Volný průběh - co nedělat?

1
18.2.25 11:33

Volný průběh - co nedělat?

Ahoj, s přítelem jsme se rozhodli založit rodinu, oba tomu chceme nechat volný průběh - zatím nic neřešit, neměřit. Jsem si vědoma že běžná doba početí je u zdravých lidí cca 1 rok. Je mi 30, žádné zdravotní problémy - pokud vím, MS pravidelná, cyklus 32 dní
Chtěla bych se zeptat jaká „omezení“ jsou podle vás během toho „volného průběhu“ v pořádku a co už je podle vás zbytečné.

Jde mi konkrétně třeba o konzumaci alkoholu (občasnou) jestli neřešit, rovnou vyškrtnout alkohol, pro případ co kdyby to klaplo.
Stejně tak saunování - chodíme rádi s přítelem ale vím, že to není ideální ani pro mě (v případném začátku těhotenství) ani pro něj (kvalita spermií) tak jak moc omezovat tyto aktivity.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
18.2.25 11:38

Volný průběh beru, že žiješ jako dosud, jen se snažíš o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.25 11:39

Wtf :D mám to úplně stejně, zrovna jsme vysadili kondomy a vůbec mě ani nenapadlo cokoliv jakkoli měnit. Občasná konzumace alkoholu fakt ničemu nevadí a saunování samozřejmě taky ne, pokud ještě nic nehrotíte :roll: přistupuješ takhle vystrašená ke všemu? :think:

• Citovat
  • Upravit
11817
18.2.25 11:50

Volný průběh znamená že krom toho že nepoužíváte antikoncepci žijete jako dosud…nic neomezujete…prostě dokud nejsou na testu 2 čárky tak nic neresit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
18.2.25 11:52

Hlavně mějte před otěhotněním domluveno, jak budete hospodařit, když přijdeš na pár let o výplatu…přece jen, je to přítel, aby tušil o povinnostech a změnách, které ho čekají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15495
18.2.25 11:53
@Svetrová píše: Více

Co nedělat? Přesně to, co teď děláš ty. :mrgreen: :mrgreen: Řešíš kraviny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.25 12:00
@truelly píše: Více

Tak já třeba nebudu pár let bez výplaty ani omylem :D a příťa i přes velký podíl péče bude, samo-sebou :mrgreen:, „odevzdávat“ větší část než do teď. Vím, že tady ne epipi je to často panoptikum, ale zrovna tady zakladatelka nenaznačuje ani nepíše nic o neschopnosti nebo nesolidnosti partnera…

• Citovat
  • Upravit
1243
18.2.25 12:17

Já bych teda alkohol nepila v případě, že se snažím (i kdyby jen „volný průběh“) o dítě. Celkově pít alkohol je za mě zbytečnost, takže mi to nepřijde jako omezení :D
Co se týká ostatních věcí nevhodných v těhotenství, tak bych to asi úplně nepřeháněla.. ale začít brát třeba kyselinu listovou a nepít alkohol mi nijak šílené teda nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.25 12:19

Začala bych preventivně brát listovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.25 12:19
@JenedaLinda píše: Více

Tak jasně, když běžné už nepiješ… já zase skoro nejím uzeniny, ale nebudu tady říkat, jak přestat jíst uzeniny mi přijde jako maličkost…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.25 12:25

U obou dcer jsem pila a chodila do sauny, aquaparku, vířivky…než jsem přišla na to, že jsem těhotná…při volném průběhu se chovej normálně, nekouřím, tak to jsem nemusela řešit a trochu alkoholu nevadí…a čím víc nad tím budeš přemýšlet, tím déle to bude trvat…

• Citovat
  • Upravit
10860
18.2.25 12:29

Listovka, u chlapa nezapinat vyhřívání sedadel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
18.2.25 12:37
@Anonymní píše: Více

Když někomu dělá problém nepít během snažení, jak to zvládne během těhotenství a kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
18.2.25 12:45
@JenedaLinda píše: Více

Třeba nezvládne, hodně vídám i těhotných a kouří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
18.2.25 12:48