Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
jdu si pro radu a pro tipy, jak mít voňavý domov. Máme 2patrový dům a chybí mi nějaká hezká vůně, která by se domem linula, ale přitom nebyla protivná.
Díky ![]()
A nechceš zkusit ten Bries nebo něco takového?Já mám jen svíčky od bries na stole a provoní mi celý pokoj i když nehoří.
My máme airwick do elektriky, jablečno-skořicovou vůni. A jinak jinou když nejsou vánoce, ale teď nevím jaká to byla ![]()
Na záchodě Fresh matic vanilka karamel. A jinak leknín nebo co to bylo.
Ten do elektriky ale nemám furt v zásuvce, stačí třeba 2× denne na chvilku ![]()
Aha?ten mám taky ale kde????
úplně bych zapoměla,jdu ho hledat.
To mi připominá, jak si manžel liboval, že nám ted domeček vonní po vanilkových rohlíčcích
Chtěla bych taky nějakou takovou vůni celoročně. Normálně používám ruzné vonné spreje, a zapaluji vonavé svíčky ![]()
Včera jsem si na Brise svíčce všimla upozornění
„Osvěžovače vzduchu nenahrazují správné hygienické návyky“
Tak bacha ![]()
Mi ty umělé vůně moc nevoní
teď si někam dám spíš pomeranč napíchaný hřebíčkem nebo tak.
ahoj,
já na ty umělé vůně do zásuvek moc nejsem.
Nejlepší je teď o vánocích do váz po domě nastrkat smrkový větve, zapálit v krbu a začít něco péct (ale nepřipálit
). To je tip na čas vánoční.
Během roku občas používám různé éterické oleje. Prodávají takové vysoké skleněné karafy s různými vůněmi a do toho se zastrkají takový dřevěný tyčinky - po těch ten olej pomalu vzlíná a voní. Kupuji v Decolandu v Průhonicích nebo v Palladiu je jeden obchod s bytovými doplňky (koukám, že jsi taky z Prahy).
Laskecka píše:
To mi připominá, jak si manžel liboval, že nám ted domeček vonní po vanilkových rohlíčcíchChtěla bych taky nějakou takovou vůni celoročně. Normálně používám ruzné vonné spreje, a zapaluji vonavé svíčky
Já právě nedávno koupila svíšku brise vanilkovou a tchýně si myslela, že už dělám vanilkové rohlíčky.
Pipet píše:
Včera jsem si na Brise svíčce všimla upozornění
„Osvěžovače vzduchu nenahrazují správné hygienické návyky“
Tak bacha
elfans píše:Laskecka píše:Já právě nedávno koupila svíšku brise vanilkovou a tchýně si myslela, že už dělám vanilkové rohlíčky.
To mi připominá, jak si manžel liboval, že nám ted domeček vonní po vanilkových rohlíčcíchChtěla bych taky nějakou takovou vůni celoročně. Normálně používám ruzné vonné spreje, a zapaluji vonavé svíčky
super, tu vyzkouším
děkuju ![]()
u nás airwick do zásuvky, máme v chodbě kočkolit a mě děsně dráždí nos, i když je úplně neposkvrněnej
momentálně jablko+skořice.. ![]()
Black_Orchids píše:¨
ahoj,
já na ty umělé vůně do zásuvek moc nejsem.
Nejlepší je teď o vánocích do váz po domě nastrkat smrkový větve, zapálit v krbu a začít něco péct (ale nepřipálit). To je tip na čas vánoční.
Během roku občas používám různé éterické oleje. Prodávají takové vysoké skleněné karafy s různými vůněmi a do toho se zastrkají takový dřevěný tyčinky - po těch ten olej pomalu vzlíná a voní. Kupuji v Decolandu v Průhonicích nebo v Palladiu je jeden obchod s bytovými doplňky (koukám, že jsi taky z Prahy).
Pokud máš ráda svíčky, tak fakt vonící jsou ty z Ikei…dokonce i zabalené mi provoněly celej byt ![]()
No a nebo jak psaly holky nějaký ten Briese do zásuvky ![]()
já si ráda zapálim aromalampičku a oleje si dávám podle nálady. Kapku přidávám i do vody na vytírání ![]()
Sice to nevoní pořád, ale já mám radši pořádně čerstvý vzdoušek po vyvětrání ![]()
Přesně jak říká Black Orchids, tak kupuji tyhle oleje. Je to váza… mám jak skleněné, tak i různé barvy, podle toho, kam je dávám, k tomu bambusové tyčky, vypadá to pěkně a ještě to není umělá, silná vůně. Naopak taková příjemná, jemná… můžeš si vybrat, jaký olejíček - jakou vůni - naliješ a ty tyčinky to nasáknou a provoní.
Případně nějaké vonné svíčky, a jak někdo psal ten Airwick a podobné, ale to nemáme rádi.