Střední pedagogické školy

6
16.2.22 15:05

Střední pedagogické školy

Ahojky, do 1. března mám odevzdat přihlášku na střední školu, což už je za chvíli. Není to tak, že bych vůbec nevěděla kam jít, ale spíše nemám moc na výběr, tak jsem se chtěla zeptat, zda nemáte někdo podobné zkušenosti. Hodně mě baví práce s dětmi nebo celkově s lidmi, přemýšlela jsem i o psychologii. Takže mě napadla nějaká pedagogická škola, ale jediné co je nejblíž, tak je soukromá škola, kde je předškolní a mimoškolní pedagogika a pak ještě pedagogické lyceum. S tím že se jenom ve školce moc nevidím, takže předškolku jsem zavrhla a pak ještě zbýva to lyceum po kterém bych musela jít na vysokou. Ale můj taťka říka, že ta škola je pro ty, kteří chtějí být učiteli a učit, což já učitelka zatím nechci být. Takže mi pak zbylo jen gymnázium, ale opravdu se mi nechce učit všechny předměty, protože mě taková chemie, fyzika moc nebere, takže jsem pedagogickou školu (kde je chemie a fyziky fakt minimum) brala jako takový útěk od těchto předmětů. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Popřipadně jestli nevíte ještě o nějaké škole. Bydlím ve Zlínském kraji a na intru být nechci. Nebo jestli pedagogické lyceum je vážně jenom připrava na učení. (Nevím přesně, co chci dělat do budoucna, jen vím, že to budou určitě nějaké práce s lidmi nebo dětmi). Děkuji za jakoukoliv odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20898
16.2.22 15:10

Myslím si, že máš moc růžové brýle v tom, že chceš dělat s dětmi a lidmi a přitom ideálně nemít žádné vzdělání. Tak to nefunguje.

Musíš si říct co KONKRÉTNĚ s nimi chceš dělat a podle toho jít na střední a VŠ školu. I když nějaký vychovatel volného času v neziskovce asi Mgr. Nepotřebuje, ale tomu odpovídají šíleně žalostné peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.2.22 15:34
@Cenarius píše:
Myslím si, že máš moc růžové brýle v tom, že chceš dělat s dětmi a lidmi a přitom ideálně nemít žádné vzdělání. Tak to nefunguje.Musíš si říct co KONKRÉTNĚ s nimi chceš dělat a podle toho jít na střední a VŠ školu. I když nějaký vychovatel volného času v neziskovce asi Mgr. Nepotřebuje, ale tomu odpovídají šíleně žalostné peníze.

@Cenarius
Samozřejmě vím, že na všechno potřebuju vyšší vzdělání. Ale teď mi jde primárně o střední školu a přemýšlím, jestli je lepší zvolit pro studium gymnázium nebo nějakou pedagogickou školu. Pak samozřejmě počítám s tím, že budu ve studiu pokračovat dále. Ovšem nepopírám, že bych nebyla nejradši, kdyby mi stačila jen střední, ale je mi jasné, že jen se střední se fakt moc neuživím, protože ty platy, jak říkáš, jsou fakt žalostné.

A v tom KONKRÉTNĚ je právě ten největší problém, protože to nevím. Vím jen, že to bude nějaká ta pedagogika (zatím) a nebo celkově něco s lidmi. Ale co přesně, tak v tom fakt tápu a zatím jsem to nenašla. Teď by mě třeba nejvíce bavila chůva nebo nějaká volnočasová aktivita s dětmi, ale to dělám i teď. Protože jsem zapojena v jedné organizaci a děláme každý týden akce a tábory pro děti, takže mám i zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20898
16.2.22 15:42

Tak běž na gympl. Je tam od všeho něco. Uvidíš co tě vůbec bude bavit a je to asi nejlepší příprava na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
16.2.22 16:38

