Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Jdu si sem pro trochu povzbuzení. Zítra nastupuju na chirurgii na plánovanou operaci žlučníku. Mám z ní pěknej strach. Pak si vyčítam, že se moc lituju, ale nemůžu si pomoct. Chtěla bych taky vědet, jak jste se před plánovanou operací cítily a jestli jste si strach třeba nějak nepřipouštěly. Já se tak nebojím samotnýho výkonu, ale možných pooperačních kompikací. Ach jo ta moje blbá povaha..
Ahoj, ja to mám taky za sebou, jdou tě operovat rovnou zítra nepo pozítří? Mně večer před operací dali nějaké léky na uklidnění, prý je předepisují vždy před operací aby se pacient vyspal. Probudila jsem se na JIP, trochu mi bylo nevolno, ale večer už jsem šla na wc po svých. Týden jsem měla zavedený dren, a z toho všeho bylo jeho vytáhnutí nejnepříjemnější. ALe moje „spolubydlící“ šla domů 4. den po operaci. Jestli máš tu operaci před víkendem, počítej s propuštěním nejdříve v pondělí, tak ať ti to dobře dopadne ![]()
Ahoj;pokusim sa ta trosku povzbudit
.
Ja som sa bala ako blazon, dokonca som si nad sebou aj poplakala, nespala som tyzden pred operaciou, spisala som asi 6 A4 papieov s pokynmi co robit „ak nahodou“…
Nevedela som ako a co sa bude so mnou diat, v zivote som v nemocnici predtym nebola(okrem porodnice).
V den D som splyvala s bielou stenou.
Zobrala som oblubeny vankusik, tasku a poprosila som anjelov nech to vsetko dobre dopadne.
No a realita? Narkoza bola uzasna, taku lahkost som necitila uz davno! Spala som ako vo vaticke-nic mi nechybalo. Prebudenie nic moc, ale vdaka liekom som citila bolest asi ako pri silnejsej menstruacii. Sestricka mi poradila nech sa snazim vela hybat-najprv nohami, prstami, spickami, neskor aspon skrcit nohy atd. Pomaha to-telo sa rychlejsie regeneruje…
Bolo to omnoho omnoho lahsie ako som sa bala…
Velmi ti prajem aby si si to iste mohla povedat aj ty. Drzim palce
@burgundy píše:
Ahoj, ja to mám taky za sebou, jdou tě operovat rovnou zítra nepo pozítří? Mně večer před operací dali nějaké léky na uklidnění, prý je předepisují vždy před operací aby se pacient vyspal. Probudila jsem se na JIP, trochu mi bylo nevolno, ale večer už jsem šla na wc po svých. Týden jsem měla zavedený dren, a z toho všeho bylo jeho vytáhnutí nejnepříjemnější. ALe moje „spolubydlící“ šla domů 4. den po operaci. Jestli máš tu operaci před víkendem, počítej s propuštěním nejdříve v pondělí, tak ať ti to dobře dopadne
Děkuju moc. Zítra nastupuju, ve čtvrtek zřejmě operace. Si říkám, že těch prášků na uklidnění budu potřebovat víc.:-)
Len si poplac a vobec sa nehanbi-ved je to normalne ze mas strach. Predsa len do nemocnice nejde nikto s radostou, operaciu tiez neabsolvujeme kazdy den.
Nastastie uz sme v dobe ked sa sami lekari snazia urobit co najmenej „skôd“ a operuju velmi citlivo a v co najmensom rozsahu.
A naozaj ta bolest bola uplne v pohode znesitelna(jasne ze vdaka liekom).
A narkoza -toho som sa bala najviac-parada!!!
He, napadlo ma ako mi davali rano tu tabletku na naladu. Prehltla som to, vravim: Na mna to nefunguje!
A BUM, padla som na postel a chrapala silnejsie ako zbijacky nad nami(renovovali oddelenie)…
TornadoLou děkuju moc za podporu, už, abych to měla za sebou. Já se právě taky snažim vše zařídit, kdyby náhodou…
@Deminka mam taky po operaci zlucniku-jsou to 4 roky.Mela jsem taky silenej strach, ale nakonec jsem to zvladla,neboj.Mela jsem to laparoskopicky.Sice me bolelo bricho, kdyz jsem vstavala, ale pry za to mohl vzduch, ktery zustal v brise, protoze oni te nafouknou.Za par dni to zmizelo, sice po injekcich do bricha, ale nic hroznyho.Pak byla dietka a to mi vubec nevadilo.Drz se a at vse dobre dopadne ![]()
Deminka-budem na teba mysliet, tiez zajtra idem do nemocnice ale so syncekom a nastastie nie na operaciu, ale koli jednemu pristrojua monitorovaniu.
Takze budeme v podobnom „prijemnom“ prostredi.
A zariaduj, chystaj, usporiadaj si vsetko-budes mat lepsi pocit… Velmi velmi ti rozumiem…
Ako matka mas strach za celu rodinu.
Vsetko dopadne dobre, a ked sa prebudis tak si povies-Fajn, tak sa zacnem uzdravovat a za par dni som doma!
Potom nezabudni napisat, ok?
Drz sa.
Ahoj taky jsem byla na operaci pod úplnou narkozou, je to týden. Nebyl to sice žlučník jako u tebe, ale ta narkoza byla úplně v pohodě, krásně jsem se skoro 2 hodinky prospala, operace ukončena ve 4 hod a domu jsem jela v 6 žadné uklidnující prašky mi nedali, ani jsem je nechtěla musela, bych tam trčet do druhého dne. Až na tu následující noc, ta byla strašná myslela jsem, že si tu operovanů ruku uhryžu a vyhodím z okna bolest strašná. ![]()
Ahojky drzim palecky… Ja to moc dobre znam.. Mela uz jsem dve operace patere. Byla jsem v nemocnici mesic. Hrozny. Take jsem dostala prasky na uklidneni. Prvni operace trvala pry pres 8 hodin a hodne mi bylo spatne ale pri druhe supr… hooodne stesticka ![]()
Holky moc vám všem děkuju. Za chvíli vyrážím a bulím jak želva. Určitě se ještě ozvu.
@Deminka píše:
Holky moc vám všem děkuju. Za chvíli vyrážím a bulím jak želva. Určitě se ještě ozvu.
Ahoooj, tak ako bolo?
Holky ahojky, jeste lezim ve spitale, ale zitra bych mela jit domu. Nakonec to laparoskopicky neslo musela jsem jit klasicky. Takze jizva velka a docela to boli.
Narkoza probehla tak rychle, ze jsem se ani nestacila rozkoukat.Boli to teda hodne pri vstavani z postele a picha me v boku pri chuzi, tak snad je to OK.