Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Asi takhle, manžel má taky poměrně velkou bouličku na zádech a doktor mu řekl, že to nic není, že je to tukové, takže banalita…Má si to hlídat, ale jinak nic. Samozřejmě, že můžeš mít to samé a taky ne, ale to ti řekne jedině lékař. Takže na nic nečekej a dojdi si. Jen tak budeš mít jistotu a snad i klid. Moc ti ho přeju a věřím v dobrý výsledek
![]()
Já mám zase takovéto bulky v hlavě. 2 už byly dost velké, tak jsem si je nechala vyříznout, teď se mi dělá další. Prý je to ucpávání mazových žlázek.
Mně se to udělalo 2× na zádech, mezi lopatkama. Je to zanícená mazová žlázka. Poprvé jsem chodila k Dr co 2 dny na čištění, a mazala jsem to Betadine. Po 14dnech se to zmenšilo, byl to jen kosmetický problém. Asi za dva roky se to objevilo zas, na tom samém místě. Takže se to rovnou řízlo a vyčistilo, mám 3 stehy. Bohužel kožař byl magor, mělo se to napřed zaléčit, aby se to změnšilo a ne hned řezat.
vzorek samozřejmě posílali na histologii.
Kamarádka měla to samé, na hlavě. Taky jí to vyřízli a vyčistili.
No a mám pocit, že se mi to na tom samém místě dělá zase ![]()
Máti má na zádech taky bulku - jednou jsem to zkoušela mačkat a vystříkla na mě tuna tuku
Šlo to vymáčknout úplně až bulka zmizela. Držím pěsti, ať je to něco podobného, ale k dr. určitě raděj zajdi.
Holky a taky vás to jako pobolívalo? Je to jen na dotek, když to řeknu hnusně, jakoby jebák, takový ten velký tvrdý, takto to asi bolí. Jinak moc děkuji všem za příspěvky.
Měla jsem to taky, nejdřív měnší boulička a pobolívalo to, pak se to zanítilo, zvětšilo, bylo to horké, musela jsem k dr., kde to vyřízli a vyčistili, chodila jsem ob dva dny na čištění, nakonec mi to museli ještě dovyčistit v celkové narkoźe, které jsem se moc bála, předtím to bylo „zaživa“. Byl to absces. Teď na tom místě mám jen nepěknou jizvu
@Anonymní píše:
Holky a taky vás to jako pobolívalo? Je to jen na dotek, když to řeknu hnusně, jakoby jebák, takový ten velký tvrdý, takto to asi bolí. Jinak moc děkuji všem za příspěvky.
jo, přesně takové to bylo.
Mě se udělala jedna bulka pod lopatkou nebolela nic měla jsem jí tam asi 2 roky a jednoho dne se začala zvětšovat a nehorázně to bolelo jak svina šla jsem k dr ta mi to mačkala a říkala at si to mačkám brečela jsem u toho a vůbec žádný hnis z toho netekl nic tak sem šla na chirurgii tam mi to umrtvili, vyřízli a od té doby se mi nic neudělalo jen mám malou jizvičku.
Díky holky, k doktorovi samozřejmě půjdu, ale potěšily jste mě. Vůbec jsem si nedokázala poředstavit, co by to mohlo být. Včera jsem do noci googlovala, ale nic pořádného jsem nenašla. Pořád jsem na to myslela a myslím, člověk když se podívá na tu holčičku a pak si řekne, co kdyby to bylo něco špatného, tak se mu chce brečet.
Ahoj přítel má také bulku na zádech asi tak dva roky a pořád to zkouší vymačkávat i když to nejde. když jde k lékaři tak si na to ani nevzpomene a nějak ho to neomezuje jen mě se zdá že se malinko zvětšila tak taky nevím co to může být
@Vendyska21 I tukové bulky se zvětšují. Viz. můj první příspěvek.
Já jsem zakladatelka diskuse
Byla jsme na chirurgii, tam mi jednu vyřízli, byla to tuková, tak jsme se domluvili, že ty další necháme zatím být, že to jsou také. Takže měla jsem dvě, jednu mi vyřízli, a objevila s emi další, tak mám zase dvě
Zatím to nechávám být
Já je mám na hlavě, už jsem byla 4 x vyřezávat, ale vždy se objeví na jiném místě ![]()
Ahojky. Také bych se ráda zeptala, zda nemáte někdo zkušenosti s dobou hospitalizace v nemocnici po odstranění tukové boule? 1.3. ve středu nastupuji do Vinohradské nemocnice na odstranění tukové boule, kterou mám na zádech. Předpokládám, že zákrok bude proveden až 2.3. ve čtvrtek. Jelikož je boule velká, tak mi zákrok bude proveden v celkové narkóze. Nikdo mi bohužel nepodal informace, jak dlouho budu muset zůstat v nemocnici, zda jeden den, nebo přes víkend, nebo déle? Předem díky za odpověď ![]()
Zdravím všechny. Mám takový problém, ani jsem nemohla v noci spát. Jestli je taky nějaký zdravotník, uvítám každou radu. Objevily se mi 2 bulky na zádech. Jsou jakoby mezi žebry nebo na žebrech (to nevím), jedna směrem k levému boku, druhá směrem k pravému, o něco výš. Tupě pobolívají na dotek. Nevíte prosím vás někdo, co by to mohlo být? Měl to někdo z vás? V pondělí se chystám k doktorce. Mám hrozný strach, celá naše rodina vymela na rakovinu. Mám 4 měsíční miminko