Vodné stočné

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.9.13 13:59

vodné stočné

Momentálně platíme stočné na rod. baráku kde máme trvalé bydliště, vodné neplatíme protože máme studnu. jak to bude v případě když se odstěhujem do bytu načerno. To znamená vodné a stočné budeme za nás platit majiteli bytu ale nebudem tam napsaní oficiálně jako nájemníci? obojí se týká jedné vesnice. jde mi o to jestli se z baráku můžem normálně odhlásit ze stočného a prakticky se nikde nepřihlásit protože za nás bude platit majitel bytu pod svým jménem. snad je to napsané srozumitelně

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.9.13 14:00

Můžete to udělat. Vodné ani stočné není povinné, jako např poplatky za TV :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
25.9.13 14:04

Vodné a stočné se platí na barák, na vodoměr-není důležité kdo tam bydlí, kdo platí. Nepřihlašuje se počet osob.Ale pokud v baráku, kde bydlíte, nikdo nebude bydlet, tak bych se odhlásil ze stočného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
25.9.13 14:12
@lasička1 píše:
Vodné a stočné se platí na barák, na vodoměr-není důležité kdo tam bydlí, kdo platí. Nepřihlašuje se počet osob.Ale pokud v baráku, kde bydlíte, nikdo nebude bydlet, tak bych se odhlásil ze stočného.

A tak u nas je to jinak. Bud ma clovek vodomer na studnu a pak je to skutecne jedno, kdo v dome bydli, plati se dle mnozstvi odebrane vody a nebo se plati pausal dle poctu lidi v dome.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
25.9.13 14:12

U nás je třeba stočn na osobu - podle toho, kdo tam skutečně bydlí, né podle trvalého bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.17 15:57

Dobry den, jak je to s poplatky za vodu u ňovorozencu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
12.6.18 20:25

Vodarenska

Ahoj mam dotaz, nebudu zakladat nove tema, ale :vodne platim „vodarenske společnosti“ stocne obci. V zime mi praskla voda, spise ventil, potrebuju vypnout vodu, jenze v sachte pred hodinama sou ty ventily vsechny uhnile, za vodomerem taktez. Potrebuju tim padem vypnout uplne vodu. Vodarny me poslali do :cert: s tim ze je to muj problem a oni s tim nemajou nic spolecneho, od nich mam max hodiny pronajate nic vic nic min, ze mi to ma opravit instalater 8o jenze ten musi vypnout uplne vodu od silnice a to bez vodaren nesmi zasahovat do jejich „uzemi“ muzete mi prosim nekdo poradit kam se obratit aby mi oficialne byla vypnuta voda, a po oprave znova zpustena??? :roll: nebo vse vyresit bez vodaren na cerno, to bude mozna nejjednodušší ze :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
12.6.18 20:32

@AjinaVlada jo teď jsme to dělali sami - ochota vodáren a obce asi jako u vás. Tak přijel instalatér, otevřel si ten kryt kanálu na silnici, vypnul si co potřeboval a po opravě zase zapnul. Vodárny ví prd a voda teče jak ma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.6.18 20:58

Nahulváta vypnout a zaštítit se havarijní situací. A hlavně dát fofrem dokupy ten přívod vody.

• Citovat
  • Upravit
567
13.6.18 07:10

@Tichošlápek @Janli hmm vidim ze vodarny boduji 8o no nic udela se to bez nich, kaslu na ne, ale ten pristup me fakt dostal :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.6.18 07:14

Jestli budete vypínat jen svou vodu, neřešila bych to. Pokud ale budete muset vypnout větší okruh, skoč na obec a domluv se s nimi. Kdyby jim volali lidi, proč je vypnutá voda, ať nepátrají po poruše a vědí co jim říct.

• Citovat
  • Upravit
1951
13.6.18 07:36
@AjinaVlada píše:
Ahoj mam dotaz, nebudu zakladat nove tema, ale :vodne platim „vodarenske společnosti“ stocne obci. V zime mi praskla voda, spise ventil, potrebuju vypnout vodu, jenze v sachte pred hodinama sou ty ventily vsechny uhnile, za vodomerem taktez. Potrebuju tim padem vypnout uplne vodu. Vodarny me poslali do :cert: s tim ze je to muj problem a oni s tim nemajou nic spolecneho, od nich mam max hodiny pronajate nic vic nic min, ze mi to ma opravit instalater 8o jenze ten musi vypnout uplne vodu od silnice a to bez vodaren nesmi zasahovat do jejich „uzemi“ muzete mi prosim nekdo poradit kam se obratit aby mi oficialne byla vypnuta voda, a po oprave znova zpustena??? :roll: nebo vse vyresit bez vodaren na cerno, to bude mozna nejjednodušší ze :zed: :lol:

Každá přípojka má většinou na cestě svůj uzávěr, tam ten instalatér klidně mohl zavřít vodu, omezil by pouze Vás.. Určitě si jí zastavte sama, vodárny za to účtují strašnou pálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný