VOŠ DH - školné 70 tisíc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A proč nejdeš studovat dentální hygienu na státní školu zadarmo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
A proč nejdeš studovat dentální hygienu na státní školu zadarmo?
Možná už má víc než 26 let. Nebo strach, že se na státní nedostane. 🤔
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, studuje někdo na VOŠ v Praze dentální hygienu? Pořád zvažuji, zda se přihlásit, je tam školné 70 tisíc/rok. Je to hrozně moc. Brali byste si na studium studentskou půjčku? Já se tomu zdráhám. Žádnou půjčku nemám a nikdy jsem neměla, ale zase chci na tento obor. A v kombinované formě toho moc není. Bojím se půjček, tak nevím.
Samozřejmě za předpokladu, že by mě vzali.
Prosím anonym z důvodu, že tu mám známé a nechci, aby věděli o mých plánech.
Tahle půjčka má smysl. Je to investice, kterou můžeš zhodnotit nebo zlikvidovat jenom ty sama, nikdo jiný. A velmi dobrá motivace studium dokončit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože dálkově DH vypisují jen 2 školy letos. Praha a Plzeň. Obě soukromé. Na denní nemohu, mám dítě.
- Citovat
- Upravit
Tak především asi záleží na tom, jaké mas finanční možnosti nyní a zda je pro tebe reálne to splácet
@Anonymní píše:
Protože dálkově DH vypisují jen 2 školy letos. Praha a Plzeň. Obě soukromé. Na denní nemohu, mám dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 Na věk se dnes ve školách nehraje, na státních můžeš studovat v 60 a máš to zadarmo, za předpokladu že jsi buď nestudovala, nebo úspěšně dostudovala. Na bakalářský stupeň je 3+1 rok zdarma, na navazující 2+1 rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, studuje někdo na VOŠ v Praze dentální hygienu? Pořád zvažuji, zda se přihlásit, je tam školné 70 tisíc/rok. Je to hrozně moc. Brali byste si na studium studentskou půjčku? Já se tomu zdráhám. Žádnou půjčku nemám a nikdy jsem neměla, ale zase chci na tento obor. A v kombinované formě toho moc není. Bojím se půjček, tak nevím.
Investice do studia, kor takového oboru, se ti určitě neztratí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlení a studium jsou snad jediné věci na které bych si s čistým svědomím půjčila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
tolik bych za žádnou školu nedala. Navíc se zrovna tento obor dá studovat na státní škole zadarmo.
Práce je to dobrá, pěkná, ale musíš mít domluvený pronájem křesla, popř svoje křeslo - výbava stojí ale strašný peníze (jde do statisíců). Já bych do toho nešla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak v tom případě pokud je to tvůj sen - ale zjisti si kolik je tam praxe. Zdravotnické obory mají hooooooooodně praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ale tam bude praxe a co uděláš s dítětem? Na takových oborech to bývá hodně hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takove skolne se bezne plati na kvalitnich strednich skolach, takze ne drahe to neni - jsi dospela a predpokladam, ze i financne gramotna, abys vedela a umela si spocitat, zda na to mas nejen po financni strance, ale zda to i zuzitkujes do budoucna…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
S mou dcerou studovala státní denní VOŠ čtyřicetiletá paní. Měla domluvený individuální plán. Praxi samozřejmě musela splnit v plným rozsahu. Do školy pak dojížděla jen na zkoušky. Šlo taky o zdravotnický obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit