Volnost patnáctileté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rokris
13.10.13 18:20

Volnost patnáctileté

Dobrý podvečer. :kytka:
Přicházím s otázkou, kolik volnosti jste měly jako patnáctileté. Případně, jak to mají vaše dcery. Naše holčina má pár dní OP. Vyžaduje, aby se mohla vracet domů v devět večer, a to i ve všední den. Mně se to nezdá, protože chodí na ZŠ. Chodí do klubu pro mládež, který má pár kroků. Tam bývá do osmi. Když jen tak chodí s kamarády, tak chci, ať je doma o půl osmé. Když je druhý den škola. A tak prý má málo svobody. :roll: Možná už fakt stárnu, neumím jít s dobou a nemám pochopení. :nevim: Co si myslíte? Díky. :) Měla jsem pocit, že tu podobná diskuze je, ale nemůžu ji najít.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
13.10.13 18:23

Ja v tomhle veku??? Hm, nechtej vedet :-D myslim, ze devata je ok. :-D udelej kompromis na pul devatou a je to :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64933
13.10.13 18:24

@rokris Dcera má 17 a ve všední den má být doma do 9 a to je na střední. Ale není to každý den, tak 1-2× do týdne a to jen proto, že je u přítele a ten ji doprovodí na bus. Ještě v červnu nesměla přes zimu ani na cvičení, které končilo v 8.Jen v létě, když je v tu dobu světlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
13.10.13 18:25
@palapa píše:
Ja v tomhle veku??? Hm, nechtej vedet :-D myslim, ze devata je ok. :-D udelej kompromis na pul devatou a je to :-D

Tak nějak :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
13.10.13 18:26

Ve vsedni den nejdyl v sest, o prazdninach do desiti max. A to jen kdyz me nejakej kluk doprovodil domu (aby me nekdo neprepadl). Bud nasi verili, ze jsem rozumna a s tema kamaradama neotehotnim, nebo si mysleli, ze jsem tak skareda, ze by se o to ani ty kluci nepokusili. :)

• Citovat
  • Upravit
4224
13.10.13 18:26

No mě když bylo 15… :oops: O víkendech do desíti, po předchozí domluvě s mamkou i do půlnoci ale nesměla jsem jít domů sama… A ve všední den jsem tak nějak sama chodila kolem 9. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
13.10.13 18:27

@vokishka
V cervnu pres zimu? ;)

• Citovat
  • Upravit
Larr

@rokris jsem ročník 77, jsme dvě holky a vždy jsme byly hodné, přesto v 15-ti návrat v 21 hodině neexistoval a já s tím dnes plně souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
7198

V 15 jsem musela být do devíti doma, ano měla jsem pocit jak je to nespravedlivé když kamarádka mohla chodit ve dvě ráno.
Dnes jsem za to ráda. Nevím jestli je to tím, nebo celkově výchovou, ale nikdy jsem nevymetala diskotéky - zmiňovaná kamarádka dnes žije velmi promiskuitně a věčně je opilá.
V patnácti bude protestovat téměř proti všemu, ale já osobně chci být pevná a prostě si nemyslím že je na to nutné spěchat. Na noční toulání má celý život :nevim:

u vás to není takový extrém, asi bych do osmi dovolila, ale víc ani rána, zase později a nebo vyjímečně dovolit víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
13.10.13 18:28

V patnácti už jsem téměř žila sama, teda s bráchou, který tehdy dělal kamioňáka. Velká volnost a svoboda a spousta zodpovědnosti… Ale rozhodně neříkám, že je to pro každý dítě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.10.13 18:28

Ahoj, tak ja jsem ještě na SŠ určitě musela být do půl 8 doma. Pokud byl nějaký kroužek tak jsem měla povoleno přijít později. A ani o víkendu jsem nemohla nějak moc flámovat. Pokud tak jen občas a to ještě po domluvě.
Ale na střední jsem byla před 15lety. A jak to bude mít naše mladá netuším. Přece jenom jí jsou zatím 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
13.10.13 18:29
@rokris píše:
Dobrý podvečer. :kytka:
Přicházím s otázkou, kolik volnosti jste měly jako patnáctileté. Případně, jak to mají vaše dcery. Naše holčina má pár dní OP. Vyžaduje, aby se mohla vracet domů v devět večer, a to i ve všední den. Mně se to nezdá, protože chodí na ZŠ. Chodí do klubu pro mládež, který má pár kroků. Tam bývá do osmi. Když jen tak chodí s kamarády, tak chci, ať je doma o půl osmé. Když je druhý den škola. A tak prý má málo svobody. :roll: Možná už fakt stárnu, neumím jít s dobou a nemám pochopení. :nevim: Co si myslíte? Díky. :) Měla jsem pocit, že tu podobná diskuze je, ale nemůžu ji najít.

Dělej to, co cítíš, že je správné. Když podlehneš jejímu názoru a ustoupíš stejně nebudeš dost dobrá a ona bude chtít ještě větší ústupky. To je hold puberta. Ať uděláš cokoliv, bude to podle ní špatně.
Prostě buď máma a drž se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
13.10.13 18:29

@rokris v patnácti jsem bydlela bez rodičů s přítelem. Zhodnoť nakolik je tvá dcera ovlivnitelná okolím a zodpovědná a hlavně s kým se stýká a pak bych jí neměla strach pustit i déle. Doporučuji ji nechat lokalizovat mobil bez jejího vědomí(přece jen není ještě plnoletá a máš právo vědět, kde je), není to drahé a v případě potřeby budeš vědět, kde se nachází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
13.10.13 18:30

Já mohla +- do 8. Ale co vidím a viděla jsem u jiných spolužáků tak jsme jak ve vězení no :D ale mi to nevadilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
13.10.13 18:30

Já jsem třeba nikdy neměla potřebu někam moc chodit. Takže naši nějakou volnost nebo zákazy nemuseli řešit. Co si pamatuju, tak o prázdninách jsem domů chodila i o půlnoci, to mi bylo nějakých 11let. Hráli jsme hry na vsi. Přes školní rok to tuším bylo kolem 8, ale to jsem se vracela sama, ne na žádost. Jiná věc by bylo město a rozhodně se změnila i doba. Dneska bych se bála jít přes ves večer sama domů. :nevim: Ty jí znáš dostatečně dobře na to, abys měla představu jak moc je to dobře/špatně. Možná bych to s ní zkusila. Pokud bude dodržovat domluvené termíny, nezhorší se prospěch nebo nepřibudou podivný kamarádi, tak budiž. Ale jednou by přišla v deset a konec dohody. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí