VOŠ Podskalská

225
13.3.16 20:52

voš podskalská

Ahoj všem,
mám dotaz ohledně VOŠ v Podskalské ulici na Praze 2. Konkrétně se jedná o obor Personální řízení kombinované studium.
Jsem na mateřské je mi 36 a ráda bych tento obor vystudovala. Jen ten průměr posledního vysvědčení a maturity je děs běs. Chtěla bych vědět jestli opravdu na výsledky ze střední tak hledí a nebo mám šanci uspět s mizerným průměrem.
Díky za jakékoliv info, Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4215
13.3.16 21:28

Já tedy studovala obor Veřejná správa, ale postup při přijetí byl stejný. To znamená, že k průměrům dost přihlížejí, podle toho vzorečku, co mají uvedený na internetu, sestaví pořadí a podle toho buď přijmou nebo ne. TAkže záleží na tom, jaký průměry budou mít ostatní uchazeči, třeba se ti zadaří i tak uspět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
13.3.16 22:05

Uvidime, byla bych kdyby se zadarilo. Dekuji za info:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
13.3.16 22:16

Budu držet palce :palec: Ale je to nespravedlivý, do prváku nás nastoupilo na první přednáškový den 33, pak ten další týden už to bylo pod 20 a k prvním zkouškám nás šlo 12 a k absolutoriu šlo 8. Takže kdo se přihlásí a pak nechodí jen zabírá místo těm, co opravdu tuto školu chtějí studovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
13.3.16 22:24

Cauky, na prumer dost prihlizi. Hlasila jsem se na stejny obor a take kombinovane. Zalezi na tom, jaky prumer budou mit ostatni uchazeci. Maji dany urcity pocet studentu a berou logicky ty lepsi. Kdo se vleze ma vyhrano. Ja byla prijata ale nakonec jsem se rozhodla nenastoupit a studuji klasickou VS na CVUT.
Kamarad co ma vystudovanou Podskalskou mi rekl, at na teto skole neztracim cas, ktery muzu venovat hodnotnejsimu studiu. Bohuzel na neakademicky titul Dis. se prihlizi jako na takovou tezsi stredni. V zahranici tento „titul“ dokonce ani neakceptuji.
Pokud se chces venovat personalistice, poohlidla bych se spise po necem na Karlovce. Tam uz ale tento rok bohuzel prijmacky nestihas. Tak hodne stesti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
13.3.16 22:38

@Dianela já vím, že titul DiS teď už nic neznamená, ale já bych si na VS momentálně netroufla, přece jenom mám pomalu 16 let od SŠ a jsem zvědavá, zda zvládnu aspoň toto. Myslela jsem na rozjezd, abych zjistila, zda mám na to ještě studovat…

chci se hlásit na finance nebo na to personální řízení, ještě nejsem rozhodnutá. Také kombinovaně, jsem na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
13.3.16 22:55

@lumpisek Tak to chápu :) Já jsem věčný student, po celou dobu zaměstnání jsem si dodělávala doktorát a teď studuji téměř návazně další VŠ. Pokud si ale tak dlouho ze školy, tak se ti vůbec nedivím. Podskalská sama o sobě není špatná škola, ale pokud chce člověk studovat aby se nějakým způsobem lépe uplatnil, tak bych jí nevolila. Pokud jsi neměla nějaké vyloženě tragické vysvědčení na střední, je velká šance se tam dostat :) Jen doufat, že X dalších nebude mít lepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
14.3.16 07:16

@Dianela jako stále je mým snem studovat VŠ, ale s mojí střední, kde jsme téměř neměli matematiku a účetnictví jen okrajově, je můj výběř škol značně omezený. Proto jsem se rozhodla alespoň takto znovu si toto připomenout a snad to zvládnu. Beru to jako odrazový můstek pro další studium, zda na to ještě mám. Doufám, že alespoň účetnictví je tam na takové úrovni, abych ho potom mohla praktikovat, alespoň teoreticky. Mimo RD pracuji v bance (sice na administr. pozici, ale do budoucna?…), tak si říkám, že by se mi to mohlo hodit. I když se dívám na jiné nabídky práce, tak i u obyč. kancelářské práce chtějí alespoň základy účetnictví :,( a to už ani to nemám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1705
26.3.16 16:11
@PapeJ píše:
Já tedy studovala obor Veřejná správa, ale postup při přijetí byl stejný. To znamená, že k průměrům dost přihlížejí, podle toho vzorečku, co mají uvedený na internetu, sestaví pořadí a podle toho buď přijmou nebo ne. TAkže záleží na tom, jaký průměry budou mít ostatní uchazeči, třeba se ti zadaří i tak uspět.

Mohu poprosit o bližší info ohledně té veřejné správy? Studovala jste dálkově? Jak jste byla spokojená a dalo Vám to něco, šla by jste znova? Lze zvládnout při mateřské a co jazyky? Z těch mám největší strach. Chtěla jsem do Brna na veřejnou správu, ale nakonec jsem to blbá vzdala kvůli té dálce, na soukromou VŠ v Praze nejsou finace a pak sem našla jenom, tak jsem uvažovala, zda nezkusit. Děkuji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
26.3.16 17:04
@andyV píše:
Mohu poprosit o bližší info ohledně té veřejné správy? Studovala jste dálkově? Jak jste byla spokojená a dalo Vám to něco, šla by jste znova? Lze zvládnout při mateřské a co jazyky? Z těch mám největší strach. Chtěla jsem do Brna na veřejnou správu, ale nakonec jsem to blbá vzdala kvůli té dálce, na soukromou VŠ v Praze nejsou finace a pak sem našla jenom, tak jsem uvažovala, zda nezkusit. Děkuji :think:

Studovala jsem dálkově, naštěstí mě v práci pouštěli bez problémů. Otěhotněla jsem v březnu v druháku. Dokud byla dcera malá, tak to studium šlo, ale jak byla větší, tak to bylo horší, nebyl moc čas na učení. Říkala jsem si, že při práci se studovalo líp, než při mateřský. Jazyky - francouzština byla od začátku, takže celkem vpoho, já měla profesorku celkem ráda. Pokud byla příprava na hodina a dobrá spolupráce v hodině, tak byla úplně perfektní. Na zkouškách chtěla opravdu jen probranou látku, žádný chytáky. Nevím, koho budete mít na angličtinu, ale my měly pí Petříčkovou a to byla angličtina celkem náročná, po veřejný správě nejhorší předmět. První rok byl ještě lehký, jenže druhý rok se najelo na odbornou angličtinu, takže jsme se musely učit otázky na tři stránky odborného textu, jako je evropsá unie, právo apod. Angličtina byla prostě utrpení. A to jsem měla anglinu na střední škole. V prváku byla náročná kromě veřený správy statistika, v druháku etika a společenský vědy, ale dalo se to. Když přežiješ prvák, tak už to jde. Z veřejný správy nejvíc vyhazuje prváky :mrgreen: Taky záleží, co za profesory dostaneš. Jestli mi to něco dalo nevím, protože jsem na nemocenské s druhým prckem. Ale ta angličtina je celkem znát, zdá se, že víc rozumím. Na tu jsem se fakt šrotila. Na školu bych nešla, kdyby to po mě v práci nechtěli, ale když už jsem byla přijatá, tak jsem ji dodělala. V práci pak po mě vyšší vzdělání nechtěli, že mi stačí praxe a dali mi vyjímku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1705
31.3.16 17:47
@PapeJ píše:
Studovala jsem dálkově, naštěstí mě v práci pouštěli bez problémů. Otěhotněla jsem v březnu v druháku. Dokud byla dcera malá, tak to studium šlo, ale jak byla větší, tak to bylo horší, nebyl moc čas na učení. Říkala jsem si, že při práci se studovalo líp, než při mateřský. Jazyky - francouzština byla od začátku, takže celkem vpoho, já měla profesorku celkem ráda. Pokud byla příprava na hodina a dobrá spolupráce v hodině, tak byla úplně perfektní. Na zkouškách chtěla opravdu jen probranou látku, žádný chytáky. Nevím, koho budete mít na angličtinu, ale my měly pí Petříčkovou a to byla angličtina celkem náročná, po veřejný správě nejhorší předmět. První rok byl ještě lehký, jenže druhý rok se najelo na odbornou angličtinu, takže jsme se musely učit otázky na tři stránky odborného textu, jako je evropsá unie, právo apod. Angličtina byla prostě utrpení. A to jsem měla anglinu na střední škole. V prváku byla náročná kromě veřený správy statistika, v druháku etika a společenský vědy, ale dalo se to. Když přežiješ prvák, tak už to jde. Z veřejný správy nejvíc vyhazuje prváky :mrgreen: Taky záleží, co za profesory dostaneš. Jestli mi to něco dalo nevím, protože jsem na nemocenské s druhým prckem. Ale ta angličtina je celkem znát, zdá se, že víc rozumím. Na tu jsem se fakt šrotila. Na školu bych nešla, kdyby to po mě v práci nechtěli, ale když už jsem byla přijatá, tak jsem ji dodělala. V práci pak po mě vyšší vzdělání nechtěli, že mi stačí praxe a dali mi vyjímku :roll:

Děkuji moc za vyčerpávající info. A jak je to s docházkou musí se pravidelně každý týden jeden den? Případně se chodí pořád stejný den nebo se to každý rok mění? A když už si byla na mateřské měla si nějaký individuální stud. plán nebo si musela chodit normoš? Když to tak čtu, tak mi to nepřijde, jak to všude psali, že VOŠka je jenom těžší střední teda, když je to v prváku takový sejto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
31.3.16 18:50
@andyV píše:
Děkuji moc za vyčerpávající info. A jak je to s docházkou musí se pravidelně každý týden jeden den? Případně se chodí pořád stejný den nebo se to každý rok mění? A když už si byla na mateřské měla si nějaký individuální stud. plán nebo si musela chodit normoš? Když to tak čtu, tak mi to nepřijde, jak to všude psali, že VOŠka je jenom těžší střední teda, když je to v prváku takový sejto :think:

No, většina profesorů chtěla pravidelnou docházku, jinak by tě nemuseli pustit ke zkoušce, ale šlo se dohodnout. Ale já na poslední hodiny chodila, nechala se zapsat a v půlce jsem zdrhala, musela jsem na vlak, ale to až ten poslední rok. Nás osm, co zbylo, chodilo opravdu poctivě. Většinou když někdo přestal chodit, tak i brzo skončil. Chodí se pořád ve stejný den, jen párkrát za rok byla změna, např. když byly svátky, tak jsme měli náhradní hodinu v jiný den. Jinak jsme měli čtvrtky a to všechny čtyři roky. Na mateřský jsem chodila klasicky, dceru mi hlídala tchyně, ale kdybych si požádala o individuál, tak ho většinou povolují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.11.18 23:11

Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat, přemýšlela jsem na VOŠ na obor učetnictví a daně na dálkové studium a chtěla jsem se zeptat, zda se to dá zvládnout i když jsme měla zaměření na střední zdravotnictví?
Díky za odpovědi všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko