Vosy versus člověk

12735
3.4.12 18:12

Vosy versus člověk

Ahoj ve spolek, prosím Vás všechny o rady i tipy jak na vosy. Bydlíme v podkroví a nad námi je ještě půda. Část stropů jako v ložnici a dětském pokoji je zaomítaná a na ní je obklad z palubek, je to tak od původního majitele, část bytu jako kuchyň obývák a spojovací chodba, však stropy omítnuty nemá, tudíž jsou tam jen nabité palubky. Problém vznikl tak, že na půdě jsou někde vosy a my nemůžeme přijít na to kde. Jakmile se začlo oteplovat propadla v obýváku rozespalá vosa z půdy, na půdu jsme vylezli a prolezli ji tam i zpět. Našli jsme jen mini hnízdečko s královnou, to jsme zlikvidovali. CHvíli na to jsme dělali na střeše průduchy, doma se opět objevila rozespala vosa. Dnes mi má ani né 3letá dcerka hlásila, že je na okně bzik. No byla tam zase, ale né už rozespalá, ale plně čilá. Nemají se tu jak dostat, všude máme sítě a ty jsou skvělé ani skulinka nikde. Takže tam ty mrchy musí někde být. Jak zjistit kde jsou, popřípadě jak je odtama vypudit? Našla jsem na biolit.cz toto , ale píšou, že je to jen na exteriery, takže asi pro nás nepoužitelné. Půdu normálně používáme a všude i na průduchách máme sítě, takže nevím kudy se tam ty mrchy dostaly, ještě dodám, že jde o ty velké vosy. Mají dobré dva centáky, ale sršni to nejsou. Díky za rady i tipy. Jinak co se týče obložení, je perfektní, ale kde jsou suky tam se mrchy protáhnou přes skulinku. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12735
3.4.12 18:12

Mám strach hlavně kvůli dětí, mám batole a kojenečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
3.4.12 18:16

my měli jednou vosí hnízdo v lustru, tam jak je u stropu ta krytka, pod kterou mizí dráty ve stropu…taky jsme si říkali, kde se ty mrchy pořád berou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5368
3.4.12 18:32

„Vosi“ diskuze tady uz probihala- https://www.emimino.cz/…nizdo-78717/ Jak jsem psala uz v te predchozi diskuzi, ja bych poradila jedine pozvat deratizera a nezkouset likvidovat svepomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
3.4.12 19:05

@beodenka mas naprostou pravdu… my meli dokonce hnizda v oknech (stara, drevena) a v zdi…

a deratizer rekl, ze jsme ho meli zavolat uz driv (volali jsme kvuli pude, byli tam srsne a vosy) a ze to chce opravdu jenom odbornou likvidaci…

• Citovat
  • Upravit
7182
3.4.12 19:07
@beodenka píše:
„Vosi“ diskuze tady uz probihala- https://www.emimino.cz/…nizdo-78717/ Jak jsem psala uz v te predchozi diskuzi, ja bych poradila jedine pozvat deratizera a nezkouset likvidovat svepomoci.

Souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5368
3.4.12 19:09
@Ema N. píše:
mas naprostou pravdu… my meli dokonce hnizda v oknech (stara, drevena) a v zdi…
a deratizer rekl, ze jsme ho meli zavolat uz driv (volali jsme kvuli pude, byli tam srsne a vosy) a ze to chce opravdu jenom odbornou likvidaci…

Nam dokonce rikal, ze kdyz nekdo likviduje vosy sam, treba pomoci nejakych chemikalii nebo benzinu a ohne, tak tam pak uz ani nejede. Vosy jsou rozdrazdene a on uz do toho nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
3.4.12 19:11
@beodenka píše:
Nam dokonce rikal, ze kdyz nekdo likviduje vosy sam, treba pomoci nejakych chemikalii nebo benzinu a ohne, tak tam pak uz ani nejede. Vosy jsou rozdrazdene a on uz do toho nejde.

nam rekl to same… ted na jare jsme likvidovali nova hnizda… ale nastesti jenom hnizda.. :zed: :zed: :zed: A zafoukali penou vsechny diry, tak snad se tam uz nedostanou…

• Citovat
  • Upravit
12735
3.4.12 19:19

To je krásné, já je taky nechci likvidovat sama, ale já netuším kde jsou. Co když vůbec nejsou na půdě a jsou pod střešní krytinou? To taky najde a pozná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
3.4.12 19:38
@LadyRebeka píše:
To je krásné, já je taky nechci likvidovat sama, ale já netuším kde jsou. Co když vůbec nejsou na půdě a jsou pod střešní krytinou? To taky najde a pozná?

on by mel identifikovat, kde jsou… je to odbornik, takze by mel identifikovat mista, kde by mohli byt a pak je najit… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
188
3.4.12 19:42

Kolik, prosím, stojí taková odborná práce deratizéra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5368
3.4.12 19:49

@Marie B. Nas stala navsteva 1 200 CZK. Pan rikal, ze kdyby to nepomohlo hned, tak na opakovanou navstevu prijede zadarmo. Ale to uz asi zalezi na pristupu.
@LadyRebeka Deratizer by mel hnizdo objevit, u nas to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
18.6.14 13:52

Obnovuji diskuzi. Už druhým rokem, co jsme se přestěhovali, řešíme na začátku léta vosy a jejich zálibu ve stavění hnízd na naší terase. Minule to zkoušela jedna u rolety, už měla asi tak 3 cm3 trubiček, když jsem na to přišla, odlítla a já jí to shodila. Pak byl rok klid.
Letos si vyhlídla jiná další místo - pod okapem. Už tam bylo jedno starý hnízdo, co si postavili před pár lety a tahle umělkyně si to svoje nový schovala za něj. Odhalila jsem, shodila a na 14 dní klid. Tahle už byla snaživá, mělo asi 5 cm3 a zaslepené dírky a v nich mláďata. Tak si říkám, kam to vrazí příště a ejhle.

Dneska jsem objevila další, už z něj lítají mladý vosičky sem tam a nosí si další materiál. Tentokrát to vychytaly, opět okap ale nejde se k němu pořádně dostat, navíc si to schovaly pod vykukující pletivo ze střechy terasy, takže ani na to není pořádně vidět, takže ani velikost netuším. :pocitac: Už toho mám plný zuby, musíme to zlikvidovat, páč jedeme na dovču a nedokážu si radši představit, jak velký to jejich hnízdo může být po týdnu. Každej rok to prostě budou zkoušet, achjo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová