Vodné stočné atd+ trvalé bydliště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.1.23 09:28

Vodné stočné atd+ trvalé bydliště

Dobrý den, sestra potřebuje abych ji dala na dočasnou dobu trvalé bydliště ke mně. Já s tím problém žádný nemám, ale zajímalo by mě když fyzicky u mě bydlet nebude budu muset za ní platit poplatky jako je vodné stočné atd u bytového družstva? Nevím jestli už ty úřady jsou nějak propojený a nebo to vůbec nevadí a nahlašovat nic nepotřebuji když fyzicky tam bydlet nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.1.23 09:33
@Anonymní píše:
Dobrý den, sestra potřebuje abych ji dala na dočasnou dobu trvalé bydliště ke mně. Já s tím problém žádný nemám, ale zajímalo by mě když fyzicky u mě bydlet nebude budu muset za ní platit poplatky jako je vodné stočné atd u bytového družstva? Nevím jestli už ty úřady jsou nějak propojený a nebo to vůbec nevadí a nahlašovat nic nepotřebuji když fyzicky tam bydlet nebude :nevim:

U družstva musíš mít souhlas k nahlášení další osoby k tp. Jinak nemusíš platit nic navíc, zálohy si děláš sama. Co musíš platit jsou odpady a navyšuje se tuším fond oprav. Ale je sestra čistá? Aby ti časem nepřišli třeba exekutoři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.23 09:35

Aha, děkuji. Jo je, s tím právě problém nemám.

• Citovat
  • Upravit
64994
7.1.23 09:43

Tak naskočí celá osoba, určitá částka, jakou má dané družstvo, je to na počítání spotřeby tepla, osvětlení společných prostor, výtah atd. K tomu jestli dosud ve městě nebydlela, tak bude platit odpady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.1.23 10:16

U svj, nevím jak družstvo, se poplatky odvíjí od počtu osob hlášených v bytě, ne od počtu lidí majících trvalé bydliště. Výjimkou jsou max odpady, ale všichni mající trvalé bydliště třeba u nás v obci jsou od popelnic osvobozeni, protože město si to vybírá v dost vysoké částce na danich z nemovitostí. A tím si refunduje poplatky za svoz, navíc neresi neplatiče.

Ještě doplnim, že fond oprav by měl být dán podílem na vlastnictvi, ne počtem osob. Takže tady to taky neporoste podle počtu osob hlášených v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
7.1.23 12:14
@Anonymní píše:
Dobrý den, sestra potřebuje abych ji dala na dočasnou dobu trvalé bydliště ke mně … budu muset za ní platit poplatky jako je vodné stočné atd u bytového družstva?

Naprosto nesmyslně zde byl víckrát zmíněn „fond oprav“.

Nájemce družstevního bytu nic takového nikdy nehradí. Hradí nájemné a náklady na poskytování služeb spojených s užíváním bytu.

Nájemné samozřejmě nezávisí ani na počtu uživatelů bytu, ani na počtu osob s trvalým pobytem na adrese domu. (Dokonce adresa trvalého pobytu vůbec neobsahuje číslo bytu - jde pouze o adresu budovy.)

Pokud jde o náklady na poskytování služeb spojených s užíváním bytu, ty také nemají žádnou spojitost s trvalým pobytem. Náklady na některé služby se mohou odvíjet jedině od počtu osob užívajících byt podle § 2 písm. b) zákona č. 67/2013 Sb.. Je ovšem možné, že bytové družstvo má zastaralé stanovy či nájemní smlouvy, ve kterých je trvalý pobyt zmíněn v souvislosti s povinnostmi nájemce. Takže radím z opatrnosti: prostudovat stanovy, pravidla rozúčtování služeb, i nájemní smlouvu.

• Citovat
  • Upravit
1
27.10.23 14:05

Dobrý den,
Stala se mi taková příhoda na Obecním úřadě v jedné nejmenované obci.
Přišel sem na obecní úřad vyjádřit se novému starostovi k tomu proč neplatím stočné, řekl sem mu že nejsem ještě zatím připojen na obecní čističku, on řekl máš kanalizační šachtu na pozemku a máš tam trvalé bydlištěm, tak musíš platit a je jedno jestli jsi nepřipojený.(mimochodem povinnost platit stočné vzniká vtokem odpadní vody z domácnosti…jak je psáno v zákoně)
Samozřejmě se do budoucnosti chci připojit na obecní kanalizaci, bohužel to teď není technický možné.
Ještě bych chtěl dodat že na pozemku je jímka na odpadní vody která je pravidelně vyvážená oproti dokladů.
Co si o tom myslíte? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný