Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, s přítelem jsme se rozhodli založit rodinu, oba tomu chceme nechat volný průběh - zatím nic neřešit, neměřit. Jsem si vědoma že běžná doba početí je u zdravých lidí cca 1 rok. Je mi 30, žádné zdravotní problémy - pokud vím, MS pravidelná, cyklus 32 dní
Chtěla bych se zeptat jaká „omezení“ jsou podle vás během toho „volného průběhu“ v pořádku a co už je podle vás zbytečné.
Jde mi konkrétně třeba o konzumaci alkoholu (občasnou) jestli neřešit, rovnou vyškrtnout alkohol, pro případ co kdyby to klaplo.
Stejně tak saunování - chodíme rádi s přítelem ale vím, že to není ideální ani pro mě (v případném začátku těhotenství) ani pro něj (kvalita spermií) tak jak moc omezovat tyto aktivity.
Děkuji
Volný průběh beru, že žiješ jako dosud, jen se snažíš o dítě.
Wtf
mám to úplně stejně, zrovna jsme vysadili kondomy a vůbec mě ani nenapadlo cokoliv jakkoli měnit. Občasná konzumace alkoholu fakt ničemu nevadí a saunování samozřejmě taky ne, pokud ještě nic nehrotíte
přistupuješ takhle vystrašená ke všemu? ![]()
Volný průběh znamená že krom toho že nepoužíváte antikoncepci žijete jako dosud…nic neomezujete…prostě dokud nejsou na testu 2 čárky tak nic neresit
Hlavně mějte před otěhotněním domluveno, jak budete hospodařit, když přijdeš na pár let o výplatu…přece jen, je to přítel, aby tušil o povinnostech a změnách, které ho čekají.
@Svetrová píše: Více
Co nedělat? Přesně to, co teď děláš ty.
Řešíš kraviny ![]()
@truelly píše: Více
Tak já třeba nebudu pár let bez výplaty ani omylem
a příťa i přes velký podíl péče bude, samo-sebou
, „odevzdávat“ větší část než do teď. Vím, že tady ne epipi je to často panoptikum, ale zrovna tady zakladatelka nenaznačuje ani nepíše nic o neschopnosti nebo nesolidnosti partnera…
Já bych teda alkohol nepila v případě, že se snažím (i kdyby jen „volný průběh“) o dítě. Celkově pít alkohol je za mě zbytečnost, takže mi to nepřijde jako omezení ![]()
Co se týká ostatních věcí nevhodných v těhotenství, tak bych to asi úplně nepřeháněla.. ale začít brát třeba kyselinu listovou a nepít alkohol mi nijak šílené teda nepřijde.
@JenedaLinda píše: Více
Tak jasně, když běžné už nepiješ… já zase skoro nejím uzeniny, ale nebudu tady říkat, jak přestat jíst uzeniny mi přijde jako maličkost…
U obou dcer jsem pila a chodila do sauny, aquaparku, vířivky…než jsem přišla na to, že jsem těhotná…při volném průběhu se chovej normálně, nekouřím, tak to jsem nemusela řešit a trochu alkoholu nevadí…a čím víc nad tím budeš přemýšlet, tím déle to bude trvat…
@Anonymní píše: Více
Když někomu dělá problém nepít během snažení, jak to zvládne během těhotenství a kojení?
@JenedaLinda píše: Více
Třeba nezvládne, hodně vídám i těhotných a kouří
@Paola21 píše: Více
Tak na tom se ale všichni shodneme, že není dobře, ne? ![]()