Já na rozdíl od Tvýho taťky bych to lyceum nezavrhovala,,, naopak. Jestliže víš, že budoucnost by měla být něco kolem pedagogiky, tak tohle je ideál. Je to takovej hybrid mezi střední pedagog. a gymplem, zaměřené na další studium, což ale stejně půjdeš. Řešila jsem s dcerou,,,hlásila se na gympl a ekonomické lyceum,,,nemohla se rozhodnout, líbilo se nám obojí. Kdybys řekla, že vůbec nemáš žádné zaměření, žádnou představu, tak jasně gympl. Ale ty jakous takous máš. Tak pokud jí věříš, tak bych se jí držela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
16.2.22 16:39

Pokud se chceš vydat humanitním směrem, tak lyceum je dobrá volba. Co já se na gymplu natrapila s fyzikou a matikou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
16.2.22 16:45

Šla bych na tu střední ped. Jo, gympl je (asi) nejlepší příprava na VŠ, ale z mého pohledu je zbytečné trápit se tam fyzikou apod., když tě to nebere.
Na VŠ potřebuješ hlavně maturitu a je celkem jedno odkud. I s tím pajdákem můžeš pak jít na jakýkoli obor budeš chtít. Jo, asi to pro tebe bude o fous těžší než pro gympláka, ale nic, co by se nedalo zvládnout.
Já sama mám gympl a VŠ pedagog. směru - ale neučím. Gympl mi dal všeobecný rozhled, ale fakt nemůžu říct, že bez něj bych tu VŠ nedala.
U toho lycea bacha - myslím, že po vystudování nesplňuješ předpoklady podle zákona o ped. prac. - asi je to možné jen u asist. pedagoga nebo pedagoga volného času, ale nemám to ověřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
16.2.22 17:16

Ja jsem byla rok na pedagogickem lyceum pak jsem to vzdala. Ucivo tezke chemie, matematika a fyzika na urovni gymplu. K tomu jeste v prvaku hra na hudebni nastroj (nikdy jsem na nic nehrala) plus dost narocna vytvarka a i biologie hodne podrobna. V prvaku povinny lyzak a ve druhaku vodacky kurz. Pak byla od druhaku moznost si vybrat specializaci VV, HV, TT a nebo dramatak. No dost jsem se trapila, protoze jsem byla hodne na jazyky a humanitni predmety. Ale nevim jak to je ted, ja nastupovala v roce 2005 a byli jsme prvni rocnik v tomto oboru. Nevim jak to je ted. Nejlepsi je se spojit s nekym z vysiho rocniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
16.2.22 17:50

Přihlásila bych se na to pedagogické lyceum s tím, že si v jeho průběhu utřídím, co vlastně chci v budoucnu dělat, a tam budu směřovat své další studijní kroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
16.2.22 17:52
@lucad77 píše:
Přihlásila bych se na to pedagogické lyceum s tím, že si v jeho průběhu utřídím, co vlastně chci v budoucnu dělat, a tam budu směřovat své další studijní kroky.

fuj, jsem četla patologické :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
16.2.22 18:01
@Copataerika píše:
Ja jsem byla rok na pedagogickem lyceum pak jsem to vzdala. Ucivo tezke chemie, matematika a fyzika na urovni gymplu. K tomu jeste v prvaku hra na hudebni nastroj (nikdy jsem na nic nehrala) plus dost narocna vytvarka a i biologie hodne podrobna. V prvaku povinny lyzak a ve druhaku vodacky kurz. Pak byla od druhaku moznost si vybrat specializaci VV, HV, TT a nebo dramatak. No dost jsem se trapila, protoze jsem byla hodne na jazyky a humanitni predmety. Ale nevim jak to je ted, ja nastupovala v roce 2005 a byli jsme prvni rocnik v tomto oboru. Nevim jak to je ted. Nejlepsi je se spojit s nekym z vysiho rocniku.

S tou úrovní gymnázia myslím trošku přeháníte, ale jinak je takový učební plán běžný i pro střední pedagogické školy. Vy jste nevěděla předem, že budete muset hrát na nástroj a volit z některé specializace? Lyžáky a turisťáky jsou snad na všech středních školách dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze