Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky,
tak jsem taky jedna ze snažilek a jsem v „čekací době“ na den, kdy bych si mohla udělat test ![]()
Ale zajímá mě jedna věc, tak bych se ráda zeptala zkušenějších - je možné, že se ted cpu jak blázen a přesto hubnu? Já, která mám odjakživa sklony k tloustnutí a kdybych si i týden jedla jak chci, tak mam pět kilo navrch?
Vím, že mi může někdo odpovědět, že to může být něčím úplně jiným…ale určitě všichni znáte tu nezkrotnou sílu sugesce ![]()
Stalo se některé z Vás v těhotenství tohle?
Beky ![]()
Nestalo
Já snad hned od oplodnění jsem začala přibírat
Ani jsem ještě nevěděla že jsem těhu a už jsem přibrala ![]()
Crystal87 píše:
NestaloJá snad hned od oplodnění jsem začala přibírat
Ani jsem ještě nevěděla že jsem těhu a už jsem přibrala
Já jsem nedavno taky přibrala, ale přisuzovala jsem to tomu, že jsem začala zas víc jíst a tak tloustnu, jako vždy. Jenže ted to do sebe peru 24 hodin denně a ručička bud trochu klesá nebo zůstává stejně, tak já tomu nerozumím
Píchá mě v břiše, bolí mě záda, mam stavy, že bych zvracela, ale nezvracím. Začínám mít nechut ke svým milovaným cigaretám, a mam rýmu…tak že by chřipka? Ach jo…kdybych jen věděla, že to není sugescí ![]()
Jo a pořád, ale fakt pořád bych spala. na dnešek jsem spala asi devět hodin (normálně spím max šest), a už bych si šla zase lehnout… ![]()
Síla sugesce je opravdu veliká.
Můžu ti říci, že jsem začala přibírat asi až ve 4tém měsíci a to jsem přátelé žrala jako hladovej vlčák. Tedy nejsem zrovna tyčka a když se přejím tak to je vidět, ale tak už si ti nevzpomínám jak to bylo na úplném začátku
Ale vím, že jsem se sestřičky ptala jestli je možné, že tomiminko tam vůbec je
Moc moc ti přeju ať to tentokrát vyjde (moc dobře vím co to je čekat na mimi) A hlavně jestli to nevyjde teď tak to určitě vyjde někdy příště. Držím pěsti
zkus ten test:)))
Já u druhého měla test nejdřív negativné ale přesto jsem tušila že těhu jsem a byla sjem neívm proč ale mně pozitivní testy vycházejí až dýl než v den zpoždění ms ![]()
Ajusca: já právě taky když se hodně najím, tak je to poznat, nejsem vyloženě kulatina, ale oplácaná to zas jooo
a tak mi je divný, že se láduju a nic. Normálně už bych tak těch 5 kg navrch měla…
Crystal: Když já se bojím, že na test je ještě brzy, tuleníčko bylo hned pár dnů po skončení MS a pak v údajné ovulaci (kterou jsem si vypočítala na ovu kalkulačce, ale četla jsem, že některé z nás ji mohou mít hned po MS, že je to různé). No a do MS daleko (kolem 8.5.), tak se bojím předbíhat, abych nebyla zklamaná… ![]()
Hm tak to je opravdu brzo tuším, že mě se to ukázalo snad až na třetím testu a několik dní po očekávalé ms a to ještě jako skoto neviditelná čárka… Já vím, že se to asi nepovede, ale pokus se na to nemyslet.
A čekej
A ten třetí testík sis dělala kolikátý den po vynechání??
Protože už se vidím - budu netrpělivě čekat, nedostanu to a už se budu testovat, bude to negativní a já ztratím všechny iluze…ale přesto mam nějak furt pocit, že ted by to mohlo vyjít…snažím se chovat vzorneji, nekouřit atp…přistihla jsem se, že už i uvažuju co bude dál, až se mi to potvrdí.
No to je prostě na nervy
![]()
Snažím se na to nemyslet, ale taky nebýt pověrčivá (když to budu tak moc chtít, nevýjde to), zas na druhou stranu se říká, když něco chceš musíš CHTÍT…achich ouvej ![]()
jaj tak to po mě chceš asi moc
pamatuju že jsme oplodnění
vypočítali na 14-ctého a test mi vyšel až kolem snad 7-dmého? v měsíci tak nějak. To znamená asi tak týden po ne? jestli dobře počítám… a taky jsem si vzpoměla (bylo to zrovna přez Silvestra), že jsem vlastně neměla chuť na šáňo a chlebíčků jsem snědla jenom pár takže spíše na opak jsem neměla moc chuť na nic. Ale to je přeci u každého jiné, že ![]()
Jiné to asi je, každá jsme jiná. Já jsem schopná schálovat všechno možný, ale jsou jídla, na která když si vzpomenu, tak bych zvracela a to je normálně jím ![]()
No moc Ti děkuji, snad to výjde…
![]()
Ahojky, no každá jsme jiná, takže to klidně příznak být může, ale test bych zatím nedělala je moc brzo. Na testu se většině holkám objevil první duch teprve 12-13 den po ovulce. Tak to ještě vydrž do dalšího týdne. No a snad se dočkáme společně já to mám taky dostat 8.5., ale snad už nepřijde ![]()
Tak to přeju nejen sobě, ale i tobě
¨
No a ty už máš nějaké ty slabé příznaky? ![]()
No zatím nemám žádné krom toho, že mě trošku bolí podbříšek a vpravo na vaječníku, ale to může být cokoliv. A jak dlouho se snažíte? My už skoro 3/4 roku a ze začátku jsem měla všemožný příznaky, jak jsem se pozorovala
a nikdy z toho nic nebylo, ale teď už to tak nehrotím. Venku začalo být hezky tak si prostě užívám jaro a věřím že se nám taky poštěstí
A samozřejmě ti přeju ať ti to vyjde, jako ostatně všem snažilkám ![]()