Vozík za kolo zn.Tregio

228
1.10.15 14:15

vozík za kolo zn.Tregio

Kdo máte vozík zn. Tregio jak jste spokojeni, kdo máte zkušenosti? Je levnější než croozer vypadá podobně, tak nevím jestli je srovnatelný..Chci si pořídit hlavně na bruslení, později za kolo. Nevím jestli pro jedno dítě nebo koupit hned pro dvě zatím mám jen jedno dítě(11 měsíců)Lze připnout autosedačku pro menší dítě nebo se to řeší tzv. miminkovníkem? Děkuji za odpovědi.

Příspěvek upraven 01.10.15 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
1.10.15 14:20

@misaly máme pro 2 děti. Vozili jsme v tom kluky 3,5 roku a rok. Zkušenosti s jiným vozíkem nemám a jsem s ním spokojená. Jak s ním půjde bruslit, nevím. má hodně nízko rukojeť a brzda je na nic.
Jak to je s miminkovníkem/sedačkou, nevím. V návodu píší, že to je pro děti od 1 roku, podle mě, pokud by to bylo pro menší, tak by to tam napsali a upozornili na to, že to jde :nevim:
Jinak kvalita provedení je nic moc. My to máme jako nouzovku, tak to jde.

• Citovat
  • Upravit
30949
1.10.15 14:22

@misaly Srovnatelny? Opravdu veris tomu, ze vozik za 7tis je srovnatelny s tim za 30tis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.10.15 14:35

Chariot je pekelne predrazenej.

po nasich zkusenostech s levnejsim vozikem (qeridoo) - jedina vada, je sklon zadove operky - prilis kolma - proti chariotu, ktery je pro dite velmi pohodlny, nasim pri spanku pada hlava. Pak jeste nejaky vetranicko na strane, jinak za 8000 spousta muziky, porad vypada, jak novej.

mimochodem rucni brza na chariotu je taky pry nanic - obecne tyhle voziky maji teziste nad zadnimi koly a proto minimalni tlak na rukojet predni kolecko nadzvedne a muzete brzdit, jak chcete, jedete.

tenhle typ neznam, pisu jen abych predala zkusenost s tou zadovou operkou u rady typu voziku, to je fakt nedomyslena vec (pry je to snad bezpecnejsi v pripade nehody).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.10.15 14:37

@Cuddy já se spletla croozer. samozřejmě to je jiná kvalita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30949
1.10.15 14:39

@Pudloslava Chariot ma ale brzdena zadni kola a brzda brzdi moc pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.10.15 14:40

@Billi jak nízko má tu rukojeť, změřila by jste mi ji. A co ta zádová opěrka jde polohovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.10.15 14:42
@Cuddy píše:
@Pudloslava Chariot ma ale brzdena zadni kola a brzda brzdi moc pekne.

tak kamoska ma asi nejakej starej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30949
1.10.15 14:43

A jinak ty voziky Tregio a Qeridoo vypadaji velmi podobne, na prvni pohled uplne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30949
1.10.15 14:44

@Pudloslava Mozna ma levnejsi cougar a na to dokupovany set s brzdou, ta pak je na prednim kole. CX1 ma brzdena zadni kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.10.15 14:47

@misaly zádová opěrka nejde polohovat, ale je celkem dost do lehu, mladší pohodlně spal a neměl problém. Zkusím změřit, ale vozík je už zazimovaný v garáži. Rozhodně je níž než u normálních kočárů. Je sice polohovací, ale jak je nízká, tak to ztrácí význam.

• Citovat
  • Upravit
2889
1.10.15 15:06

Pokud chceš bruslit, tak vyzkoušej brzdu a tu výšku rukojeti. Já bruslila s Chariotem Cougar (když už ho máme) a dobrý, brzdí. Je to ten starší typ s bubnovými brzdami vzadu. Jen je to na prd jako parkovací brzda, blbě se to aretuje a rádo při malém postrčení vycvakne a rozjede. Takže to jistí parkování kolem o strom nebo šutr pod kola.
Tregio má brzdu vpředu, to bude počítám na prd. Mají těžiště na zadních kolech a tam musí být brzda, aspoň na bruslení, to si bez dobré brzdy nedovedu představit.
Chariot bych zvážila, pokud máš volné peníze, schválně koukni, za kolik se prodávají ojeté, je to hodně, takže připadá v úvahu koupit nový a pak prodat. Nás už se ptalo tak pět známých, jestli jim ho pak prodáme :-).
Jo a hlava padá i v Chariotu.
Taky koukni, kolik který váží, i tam bych čekala rozdíl, bude to jak u kol, čím dražší, tím lehčí.
Jestli rovnou vozík pro dva, nevím. Zvaž, že pak neprojde každými dveřmi, je větší do auta. Já ho používám i jako kočárek (na vesnici, děti 20m a někdy i 4 r), ale musím přemýšlet, kam jdu a jak tam projdu (popřípadě kde ho zamknu, jestli na něj uvidím a jestli se tam krade).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.10.15 16:07

Bohužel nemám možnost někde vyzkoušet, v jedné prodejně s kolama byly dva croozery za 15000 neodpružený a druhý za pro dva odpružený za dvacet, takže žádný výber ikdyž mě daly inter. stránky. Pročítala jsem tady ty diskuze tak nevím jaký pořídit. Potřebovala bych na bruslení, aby tam šla autosedačka, polohovat záda a váha taky hraje roli mých padesát kilo abych to utáhla. nějak se v tom strácím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
2.10.15 08:40

@misaly neslysela jsem o voziku, kde by sla polohovat zada. do queridoo vajicko nandas tak, ze zada uplne sundas a sedacku pridelas gumicuky.

my mame dvojvozik, protoze jednovozik nebyl v levne odpruzene verzi (za nas), takze dite nema oporu ani ze stran a jeste sedi nakolmo - dodelala jsem do toho takove polstrovaci molitany - urcite bych volila jendovozik, dve deti jsme v tom v zivote nevezli (je to tezke, perou se atd…). Taky neni nejlehci - chariot je urcite lepsi, mit ty prachy. Ale funguje dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30949
2.10.15 08:45

Polohovaci zada ma thule chariot chinook a pak voziky burley, napr jako jednomistny burley solo nebo dvojmistny burley d lite. Tyto voziky nejsou vubec spatne, rekla bych, ze srovnatelne s chariotem, bohuzel tedy i cenou. Ale pokud ma byt hlavne na brusleni, mel by mit brzdena zadni kola a to splnuje pouze thule chariot cx.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí