VOŠ zdravotní sestra - studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
VOŠ zdravotní sestra - studium
Ahojky, chtěla bych se Vás zeptat zda máte zkušenosti se studiem na zdravotní VOŠ? Jaké bylo studium a jak jste se připravovaly na přijímačky? Chtěla bych se tento rok přihlásit. ![]()
Děkuji předem za jakoukoliv odpověď a informaci o studiu.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Karolina93 dcera studuje VOŠ, ale bez přijímaček. Ale není tam spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jakou máš střední? Já šla na vošku rovnou po zdrávce. Přijímačky byly z biologie, taková všeobecný průřez. Tím, že jsem šla po zdrávce, tak to byla pohoda. Lékaři co nás učili, nám teda říkala info víc do hloubky oproti střední. Nějaké předměty byly o ničem, třeba management ve zdravotnictví
To byla ztráta času. Praxe byla taky fajn. Měly jsme období jen teorie a pak třeba měsíc jen praxi, kdy jsme prošly různá odd. Některá zajímavá, některá míň. Ale to je spíš o zájmu člověka, co ho konkrétně baví. Třeba praxe na hygienické stanici a odebírání vzorků vody byla opravdu záživná
Zpětně se na to dívám tak, že to byly hezké časy. A sportovní soustředění byly taky super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A můžu se zeptat kam se hlásila a podle jakých kriterií přijímají bez přímaček? Hlasím se na školu v Ječné a také berou bez přijímaček. Nemám SŠ zdravotní, tak nevim jestli mám vůbec šanci :/ Děkuji za odpověď. @vokishka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gepardice Bohužel nemám zdrávku ale školu se zaměřením na humanitní studia :/ Teď dodělávám Bc. obor politologie takže také uplně mimo… Už ale 2 roky toužím po tom stát se zdravotní sestřičkou a až teď mám možnost se přihlásit… Hrozně doufám, že to vyjde… Ale bojím se teda přijímaček… Tím že nemám SŠ zdravotnickou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karolina93 je to OStrava, ale obor nutriční terapeut. Bylo to podle průměru ze střední. A nezajímalo je, z jaké je školy (má něco úplně jiného než je zdravotnictví).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karolina93 šanci určitě máš (jinak by to dali do podmínek pro přijetí).Kamarádka tam chodila na VOŠ na dětskou a byla moc spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Muzz máš pravdu že Bc. je víc než DiS. za stejně času na studium…nicméně i nároky na zdr. sestry se snižují, neboť jich je málo…a zase uplatnění pro Bc. sestřičky ve zdravotnictví není tolik pokud se jedná o státní nemocnici. Jasně vrchní a staniční by VŠ vzdělání mít měly, ale i počet těchto míst je omezený a pokud by šlo jen o titul, tak zakladatelka ho bude mít z oboru politologie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga píše:
@Muzz máš pravdu že Bc. je víc než DiS. za stejně času na studium…nicméně i nároky na zdr. sestry se snižují, neboť jich je málo…a zase uplatnění pro Bc. sestřičky ve zdravotnictví není tolik pokud se jedná o státní nemocnici. Jasně vrchní a staniční by VŠ vzdělání mít měly, ale i počet těchto míst je omezený a pokud by šlo jen o titul, tak zakladatelka ho bude mít z oboru politologie.
Naroky na sestry se snizuji???
Tak to je hlaska dne. Naroky na sestry jsou cim dal tim vetsi, je to cim dal tim horsi. A nikoho nezajima, ze je nas malo. Gratuluji odvazlivcum, kteri jdou dobrovolne a s nadsenim studovat na zdravotni sestru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 tak třeba na registraci Brno nároky zvolnilo…dřív byla nutnost mít min. 2 roky praxe u lůžka, dneska už může praxe v ambulanci (bez praxe u lůžka) + příslušný počet kreditů…
Ano, je to náročná práce, ale dá se najít i dobré místo a všude ta situace není zoufalá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem o Bc. uvažovala, božuzel však vysoké školy přímo vyžadují předchozí studium na SŠ zdravotnické… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bc. studium je smořejmě vhodné až po zapracování v dané nemocnici, pro zaměstnavatele je prvořadá délka praxe nikoliv titul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karolina93 píše:
@Gepardice Bohužel nemám zdrávku ale školu se zaměřením na humanitní studia :/ Teď dodělávám Bc. obor politologie takže také uplně mimo… Už ale 2 roky toužím po tom stát se zdravotní sestřičkou a až teď mám možnost se přihlásit… Hrozně doufám, že to vyjde… Ale bojím se teda přijímaček… Tím že nemám SŠ zdravotnickou…
Se mnou se tam dostaly holky i z ekonomky, hotelovky a jedna ukoncila studium veteriny
takze sance je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karolina93 píše:
@Gepardice Bohužel nemám zdrávku ale školu se zaměřením na humanitní studia :/ Teď dodělávám Bc. obor politologie takže také uplně mimo… Už ale 2 roky toužím po tom stát se zdravotní sestřičkou a až teď mám možnost se přihlásit… Hrozně doufám, že to vyjde… Ale bojím se teda přijímaček… Tím že nemám SŠ zdravotnickou…
Klid. Ja nemela stredni zdravotni..koupila jsem si ucebnici Somatologie a dostala jsem se v pohode na VOS zdravitnickou do Brna. Segra take nemela stredni zdravku a dostala se na VOSku taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit