maličký pupínky, hrozně svědí a nemají žádnou zvláštní barvu, prostě jen pupínek. Když je roznípu tak z nich vyteče taková vodička, ale to nedělám, ptž to pak moc pálí. Jinak sami zmizí zase po dvou třech dnech. A nikde jinde na těle to nemám, teploty taky ne. Nemáte s tím někdo zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
485
3.10.12 09:03
@paam píše:
Ahoj, pokud už tu byla podbná diskuze, tak se omlouvám, ale nenašla jsem ji…
Už několik dní, nevím přesně, možná týden, se mi na prstech u rukou dělají takový maličký pupínky, hrozně svědí a nemají žádnou zvláštní barvu, prostě jen pupínek. Když je roznípu tak z nich vyteče taková vodička, ale to nedělám, ptž to pak moc pálí. Jinak sami zmizí zase po dvou třech dnech. A nikde jinde na těle to nemám, teploty taky ne. Nemáte s tím někdo zkušenost???

Jo, mám to už asi deset let. Je to prostě exém. Zhoršuje se to po saponátech, mýdlech a pracích prostředcích. A kořeněné jídlo mi na to taky dělá zle. Zajdi si na kožní, něco Ti tam na to dají ;)

Příspěvek upraven 03.10.12 v 09:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
3.10.12 09:04

Hm, tak to se mi na rukou dělá také a sama nevím původ :nevim:. Četla jsem jen něco o alergii na mycí prostředky, ale to se mi také vždy neudělá. Fakt nevím a budu ráda, pokud sem někdo o tom hodí info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
3.10.12 09:05

Ahoj ja jsem neco podobneho mela. na koznim mi na to napsala dr. mast s kortikoidy. a doporucila mi nemacet moc ruce ve vode a mit vzdy rukavice kdyz pracuji s vodou jakymkoliv cisticim prostredkem. dokonce i nadobi meju v rukavicich :D, ale je to pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
3.10.12 09:05

@Ivana1000 fakt jo? Já myslela, že exzém je červený až zarudlý :nevim: Tak mám s tím dojít k doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
3.10.12 09:11

Hm, tak něco na tom asi bude. Já když si po umytí rukou neutřu dosucha mezi prsty nebo pod prstýnkem, tak mi ty potvory vyskákaj :cert:. Stejně reaguju třeba na klasickej Jar, ten nemůžu, ale mejt nádobí v rukavicích si nedokážu představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
3.10.12 09:11
@paam píše:
@Ivana1000 fakt jo? Já myslela, že exzém je červený až zarudlý :nevim: Tak mám s tím dojít k doktorovi?

:mrgreen: tak exémů je asi víc typů :lol:
K doktorovi si s tím určitě zajdi. Když se to neléčí, tak se to časem rozleze po celých rukou. já to jednu dobu měla na obou rukou sokoro na všech prstech. Teď to mám jen na pravé na jednom. Ale zbyvit se toho, mi nejde. Nebaví mě furt hledat rukavice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
3.10.12 09:18

Já to měla na nohách, dostala jsem mast a je klid. Ale zase se to objevilo manželovi. Já s plísní bojuju už asi 15 let a pak se mi k tomu přidalo toto. Exém je pryč, ale plíseň zůstala :( Kožní problémy jsou na dlouho :roll: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
3.10.12 09:21

@Clarita hele a víš že je to možný, já asi 8let používám jedině pur, a minulý týden mi došel a poprosila jsem miláčka ať mi po práci někde koupí jar a on dovezl Jar právě, tak by to i s tou dobou souhlasilo s tou dobou
@Ivana1000 tak ještě zkusím změnit mycí prostředek a uvidím. Děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
3.10.12 09:21

Ahoj, mohl by to být dyshidrotický ekzém - já to mám celé léto na nohách. Často tím trpí atopici. Tady je citace z webu. Příčina dyshidrotického ekzému není přesně známá. Mohou jej vyvolávat zevní vlivy - např. alkalická mýdla, chemikálie apod., nebo vlivy vnitřní - např. skrytá ložisková infekce, plísňové onemocnění v meziprstí na nohou apod.
Co se týče léčby, ta má 2 fáze: když je onemocnní ve výsevu puchýřků, jsou důležité obklady (Jarischova roztoku, z octanu, z Borové vody) aby v podkkožní uložené puchýřky poschly. Ve druhé fázi, kdy se projevy spíše už vylupují, se dopurují hydratační krémy. Nepropichovat - vnitřní vodička je infekční a dále se to rozlézá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
3.10.12 09:27
@Vlček píše:
Ahoj, mohl by to být dyshidrotický ekzém - já to mám celé léto na nohách. Často tím trpí atopici. Tady je citace z webu. Příčina dyshidrotického ekzému není přesně známá. Mohou jej vyvolávat zevní vlivy - např. alkalická mýdla, chemikálie apod., nebo vlivy vnitřní - např. skrytá ložisková infekce, plísňové onemocnění v meziprstí na nohou apod.
Co se týče léčby, ta má 2 fáze: když je onemocnní ve výsevu puchýřků, jsou důležité obklady (Jarischova roztoku, z octanu, z Borové vody) aby v podkkožní uložené puchýřky poschly. Ve druhé fázi, kdy se projevy spíše už vylupují, se dopurují hydratační krémy. Nepropichovat - vnitřní vodička je infekční a dále se to rozlézá.

To je naprosto přesné
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
3.10.12 09:37

@paam - Jar já fakt nemůžu. Je asi moc silný. Vyhovuje mi DenkMit z DM, Lídlackej „Jar“, Dedra, nebo Pur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
3.10.12 09:41

Tak jsem si vygůglila ten dyshidrotický ekzém a to to není - dle obrázků. Já mám teda jen ty bílé puchýřky, ale žádné červené fleky. Nijak to neléčím, nípu, protože mě to štve a tak do týdne to zmizí :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
3.10.12 09:41

@Clarita no tak já Jar nepoužívám, jelikož i po důkládném opláchnutí nechává jakýsi ‚mastný‘ povlak na nádobí a to nesnesu, když si pak udělám kafe a napovchu mi plavou takový oka… Takže půjde Jar do koše a nastoupí osvědčený Pur a bude hned po dvou problémech :-D doufám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
3.10.12 09:44

@paam - no snad jo, ale když píšeš, že po Puru to nemáš, tak je to jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast