Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, děsně se nám doma usazuje vodní kámen. Obvykle to čistím Savem na vod. kamen, četla jsem i rady ocet, jedlá soda, Dekalko - to teda nepomohlo (do pracky).
U pracky mame zcela do zrzava zaneseny kosicek na prasek - co mám vybrat a mám to v pracce vyprat nebo kosicek vyndat a namocit to do toho?
U WC - usazuje se to do odpadu. Mate zkusenosti se Savem primo na odpady?
Oboje jsem zatim drbala Savem na vodni kamen a vysledek je mizivy.
Diky za radu.
Ahoj, na to WC - nezkoušela jsi Domestos 24h, já to používám a je to super, ani to nemusím nechávat 24h-kam bychom chodili na WC, že
nechám působit až než se mi chce zase na WC a vydrbu kartáčem a záchod je jako nový… na pračku používám jednou za čas Whirpool čistič, jsou to takové granulky co se nasypou do pračky a spusí se program na 60°C a jinak teda preventivně přidávám do pračky potravinářskou kyselinu citronovou, protože máme nehorázně tvrdou vodu ![]()
Ahoj, na vodní kámen v míse WC se mi nejvíce osvědčil domestos-pokud je velký nános kamene, vzít rukavice a kelímek, vybrat vodu, nalít domestos, nechat co nejdéle působit a pak vyčistit. Případně opakovat, ale maminka od mé kamarádky dokonce vytáhla celou skořepinu kamene, se kterým neúspěšně bojovala několik let.
Do pračky občas nalít ocet a nechat projít vyvářkou.
Doporučeno opravářem pračky, dle něho je Calgon pouze tahák na peníze. Přeju úspěšný boj
. Vk
Ahoj, zkus Fixinelu, mně se to na WC osvědčilo skvěle, a stojí asi 30 Kč. Je jich více druhů, tak vyber tu na nejhorší špínu a vodní kámen. Žere to skvěle. Normálně používám Bref, ale jak vidím, že už se tam začíná něco dělat, tak to poliju tou Fixinelou, nechám asi půl hodiny a pak jenom projedu normálně štětkou, a je to. Ale nesmí se to dávat společně s přípravky obsahujícími chlor.
lulushka píše:
Ahoj, na to WC - nezkoušela jsi Domestos 24h, já to používám a je to super, ani to nemusím nechávat 24h-kam bychom chodili na WC, ženechám působit až než se mi chce zase na WC a vydrbu kartáčem a záchod je jako nový… na pračku používám jednou za čas Whirpool čistič, jsou to takové granulky co se nasypou do pračky a spusí se program na 60°C a jinak teda preventivně přidávám do pračky potravinářskou kyselinu citronovou, protože máme nehorázně tvrdou vodu
Prosím tě, jak se jmenuje ten čistič přesně? A kde ho kupuješ?
Raduš.ka44 píše:lulushka píše:Prosím tě, jak se jmenuje ten čistič přesně? A kde ho kupuješ?
Ahoj, na to WC - nezkoušela jsi Domestos 24h, já to používám a je to super, ani to nemusím nechávat 24h-kam bychom chodili na WC, ženechám působit až než se mi chce zase na WC a vydrbu kartáčem a záchod je jako nový… na pračku používám jednou za čas Whirpool čistič, jsou to takové granulky co se nasypou do pračky a spusí se program na 60°C a jinak teda preventivně přidávám do pračky potravinářskou kyselinu citronovou, protože máme nehorázně tvrdou vodu
Taky bych to chtěla vědět.Prosím ![]()
Holky, já ho kupuju od opraváře praček, na té pixly je napsáno Whirpool, žádný specifický název to nemá, dá se použít i do myčky
hm, tak mě nejde poslat odkaz, protože by prý spamoval diskusi ![]()
aaa, tak pardon, já myslela, že je tam Whirpool a ono je tam Wpro ![]()
Ahoj, mě se do WC nejvíc osvědčil W5 z Lidlu - nejlíp nechat působit přes noc. Ten vodní kámen od mísy úplně odskočí a ráno jen lehce setřeš hadrem a on v kusech to opadá. V té samé řadě se dělá i přípravek přímo na vodní kámen - třeba na umyvadla…fungujet to perfektně. Bacha na ruce ![]()
vyrobky SA8 a L.O.C na www.amway.cz ![]()
Vse je na prirodni bazi, bez jakekoliv chemie.. vyrobeno z kokosoveho oleje, a patentovano ![]()
lulushka píše:
http://www.nahradnidilynaprackyamycky.cz/…edek-wpro/71
Díky… ![]()
verenika píše:
Já jsem našla jen tohlehttp://moderni-latkove-pleny.cz/…-nadobi.html
a je tam složení:
Složení: Anorganická sůl 50%, aktivní kyslík 35%, přírodní kyselina 10 %, parfém 0,5%
Takže soda, peroxid vodíku, kyselina citrónová a parfém ![]()