Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Ráda bych se prosím zeptala na Vaše zkušenosti s nevolnostmi. Jsem teď v 26 týdnu těhu a na začátku jsem hodně zvracela, asi do 18 týdne, bylo mi vážně hrozně, celodenní nevolnosti, zvracení, nechutenství, zimnice, no prostě nepoužitelná. Pak se o zlepšilo a nakonec mi začalo být fajn, měla jsem soustu energie,jedla co chtěla, i když teda pořád žádné přecpávání…ale teď mě zase začaly trápit potíže se žaludkem. Je teda pravda, že jsem už pár dní v „nesvé kůži“ obecně. Bolelo mě i v krku, ale to už je lepší. Od včerejšího rána mě ale je zase zle od žaludku. je to takový ten pocit plnosti, sytosti, žaludek v krku, nechuť, jakoby na zvracení, chvilkama je lépe, chvilkama hůř. Moc toho ani nesním. Navíc mě trápí dost i nespavost, dneska v noci jsem čumákovala od 12 do dvou, což se mi te´d stává, tak jednou za dvě až tři noci. Jsem z toho docela špatná, zda je to ok. Potíž je pro mne v tom, že se v sobotu vdávám a opravdu se bojím, abych to vše ustála. Takže by hrál trochu roli i stres? A třeba i změna počasí? Prosím, poraď te mi, napište své zkušenosti. Moc děkuju
tohle se docela dost stava, prejde to a pak se to vrati a je to az do porodu, ja zvracela jeste den pred porodem
Díky za odpověď, i když mě tedy moc nepotěšila
což o to, já bych to přežila, ale je mi líto, že máme tu svatbu a chtěla bych být aspoň nějak ok…je teda pravda, že jsem taková celá nějaká rozhozená, unavená, sem tam zimnice, možná pracují i nervíky a k tomu ta změna počasí …snad tu svatbu přežiju ![]()
no ono v „ženských“ časopisech moc nepíše o tom, že těhotenství je vlastně hnus fialovej..... já si dvakrát prošla peklem, hubla hsem, zvracela, nespala, měla migrény, bolesti zad, prostě děs
vegiska a kdy se vdáváš? Moc ti to nezávidím, i když já jsem se vdávala v prvním trimestru a to jsem na tom s příznaky byla skoro stejně jako ty. Pak to přešlo a je pravda, že se mi vrací nespavost a trošku i špatně od žaludku a navíc se mi občas i točí hlava.
teď v sobotu a dneska je mi fakt mizerně
vždycky začnu plašit jestli je to normální a je všechno ok ![]()
@vegiska já jsem od začátku také trpěla na celodenní nevolnosti, pak mě to pustilo, ale únavy jsem se tak nějak nezbavila. Druhé těhu je náročnejší a někdy mám dny kdy neudělám vůbec nic. Jsem ve 26 týdnu a když vylezu z postele, přijde mi jako bych ani nespala. Unavená neni mi dobře od žaludku apobolívaj mě záda a hrudník, docela se těším až bude malej venku a to mě před termínem čeká velké stěhování ![]()