TSP letos do Olomouce poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
823
14.3.16 12:47

@zvidavajanca Já vím, jen jsem nad tím přemýšlela, protože nechci být jen Bc.
Když už se dostala, tak to chci dotáhnout co nejdál. Podporu doma mám. Už by záleželo, jak je na tom můj mozek s učením, když už jsem přesáhla 30. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
14.3.16 13:01

Každý rok se nabídka toho, co se dá jak studovat obměňuje. Loni třeba vůbec nebyla speciální pedagogika- vychovatelství bakalářský. Je tam nějaká prostupnost disciplín, letos bys z tohoto oboru mohla jít tuším na navazující speciální pedagogika - poradenství. Na stránkách pdf je určitě přehled oborů, které se letos otevírají a je fakt, že je celkem bezpředmětné se po tomto pídit takto dopředu. Za 3 roky můžou mít akreditace na úplně jiné obory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
14.3.16 13:31

@dasavr Tak se nechám překvapit. Ale ještě tam ani nejsem. Ale řekla jsem si - MUSÍM. :lol:
Kolik myslíš, že je potřeba percentil, abych se na specku dostala?
Když jsem si dělala test bez přípravy, měla jsem správně 45 z 60. To je asi málo. Tak si rozšiřuji vědomosti. Nejsem nijak ve stresu, spíš to beru jako vzrůšo.
Kolik jsi měla percentil ty? Já si ještě musím najít, jak se ty percentily počítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
14.3.16 13:48
@Klaarynka píše:
@zvidavajanca Já vím, jen jsem nad tím přemýšlela, protože nechci být jen Bc.
Když už se dostala, tak to chci dotáhnout co nejdál. Podporu doma mám. Už by záleželo, jak je na tom můj mozek s učením, když už jsem přesáhla 30. :mrgreen:

Tak v tom případě ti doporučuji si danou informaci vyhledat. Škola má určitě na webu soupis otevíraných oborů/programů. Tuto schopnost na VŠ oceníš.

A je běžné, že některé obory se otvírají jednou za dva roky.

Jinak percentil je číslo udávající kolik lidí bylo horších než ty. Takže je doufám jasné, že z bodů so ho nevypočítáš. Maximálně si můžeš někde zjistit jaký percentil měl roky předtím poslední přijatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
14.3.16 14:12
@zvidavajanca píše:
Jinak percentil je číslo udávající kolik lidí bylo horších než ty. Takže je doufám jasné, že z bodů so ho nevypočítáš. Maximálně si můžeš někde zjistit jaký percentil měl roky předtím poslední přijatý.

Tak třeba MU má dostupné statistiky percentilů z minulých ročníků, takže kdo si dělá starší verze TSP (na MU), tak ví, s kolika body by získal jaký percentil, v daném ročníku.
Ptž percentil udává procento lidí, kteří byli horší, než ty.
Třeba má něco takového transparentně dostupné i Olmík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
14.3.16 14:28

@anonymouss Zkusím se mrknout. Mám jejich stránky docela pročtené, ale na toto jsem nenarazila. Tak zapátrám. :) Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.5.16 21:15

Ahoj holky,
také se hlásím do Olomouce - dálkově - obor mateřinky a 1.stupen…Brno mi nyní nevyšlo. Mám nízký percentil, takže určitě se nedostanu. Ale připravovala jsem se poctivě - hlavně matiku. Jsem ráda, že nejsem sama jako taková starší…je mi 35 a děti ve škole, a chci jít do toho!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
7.5.16 21:43

@hanamatus Tak to jsme na tom úplně stejně. :-) Snad se zadaří. Už ti přišel zvací dopis k přjímačkám? Mně ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.5.16 13:03

Ještě nepřišel, četla jsem, že budou zasílat v květnu. Tento týden bych si chtěla vyřídit foniatrické vyšetření. Prosím nevíš, zda u praktické lékařky? nebo někde jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
8.5.16 13:20

@hanamatus To já fakt nevím, já se nehlásím na mateřinky. Zkus se zeptat praktické lékařky, pokud to nedělá ona, řekne ti určitě kam máš jít. Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.5.16 13:58

Ahoj, jsem z Brna. Letos jsem zkoušela i přijímačky na Masaryčku, ale bohužel mám nízký percentil, takže to jistě nevyjde. Učila jsem se opravdu poctivě. Ale i tak to nestačilo. Na to se prostě až tak naučit nedá. Prosím nevíš, kde bych našla TSP z Olomouce z minulých let? Děkuji Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.5.16 15:11

Ahoj, napsáno do soukr. zpráv :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.16 17:08

@hanamatus
Ahoj, co je pro tebe nízká percentil na Masárně?
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
6
8.5.16 18:43

Každý obor má svůj přibližný percentil…50 a jiný 90 percentil. No a pokud máš percentil menší o polovinu než je percentil oboru, zajisté nemáš šanci. Protože mezi tebou a těmi nejlepšími, kteří se hlásí na daný obor, může být i 1000 uchazečů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.2.20 20:28

Přijímačky

Sice jsou to už čtyři roky, ale můžete mi napsat, jak jste dopadly? @Klaarynka Vyplatilo se učit literaturu a dějepis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze