TSP letos do Olomouce poraďte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
TSP letos do Olomouce poraďte
Hezký den holky!
Chtěla bych vás poprosit. Letos dělám přijímačky na Pdf do Olomouce. Učím se na test studijních předpokladů. Problém pro mě je, že nevím CO všechno se učit.
V minulých zveřejněných testech byla i matematika. Teď není. Jen tam jen čeština, dějepis, kulturní přehled, trochu z práva a jenom dva primitivní příklady z matematiky. No a ještě trocha ze zeměpisu. Např. nejvyšší hory našich pohoří apod.
ALE, co jsem si dělala testy dříve, tak tam byla spousta matematiky - logické myšlení, analogické myšlení i trocha ekonomie.
Když jsem se dívala na testy na FF, tak tam tohle všechno je.
Z toho vyplývá, že na filozofickou je potřeba matika a na pedagogickou ne?
Teď nevím, co se mám učit? Jestli se na matiku vykašlat a soustředit se na češtinu a dějepis?
Vy co se hlásíte na pedárnu, co se učíte?
Já nejdu po maturitě, jdu na kombinované, tak nemám v hlavě čerstvé info, co mají děcka, která jdou hned po matuře.
Prosím o radu.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Klaarynka
Neuč se nic. Studijní předpoklady buď máš nebo ne
Tak jsem to udělala při přijímačkách já a považuju to za nejlepší řešení.
Pokud se nervuješ jen přijímačkama, tak to fakt nemá smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Olmíku se test může lišit, dle fakulty.
Takže se dívej na testy na „svoji“ fakultu, na svůj obor. Jiné tě nezajímá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymouss Díky, já bych nerada něco podcenila. Tak se teda bude soustředit na tu češtinu, dějepis a kultirní přehled. Dík za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Pro mě to smysl rozhodně má. Podle mě je hloupost se nepřipravit. Je lepší, když člověk ví, do čeho jde, než aby tam pak šokovaně zíral.
Každý není chodící encyklopedie. Já teda procvičovat budu, teda už teď se učím. Obor kam se hlásím, berou na kombinovanou formu jen 15 lidí, tak příprava je opravdu nutná. Jinak bych tam ani nemusela chodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Klaarynka, taky jsem se hlásila do Olomouce na pedagogickou fakultu kombinované studium, jsem 17 let po maturitě. Zkouším hledat i po ostatních univerzitách, jaké otázky se v testech asi vyskytují a mám v plánu si koupit dějiny a základy společenských věd v kostce. Ty testy na filozofickou fakultu jsem si některé zkoušela a chci si je zkusit všechny, snad to k něčemu bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@simpa Já jsem zkoušela i na FF, jenomže je to hodně odlišné od Pdf. Zbytečně bych se učila pro mě šíleně složité logické, kritické myšlení apod.
Nemá smysl se zabývat matematikou, když na pdf téměř není. Jsou tam jen číselné řady, co následuje…
A pár slovních úloh. Zbytek je samá literatura, gramatika, dějepis, kultura, zeměpis, něco malinko z přírodopisu a IT.
Budu se soustředit na testy z Pdf. Mám knížky - odmaturuj z Čj a odmaturuj z Dějepisu. Přemýšlím ještě o společenských vědách.
Ty se učíš z čeho? Nebo teprve budeš?
Jo a já mám 16 let od matury. ![]()
Jó máme to složitější než gympláci hnedka po matuře.
Na co se hlásíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím si vypisuju z tsp na FF ty otázky z části všeobecný přehled. Knížky zatím žádné nemám, ale tento víkend zkusím nějaké koupit. Pak napíšu, z čeho se budu učit. Hlásila jsem na 2 obory speciální pedagogika-vychovatelství a vychovatelství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@simpa Tak jestli se dostanem, budeme spolužačky. ;--)
Já speciální pedagogika - vychovatelství a dvouobor Český jazyk + Specka. Dívala jsem se, že nebydlíš daleko ode mne. ![]()
Co máš za střední školu? Já mimo obor - ekonomku.
A máš děti? Já - syn 14 let a dcera 8 let. Takže už jsou celkem samostatní. Nechají mě učit se.
Já jsem se díky vzdálenosti chtěla hlásit i na Masarykovku do Brna, ale odradilo mě to. Ne jenom težší přijímačky, ale hlavně přístup vyučujících.
Od známých vím, že v Olomouci jsou pro dálkaře lidštější, mají pochopení, dá se s nimi domluvit. Kdežto v Brně - nezájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám zemědělku, já to moc s přijetím v mém případě nevidím, ale chci to zkusit. Děti 7 a 5let, ale směnuji v práci, tak na učení by bylo času dost. Taky jsem na Olomouc slyšela lepší ohlasy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si říkám - MUSÍM se tam dostat! Vím, že je to těžké. Hlavně to, že na specku berou jen 15! dálkařů a hlásí se kolem 200.
Nevíš jak je to s tím vysvědčením? Údajně se dává až při zápisu, po přijetí.
Na jedné diskuzi jsem četla, že ho museli nahrávat do systému. Někam tam, kde jsme si platily přihlášky.
Ale ještě nevíme, kdy přijímačky budeme dělat.
Jsou 15-17. června. V květnu přijde zvací dopis, který den a na kolik hodin se dostavit. Můžem dělat v 8 h, ale můžem i ve 14h.
Je to celkem fuk, ale samozřejmě bych se na to ráda dobře vyspala.
Nervózní zatím nejsem. To až den před a v den D. Nevím jak budu spát. ![]()
Kdyby ses dostala, pouštěli by tě v práci každý druhý pátek na celý den?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maturitní vysvědčení určitě až po příjimačkách, zdá se mně, že jsem někde četla do 15.července ho dodat. V práci nic netuší, řešila bych to až po přijetí. Na to vychovatelství jsem četla, že je škola jeden pátek v měsíci, tak to by se dalo. Nervozní nejsem, nějak to nehrotím, ale byla bych moc ráda, kdyby se zadařilo. Tak učení zdar!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a první dva roky na Specce je angličtina. To mě moc nenadchlo. Dělala jsem chvíli v Rakousku, tak mám zafixovanou němčinu. I jsem z ní maturovala.
Ale při mateřské jsem chodila na angličtinu, protože bez ní si člověk v dnešní době ani neškrtne. Jenomže se mi šíleně plete s němčinou.
Jsem schopná napsat půl věty v aj a půl v nj. ![]()
Tak jak píšeš. Učit se, učit se…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, taky se hlásím na specku - vych, na přijímačky se nepřipravuji, už tam studuji jiný obor a tehdy jsem se nepřipravovala, je to věc, na kterou se nepřipravíš. TSP je opravdu tématicky tak obsáhlý, že to nemá ani význam, z každého předmětu je tam jedna až dvě otázky. Konkrétně z matematiky tam teda byly dvě otázky, jedna z nich byla z kvadratických funkcí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já si procházím testy z posledních let a na kvadratické rovnice jsem opravdu nenarazila. Připravovat se smysl má. Já jedu už od září literaturu, dějiny v kostce apod.
Líp, než tam přijít jen tak. To je blbost. Ale pokud jsi tak dobrá…
Budu se pro to snažit udělat vše, co je v mých silách, ale moc si iluze nedělám. Nevím jak je to letos, ale minulý rok brali na Specku - vychovatelství ze 150 jenom 15, takže tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit