VOŠ DH - školné 70 tisíc?

Anonymní
18.2.22 10:56

VOŠ DH - školné 70 tisíc?

Ahoj, studuje někdo na VOŠ v Praze dentální hygienu? Pořád zvažuji, zda se přihlásit, je tam školné 70 tisíc/rok. Je to hrozně moc. Brali byste si na studium studentskou půjčku? Já se tomu zdráhám. Žádnou půjčku nemám a nikdy jsem neměla, ale zase chci na tento obor. A v kombinované formě toho moc není. Bojím se půjček, tak nevím.
Samozřejmě za předpokladu, že by mě vzali.
Prosím anonym z důvodu, že tu mám známé a nechci, aby věděli o mých plánech.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
18.2.22 11:08

A proč nejdeš studovat dentální hygienu na státní školu zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.2.22 11:09
@divine woman píše:
A proč nejdeš studovat dentální hygienu na státní školu zadarmo?

Možná už má víc než 26 let. Nebo strach, že se na státní nedostane. 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
18.2.22 11:24
@Anonymní píše:
Ahoj, studuje někdo na VOŠ v Praze dentální hygienu? Pořád zvažuji, zda se přihlásit, je tam školné 70 tisíc/rok. Je to hrozně moc. Brali byste si na studium studentskou půjčku? Já se tomu zdráhám. Žádnou půjčku nemám a nikdy jsem neměla, ale zase chci na tento obor. A v kombinované formě toho moc není. Bojím se půjček, tak nevím.

Tahle půjčka má smysl. Je to investice, kterou můžeš zhodnotit nebo zlikvidovat jenom ty sama, nikdo jiný. A velmi dobrá motivace studium dokončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 11:28

Protože dálkově DH vypisují jen 2 školy letos. Praha a Plzeň. Obě soukromé. Na denní nemohu, mám dítě.

• Citovat
  • Upravit
2045
18.2.22 11:35

Tak především asi záleží na tom, jaké mas finanční možnosti nyní a zda je pro tebe reálne to splácet

@Anonymní píše:
Protože dálkově DH vypisují jen 2 školy letos. Praha a Plzeň. Obě soukromé. Na denní nemohu, mám dítě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
18.2.22 12:21

@lucad77 Na věk se dnes ve školách nehraje, na státních můžeš studovat v 60 a máš to zadarmo, za předpokladu že jsi buď nestudovala, nebo úspěšně dostudovala. Na bakalářský stupeň je 3+1 rok zdarma, na navazující 2+1 rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.2.22 12:22

Tak do toho jdi, pokud máš předpokládám, že to dodelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.2.22 13:37
@Anonymní píše:

Investice do studia, kor takového oboru, se ti určitě neztratí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
18.2.22 15:32

Bydlení a studium jsou snad jediné věci na které bych si s čistým svědomím půjčila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
18.2.22 15:37
@Anonymní píše:

Ahoj,

tolik bych za žádnou školu nedala. Navíc se zrovna tento obor dá studovat na státní škole zadarmo. :nevim: Práce je to dobrá, pěkná, ale musíš mít domluvený pronájem křesla, popř svoje křeslo - výbava stojí ale strašný peníze (jde do statisíců). Já bych do toho nešla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
18.2.22 15:38
@Anonymní píše:
Protože dálkově DH vypisují jen 2 školy letos. Praha a Plzeň. Obě soukromé. Na denní nemohu, mám dítě.

Tak v tom případě pokud je to tvůj sen - ale zjisti si kolik je tam praxe. Zdravotnické obory mají hooooooooodně praxe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
19.2.22 00:41
@Anonymní píše:

Ale tam bude praxe a co uděláš s dítětem? Na takových oborech to bývá hodně hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.2.22 00:49

Takove skolne se bezne plati na kvalitnich strednich skolach, takze ne drahe to neni - jsi dospela a predpokladam, ze i financne gramotna, abys vedela a umela si spocitat, zda na to mas nejen po financni strance, ale zda to i zuzitkujes do budoucna…

• Citovat
  • Upravit
970
19.2.22 20:49
@Anonymní píše:

S mou dcerou studovala státní denní VOŠ čtyřicetiletá paní. Měla domluvený individuální plán. Praxi samozřejmě musela splnit v plným rozsahu. Do školy pak dojížděla jen na zkoušky. Šlo taky o zdravotnický obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze