Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam na ty z vas, ktere uz maji zaplacenou dovolenou, jsou ted nabizene vouchery platne do pristiho roku, vyuzijete je? Bud budu muset zaplatit storno ve vysi 10 %, nebo to muzem prevest na nej… akorat mi tam nesedi par zalezitosti…nejak se nemuzu rozhodnout
preci jen stornem prijdem o nejake penize, na druhou stranu v tom voucheru jsou taky veci, ktere se mi az tak nepozdavaji… moc diky
![]()
@alena1995 no treba ze ho musis uplatnit max.60 dni pred odjezdem, ze kdyz vyberu zajezd v nizsi hodnote, dostanu zbytek penez zase na voucher… ![]()
@darekp nerikam, ze je to divny, jen ze se mi to nelibi
asi jsem se spatne vyjadrila
@Xmichaelah píše:
@darekp nerikam, ze je to divny, jen ze se mi to nelibiasi jsem se spatne vyjadrila
Aha
no já si pod tím pojmem, že se ti něco nepozdava, představila, že máš pochybnosti, jestli to třeba není podvod nebo podobně
tak pardon, nedorozumění ![]()
Pokud by třeba CK v mezidobí zkrachovala, proplatí pojišťovna ten voucher?
@MrsNorris mela by, platej na nej stejna pravidla jako na podepsanou smlouvu… ale ja si netroufam uz rikat nic.. ![]()
S těmi 10 % nepočítej. Ve skupince na Facebooku, která se tímto zabývá, jsou mraky lidí, co si taky mysleli, že 10%. Nikdo, fakt nikdo, je jako storno nedostal, ani když stornovali včas a storno jim potvrdili. Nyní je vše jinak. CK si napočítá skutečně výdaje. Mrkni se do smlouvy, zda máš storno poplatek včetně skutečných nákladů. Poplatek je ve většině (i v mém) případech více než 50%. Cestovky už pár týdnu stagnují, nekomunikují a mlží. Čekali na dnešek. Nemají peníze něco vyplácet. Nyní to mají posvěcené od vlády, nikdo už nikomu nic nevyplatí. Hodně lidí má zaplacený celý zájezd, v řádech desítek tisíc, třeba i 80000, 100000, a nyní nedostanou ani korunu. Jen voucher…
Samozřejmě jde většinou o letecké zájezdy, a taky záleží na tom, kolik už jsi zaplatila, pokud jen těch 10%, tak máš štěstí. Ten voucher by měli vydat na již zaplacenou částku a nechtit žádné doplatky.
@Fazulina O neeeeee…
mame zaplaceno 50 %, neco pres 30 tis… pokud vezmu voucher, chteji doplatit zbytek (dalsi zalezitost, do ktery se mi nechce)… ve smlouve mame storno do 65 dnu ve vysi 10%…
takze ted co?
![]()
@Xmichaelah píše:
@Fazulina O neeeeee…![]()
![]()
mame zaplaceno 50 %, neco pres 30 tis… pokud vezmu voucher, chteji doplatit zbytek (dalsi zalezitost, do ktery se mi nechce)… ve smlouve mame storno do 65 dnu ve vysi 10%…
takze ted co?
![]()
Nic. Podle dnešního rozhodnutí vlády by ti měli dát voucher na vyplacenou částku, pokud budeš cestu chtít stornovat, a neměli by již chtít doplatek. Jaká je to CK?
@Fazulina Blue Style… ted teprve koukam, ze dnes zas vlada carovala ![]()
@Xmichaelah píše:
@Fazulina Blue Style… ted teprve koukam, ze dnes zas vlada carovala
Tak většina těch, co píšou na tom FB, jsou zákazníci Blue Style… ![]()
Ale budou to tak dělat všechny cestovky. Teď bych počkala, až se to usadí, pak dala storno a vzala voucher na výši storna… Podle mě to jinak už nepůjde. Sleduju dění v té skupině na fb. Jsou tam čerstvé informace… Skupina se jmenuje Storno dovolené u CK.
@Fazulina v noci jsem se tam pridala
cekam na schvaleni, moc dekuju za tip
odstoupeni jsem davala pred 14 dny a teprve vcera prave zareagovali…