Kolonoskopie, gastroskopie - příprava a brani leků

2404
2.10.12 11:40

Kolonoskopie, gastroskopie - příprava a brani leků

Ahoj holky,

za tyden jdu do Prahy - do Iscare na kolonoskopii a gastroskopii. Máte s tím nektera zkusenost přímo tam? jak ty vysetreni probíhají? Co je to presne ta analgosedace? A boli to vysetreni gastroskopie?

A jeste jeden dotaz, od víkendu me pobolíva pravy podbrisek az do ledviny a na bolest beru jen algifen kapky - nechci to ted resit s doktorem jelikoz antibiotika nemuzu mit kdyz jdu na ty vysetreni a s tim se trapim uz pres dva roky tak to chci mit za sebou. Chtela jsem se zeptat zda to vadi kdyz me to trapi? a jestli muzu az do pondelak uzivat algifen kapky nebo ne? vzhledem k tomu ze to vysetreni je v analgosedaci tak aby se nejak ty leky nezkombinovali…

dekuju moc za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
2.10.12 12:11

Ten den, co bude vyšetření probíhat, už žádné léky neber. Jinak manžel byl na obojím a tvrdil, že je to v pohodě, a to je co říct… :)
Hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
2.10.12 12:18

Ahoj.. ja byla na kolonoskopii.. jsem hoodne hubena, takze doktorka zhodnotila, ze bude lepsi mi pichnout nejakou „naladovku“ :) tak mi to pichli a pocas celeho vysetreni si se mnou doktorka i sestra povidaly, takze jsem se na to ani nesoustredila a bylo to v pohode :palec: jen jednou to dost zabolelo, ale jinak super… hlavne pristup :)
ja tedy byla jinde v Praze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
2.10.12 12:21

Jinak jsem dostala pri objednavani papir - pokyny, dietu na tyden pred vysetrenim.. den pred tim uz mas pit jen projimadlo :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21914
2.10.12 12:28
@xlenushkax píše:
Ahoj.. ja byla na kolonoskopii.. jsem hoodne hubena, takze doktorka zhodnotila, ze bude lepsi mi pichnout nejakou „naladovku“ :) tak mi to pichli a pocas celeho vysetreni si se mnou doktorka i sestra povidaly, takze jsem se na to ani nesoustredila a bylo to v pohode :palec: jen jednou to dost zabolelo, ale jinak super… hlavne pristup :)
ja tedy byla jinde v Praze…

To jako ze kdyby jsi nebyla hubena, tak te vysetrej bez jakekoli premedikace? 8o To bych rekla, ze je snad i nemozny.

Byla jsem na obou vysetrenich. Nebolelo me ani jedno, ale gastroskopie teda prijemna neni ani nahodou. Oproti tomu, kdyz mi pred kolono strelili Diazepam do zily, to byla parada, pochopila jsem fetaky :mrgreen:,klido bych chodila denne.Ta priprava pred je horsi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
2.10.12 12:32
@Eemii píše:
To jako ze kdyby jsi nebyla hubena, tak te vysetrej bez jakekoli premedikace? 8o To bych rekla, ze je snad i nemozny.Byla jsem na obou vysetrenich. Nebolelo me ani jedno, ale gastroskopie teda prijemna neni ani nahodou. Oproti tomu, kdyz mi pred kolono strelili Diazepam do zily, to byla parada, pochopila jsem fetaky :mrgreen:,klido bych chodila denne.Ta priprava pred je horsi. :D

no ja nevim asi jo :nevim: v tom papiru bylo taky psano ze se podava na vyzadani nebo kdyz je nejaky problem… moje mamca na kolono byla taky a ji treba nic nepichli… no rikala ze to bolelo jak p.ase 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
2.10.12 12:46

Dekuju holky..snad to bude v pohode, jen kdyby me do toho nebolel ten pravej pobrisek:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19160
2.10.12 12:50

Já byla na kolonoskopii v analgosadaci a nebolelo to vůbec nejhorší byl ten Fortrans den předem. A k analgosedaci po mě chtěli předoperační vyšetření (krev, závěr od obvodní a EKG)
V den výkonu už nic nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
2.10.12 13:19

To ja mam nejakej picoprep…mno krev mi brali tam jinak dalsi nic zadneho nechtela po me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
2.10.12 14:08

Ja byla taky na obojim.Pri gastroskopii jsem musela byt bez jidla od pulnoci a pri kolonoskopii jsem nemohla jist uz od obeda predeslyho dne, jenom to slavne projimadlo :mrgreen: .Me teda u obou pichly oblbovak a hezky jsem si to prospala :mrgreen:,jenom vim ze pri ty kolonoskopii jsem se jednou probudila na bolest a pak hned v spanku pokracovala :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
2.10.12 14:09

A jeste jsem zapomelas ze u me zadne vysetreni nechtely-ani krev, ani EKG, an obvodaka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
2.10.12 15:51

Diky holky…me jde jen o to jestli muzu tyden pred brat prasky na bolest jako je algifen kapky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
2.10.12 15:58
@terisek21 píše:
Diky holky…me jde jen o to jestli muzu tyden pred brat prasky na bolest jako je algifen kapky…

a co si tam zavolat a zeptat se? budes to vedet na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19160
2.10.12 16:25
@mimma.on píše:
A jeste jsem zapomelas ze u me zadne vysetreni nechtely-ani krev, ani EKG, an obvodaka…

Tak asi záleží na pracovišti. Já tam po výkonu musela ještě 2 hodiny potom dospat a pak jsem mohla odejít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
2.10.12 18:51

Xlenushkax mno praveze me je to blbe tak zavolat a zeptat se, ale to jsem necekala ze bych musela si to vzit…a myslis ze i kdyz me to trapi a neberu leky ze mi i presto to vysetreni udelaj?

SidiS - ja taky, pry tam budu jeste na pokoji dve hodiny a pak budu moc odejit…a citila si neco? nebo jsi to cele prospala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí