Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Můžete to udělat. Vodné ani stočné není povinné, jako např poplatky za TV ![]()
Vodné a stočné se platí na barák, na vodoměr-není důležité kdo tam bydlí, kdo platí. Nepřihlašuje se počet osob.Ale pokud v baráku, kde bydlíte, nikdo nebude bydlet, tak bych se odhlásil ze stočného.
@lasička1 píše:
Vodné a stočné se platí na barák, na vodoměr-není důležité kdo tam bydlí, kdo platí. Nepřihlašuje se počet osob.Ale pokud v baráku, kde bydlíte, nikdo nebude bydlet, tak bych se odhlásil ze stočného.
A tak u nas je to jinak. Bud ma clovek vodomer na studnu a pak je to skutecne jedno, kdo v dome bydli, plati se dle mnozstvi odebrane vody a nebo se plati pausal dle poctu lidi v dome.
U nás je třeba stočn na osobu - podle toho, kdo tam skutečně bydlí, né podle trvalého bydliště.
Ahoj mam dotaz, nebudu zakladat nove tema, ale :vodne platim „vodarenske společnosti“ stocne obci. V zime mi praskla voda, spise ventil, potrebuju vypnout vodu, jenze v sachte pred hodinama sou ty ventily vsechny uhnile, za vodomerem taktez. Potrebuju tim padem vypnout uplne vodu. Vodarny me poslali do
s tim ze je to muj problem a oni s tim nemajou nic spolecneho, od nich mam max hodiny pronajate nic vic nic min, ze mi to ma opravit instalater
jenze ten musi vypnout uplne vodu od silnice a to bez vodaren nesmi zasahovat do jejich „uzemi“ muzete mi prosim nekdo poradit kam se obratit aby mi oficialne byla vypnuta voda, a po oprave znova zpustena???
nebo vse vyresit bez vodaren na cerno, to bude mozna nejjednodušší ze
![]()
@AjinaVlada jo teď jsme to dělali sami - ochota vodáren a obce asi jako u vás. Tak přijel instalatér, otevřel si ten kryt kanálu na silnici, vypnul si co potřeboval a po opravě zase zapnul. Vodárny ví prd a voda teče jak ma ![]()
Nahulváta vypnout a zaštítit se havarijní situací. A hlavně dát fofrem dokupy ten přívod vody.
@Tichošlápek @Janli hmm vidim ze vodarny boduji
no nic udela se to bez nich, kaslu na ne, ale ten pristup me fakt dostal ![]()
Jestli budete vypínat jen svou vodu, neřešila bych to. Pokud ale budete muset vypnout větší okruh, skoč na obec a domluv se s nimi. Kdyby jim volali lidi, proč je vypnutá voda, ať nepátrají po poruše a vědí co jim říct.
@AjinaVlada píše:
Ahoj mam dotaz, nebudu zakladat nove tema, ale :vodne platim „vodarenske společnosti“ stocne obci. V zime mi praskla voda, spise ventil, potrebuju vypnout vodu, jenze v sachte pred hodinama sou ty ventily vsechny uhnile, za vodomerem taktez. Potrebuju tim padem vypnout uplne vodu. Vodarny me poslali dos tim ze je to muj problem a oni s tim nemajou nic spolecneho, od nich mam max hodiny pronajate nic vic nic min, ze mi to ma opravit instalater
jenze ten musi vypnout uplne vodu od silnice a to bez vodaren nesmi zasahovat do jejich „uzemi“ muzete mi prosim nekdo poradit kam se obratit aby mi oficialne byla vypnuta voda, a po oprave znova zpustena???
nebo vse vyresit bez vodaren na cerno, to bude mozna nejjednodušší ze
![]()
Každá přípojka má většinou na cestě svůj uzávěr, tam ten instalatér klidně mohl zavřít vodu, omezil by pouze Vás.. Určitě si jí zastavte sama, vodárny za to účtují strašnou pálku.
Momentálně platíme stočné na rod. baráku kde máme trvalé bydliště, vodné neplatíme protože máme studnu. jak to bude v případě když se odstěhujem do bytu načerno. To znamená vodné a stočné budeme za nás platit majiteli bytu ale nebudem tam napsaní oficiálně jako nájemníci? obojí se týká jedné vesnice. jde mi o to jestli se z baráku můžem normálně odhlásit ze stočného a prakticky se nikde nepřihlásit protože za nás bude platit majitel bytu pod svým jménem. snad je to napsané srozumitelně