Vodní kámen - WC, pračka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10726
24.3.11 09:39

Vodní kámen - WC, pračka

Ahoj všem, děsně se nám doma usazuje vodní kámen. Obvykle to čistím Savem na vod. kamen, četla jsem i rady ocet, jedlá soda, Dekalko - to teda nepomohlo (do pracky).

U pracky mame zcela do zrzava zaneseny kosicek na prasek - co mám vybrat a mám to v pracce vyprat nebo kosicek vyndat a namocit to do toho?

U WC - usazuje se to do odpadu. Mate zkusenosti se Savem primo na odpady?

Oboje jsem zatim drbala Savem na vodni kamen a vysledek je mizivy.

Diky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
24.3.11 09:47

Ahoj, na to WC - nezkoušela jsi Domestos 24h, já to používám a je to super, ani to nemusím nechávat 24h-kam bychom chodili na WC, že :lol: nechám působit až než se mi chce zase na WC a vydrbu kartáčem a záchod je jako nový… na pračku používám jednou za čas Whirpool čistič, jsou to takové granulky co se nasypou do pračky a spusí se program na 60°C a jinak teda preventivně přidávám do pračky potravinářskou kyselinu citronovou, protože máme nehorázně tvrdou vodu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verka111
24.3.11 09:50

Ahoj, na vodní kámen v míse WC se mi nejvíce osvědčil domestos-pokud je velký nános kamene, vzít rukavice a kelímek, vybrat vodu, nalít domestos, nechat co nejdéle působit a pak vyčistit. Případně opakovat, ale maminka od mé kamarádky dokonce vytáhla celou skořepinu kamene, se kterým neúspěšně bojovala několik let.
Do pračky občas nalít ocet a nechat projít vyvářkou.
Doporučeno opravářem pračky, dle něho je Calgon pouze tahák na peníze. Přeju úspěšný boj :-). Vk

• Citovat
  • Upravit
24.3.11 09:54

Ahoj, zkus Fixinelu, mně se to na WC osvědčilo skvěle, a stojí asi 30 Kč. Je jich více druhů, tak vyber tu na nejhorší špínu a vodní kámen. Žere to skvěle. Normálně používám Bref, ale jak vidím, že už se tam začíná něco dělat, tak to poliju tou Fixinelou, nechám asi půl hodiny a pak jenom projedu normálně štětkou, a je to. Ale nesmí se to dávat společně s přípravky obsahujícími chlor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.3.11 09:59
lulushka píše:
Ahoj, na to WC - nezkoušela jsi Domestos 24h, já to používám a je to super, ani to nemusím nechávat 24h-kam bychom chodili na WC, že :lol: nechám působit až než se mi chce zase na WC a vydrbu kartáčem a záchod je jako nový… na pračku používám jednou za čas Whirpool čistič, jsou to takové granulky co se nasypou do pračky a spusí se program na 60°C a jinak teda preventivně přidávám do pračky potravinářskou kyselinu citronovou, protože máme nehorázně tvrdou vodu :cert:

Prosím tě, jak se jmenuje ten čistič přesně? A kde ho kupuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.3.11 10:00
Raduš.ka44 píše:
lulushka píše:
Ahoj, na to WC - nezkoušela jsi Domestos 24h, já to používám a je to super, ani to nemusím nechávat 24h-kam bychom chodili na WC, že :lol: nechám působit až než se mi chce zase na WC a vydrbu kartáčem a záchod je jako nový… na pračku používám jednou za čas Whirpool čistič, jsou to takové granulky co se nasypou do pračky a spusí se program na 60°C a jinak teda preventivně přidávám do pračky potravinářskou kyselinu citronovou, protože máme nehorázně tvrdou vodu :cert:
Prosím tě, jak se jmenuje ten čistič přesně? A kde ho kupuješ?

Taky bych to chtěla vědět.Prosím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.3.11 10:08

Holky, já ho kupuju od opraváře praček, na té pixly je napsáno Whirpool, žádný specifický název to nemá, dá se použít i do myčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.3.11 10:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.3.11 10:24

hm, tak mě nejde poslat odkaz, protože by prý spamoval diskusi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.3.11 10:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.3.11 10:27

aaa, tak pardon, já myslela, že je tam Whirpool a ono je tam Wpro :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
24.3.11 10:44

Ahoj, mě se do WC nejvíc osvědčil W5 z Lidlu - nejlíp nechat působit přes noc. Ten vodní kámen od mísy úplně odskočí a ráno jen lehce setřeš hadrem a on v kusech to opadá. V té samé řadě se dělá i přípravek přímo na vodní kámen - třeba na umyvadla…fungujet to perfektně. Bacha na ruce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
24.3.11 11:23

vyrobky SA8 a L.O.C na www.amway.cz :palec:

Vse je na prirodni bazi, bez jakekoliv chemie.. vyrobeno z kokosoveho oleje, a patentovano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.3.11 11:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.3.11 15:50
verenika píše:
Já jsem našla jen tohlehttp://moderni-latkove-pleny.cz/…-nadobi.html

a je tam složení:
Složení: Anorganická sůl 50%, aktivní kyslík 35%, přírodní kyselina 10 %, parfém 0,5%

Takže soda, peroxid vodíku, kyselina citrónová a parfém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný