Výběr studia
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Studovala jste někdo SŠ na dálku? Jakou školu a jak jste byly spokojené? Pomohlo vám to najít si lepší práci? Má to vůbec cenu ve 30? Jenže stále se neumím rozhodnout mezi soukromou obchodkou (skoro 30000 ročně) a státním gymplem. Ikdyž gympl je prý k nicemu, takže bych byla na tom stejně jako teď se ZŠ?
Pracuji, takže denní studium nepřichází v úvahu plus ten věk 30 let. A skoro všechny dálkové školy jsou placené.
pokud by sis na gymplu udělala maturitu, tak bys fakt na tom nebyla stejně jako se základkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
pokud by sis na gymplu udělala maturitu, tak bys fakt na tom nebyla stejně jako se základkou
To ne, ale pokud nema v planu delat jeste VS, tak by mi prisla lepsi nejaka odborna střední.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Než Gymnázium který je všeobecný tak bych raději šla do něčeho, co je nějakým způsobem zaměřené na něco konkrétního. Možná třeba nějaká Hotelovka? Nebo cestovní ruch? To by nemuselo být tak náročné to dělat dálkově při zaměstnání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
To ne, ale pokud nema v planu delat jeste VS, tak by mi prisla lepsi nejaka odborna střední.
tak zase podle toho, na co má. Jak finančně, tak hlavou. Píše, že kromě gymplu je všechno za peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://www.stredniskoly.cz/obory/?… tady je poměrně dost škol, které umožňují dálkové studium. Volila bych spíše nějakou odbornou školu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Studovala jste někdo SŠ na dálku? Jakou školu a jak jste byly spokojené? Pomohlo vám to najít si lepší práci? Má to vůbec cenu ve 30? Jenže stále se neumím rozhodnout mezi soukromou obchodkou (skoro 30000 ročně) a státním gymplem. Ikdyž gympl je prý k nicemu, takže bych byla na tom stejně jako teď se ZŠ?
Pracuji, takže denní studium nepřichází v úvahu plus ten věk 30 let. A skoro všechny dálkové školy jsou placené.
Lepší ve 30 letech vystudovat nějakou střední školu (zaleží na co máš hlavu a příp. finance) Než mít celý život pouze zš
- Citovat
- Upravit
Ve 30 bych určitě volila odbornou školu. Jsi oproti mláďatům v té výhodě, že víš, jakých lidí je u vás nedostatek, takže si nevybereš nějakej pseudoobor, kterej ti bude leda k okrase, ale byl hrozně kůl, ale můžeš cíleně jít po školách, kde je pak poptávka po absolventech. Kdybych teď vybírala já, šla bych na elektrikáře, strojaře co umí s počítači a podobné obory, těm ruce můžou utrhat. Se konomickým lyceem do světa díru moc neuděláš, podle mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak otázka je, co bys chtěla dělat, případně co teď dělas. Pokud máš technické myšlení, je pro uplatnění určitě lepší technická škola. Ale pokud by ti třeba stačilo sednout si na přepážku na úřad, bude klidně stačit ta ekonomka. Pokud třeba teď děláš v gastru a baví tě to, šla bych na hotelovou nebo cestovní ruch. Dobré uplatnění bys podle mě měla se sociálním zaměřením nebo zdrávkou. Ale ono zase dělat ošetřovatelku nedokáže každý. To už chce určitou povahu a vnímat to jako poslání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
@kulíšek_s_bambulí píše:
Než Gymnázium který je všeobecný tak bych raději šla do něčeho, co je nějakým způsobem zaměřené na něco konkrétního. Možná třeba nějaká Hotelovka? Nebo cestovní ruch? To by nemuselo být tak náročné to dělat dálkově při zaměstnání
Cestovní ruch i Hotelnictví na ssgh.cz a 15000kč za rok ![]()
Cesťák je i na Kšpa, ale dražší a hádám, že horší, chodila jsem tam na denní a i na dálkovém mají 14 předmětů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nestudovala, ale i ve 30 to ma smysl, pokud mas jen zakladku. Taky bych se klonila k nejake stredni nez gymplu. Gympl je vseobevna priprava na VŠ, ale na VŠ lze studovat i maturitou z jakekoliv jine stredni. To kdybys uvazobala jeste o krok dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit